Jumalallisen valon luostari Baoguangsi

perjantai 10. tammikuuta 2014

 Kiinaseikkailun osa 8;
Chengdun ulkopuolella Xindussa sijaitsee Tang-dynastian aikainen luostari, jossa on 13-kerroksinen vino pagodi ja 500 buddhalaista saviveistosta. Perille päästäksemme jouduimme etsimään taksin, joka suostui ajamaan kaupungin ulkopuolelle. Rahalla (130 yania, eli 15€) siitä selvittiin, kuten arvaa ja myös takaisin pääsimme jouhevasti. Pientä jännitystä jo alkoi hiipiä, kun takseja oli aika vähän ja määränpäämme alueen ulkopuolella. Sen verran satoikin, ettei huvittanut rautatieasemalle kävellä.
  


Täällä koin "hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme" -fiiliksen voimakkaana.

 





Sisäpihoja ja myös temppelirakennuksia on kolme perättäin. Hyvin samannäköisiä, talojen kerroksista huomaa eron parhaiten. Myös suitsukeastiat voivat olla erilaisia.



 

2.pagoda on kiveä, vuodelta 1906
500 buddhaa!

 
 




 Munkkien illallishalli.




 

 Huikea puutarha rauhoittaa.

 





Ruokalista. Ihan helppohan tästä on valita!
Onnistuin saamaa tofua annokseeni, kera kasvisten. Kännykkäkääntäjällä tilattu tee muuntui kummaksi keitoksi ;)

 


 

 
Luostarin ulkopuolella on myös kaunis puistoalue. 


Täällä oli tyrkyllä korvienpuhdistusta, luulemme. Jäi kuitenkin kokeilematta, koska miehet olivat sokeita eikä kääntäjästä tai elekielestä olisi ollut apua. Nyt kotona tajusin, että olisihan se kännykkäohjelma myös puhunut....


Linkki arvontapostaukseen!

http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2014/01/kiina-arvonta.html

4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia taas. Mielenkiintoinen maa, mutta tuo ruokakulttuuri hieman mietityttää.Taitaisi olla kohdallani vähissä se ruoka minkä alas kurkustani saisin. Mieheni oli Peginkissä työmatkalla runsas kolme vuotta sitten ja oli seurueensa ainut, joka ei sairastunut siellä vatsatautiin. Aloitti probiootti kuurin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä ja tämä ehkä esti häntä sairastumasta.

    VastaaPoista
  2. Kommentointi ei toimi. Ainakaan minulle, mutta koitan jälleen kerran

    VastaaPoista
  3. Upea paikka. Hienoa, että säästyi aarteineen vallankumouksen melskeissä. Asuikohan tuolla vielä munkkeja? Siellä näyttää olevan tiibetiläinenkin pariskunta pyhiinvaelluksella. Kiinan buddhalaisuuden ulkoinen olemus näyttää hyvin erilaiselta kuin Tiibetin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä asui, ihan siis edelleen käytössä. Nappasin tarkoituksella tiibetiläisistä kuvan, kiva että tunnistit selistänsä :) Taitaa olla sekin sulle niin tuttua?

      Poista