11.osa kiinaseikkailua. Vieläkö joku jaksaa katsella?

tiistai 14. tammikuuta 2014
 China Three Gorges Museum on yksi suosituimmista kohteista Chongqingissä. Harmi vaan, että pääosin näyttelytekstit ovat pelkästään kiinaksi. Museo on valtava, tässä pari yleiskuvaa. Vastapäinen kansalaisten? talo on todella kaunis ulkoasultaan! Klikkaamalla yhtä kuvaa saat kuvasarjan suureksi!
 


 

 
 
 

Vanhat rahat, joissa on neliöreikä keskellä tuovat onnea. Uskon, että pään pistäminen reikään voi vaikka tuplata sen ;) 


Jälleen upeat istutukset tässäkin peinessä puistossa. Muotoonleikatut puut ja pensaat ovat kauniita, paljon on myös tummalehtisiä kasevja.

 

Alimmaisen kuvan kohdalla piti googlemapsin mukaan olla Kentacy Fried Chicken. No eipä ollut, mutta satakunta metriä sivummalta se löytyi. Innoissani sinne meni vessailemaan todetakseni että arpa antoi lattiavessan....

24 kommenttia:

 1. En ole kaikkia hienoja matkajuttujasi Kiinasta ehtinyt kokea, mutta ehkä mukana on ollut myös terrakottapatsaita, jotka kuvaavat maanalle hautautuneita terrakottasotilaita...Saimme sellaisia kerran pienoiskoossa, tietysti;), eräältä kiinalaiselta liikemieheltä, jota kestitsimme. Se on joku kuuluisa kaupunki, mutta minun Kiinan tuntemukseni on sitä sun tätä eli en muista, mikä sen paikan nimi oli.

  Voisin veikata, että Veronan piazzan suositun kahvilan vessassa olisi käynyt sinullekin samoin. Minä tulin ulos saamatta mitään 'helpotusta' ja teki mieli ylenantaa. Matkailu avartaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terrakotta-armeijaa ei käyty katsomassa, koska Tampereella juuri joulukuussa päättyi iso näyttely jonka katsoimme huolella. Olisipa sinnekin taas pitänyt muutama sata matkustaa...

   Onhan niitä vessaylläreitä toki ennekin ollut, mutta aina ne kolahtaa.

   Poista
 2. Voi että, paljon ja monenlaista olette matkallanne nähneet! Olikos ne siinä yhdessä kuvassa oikeita luurankoja, ei kai?
  Mielenkiintoisia patsaita, niilläkin on varmaan joku tietty uskonnollinen merkitys, ettei ihan huvikseen ole monikätisiä patsaita veistelty....
  Kyllä on valtavat rakennukset, mutta Kiinassa kyllä riittää työväkeäkin rakentajiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin niitä oikeiksi, mutta tiedä häntä. Kun oli se selostus kiinaksi ;) Eiköhän ne monikätiset ole jotakin buddhan olomuotoja. Joo, väkee on.

   Poista
 3. Ei kyllästytä!
  Onpahan museo, siellä näyttää olevan ihan kaikkea, eikä ihmekään, koosta päätellen!
  Uskotko, että minä olen käynyt yhden kokonaisen kesän lattiareikävessassa ollessani kesätöissä Villandryn linnan puutarhassa. Siellä henkilökunnan vessana oli vain se perinteinen ranskalainen reikä. Nykyään se taitaa olla vähenemään päin, muistan että ekoilla ranskanreissuillani sitä oli ihan joka ravintolan vessana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo, sillä täältä pesee! Museo on tosiaan hermeettinen. Ja ihana kahvilakin siellä, mutta tarjolla vain juomia eikä mitään syötävää herkkupaakkelsiakaan.

   Uskonhan minä, muistan ekalla Pariisinkeikallani, taisi olla -89, että niitä siellä oli runsaasti. Huoh, aina silti yhtä karmee järkytys.

   Poista
 4. Ei ollenkaan kyllästytä. Lietsoo ainaista matkakuumetta Kiinaan. Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 5. Lisempää vaan, kiitos. Kyllä minulle maistuu!

  VastaaPoista
 6. Jaksan vielä katsoa :) Hienoja kuvia taas!

  VastaaPoista
 7. Vielä kysytkin, kaikki kuvat ovat tervetulleita. Näin pääsen minäkin mukaan matkalle.

  VastaaPoista
 8. Anna palaa vain Baby! Kylläpä siellä on ollut nihkeää, saasteista vai sateesta?

  Mun pahimmat lattiareikävessakokemukset on Karjalasta ja jostain Keski-Euroopan puistosta...Chengdussa oli jossain kaupoissa ihan uskomattoman hyvät vessat - siis odotuksiin nähden, mutta sitten sellaisissa turistipaikoissa tai joissain virallisissa virastoissa taas sanoinkuvaamattomat sikolätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin sateista oli koko ajan, mun herkkään henkeen ei ottanut. Mutta takuulla sitä saastettakin on.

   Joo paikan hienous ei takaa vessan laatua, niin se menee maailmalla....

   Poista
  2. Hei,
   kyllä tuo museo olikin tosi iso ja tuskin edes puolet tuli käytyä läpi. Meille silloin sattui sadekeli ja osittain jäi huonolle näkemiselle tuo vastapäinen komea talo. Muotoonleikatut puut ja pensaat olivat näyttäviä ja niitähän matkamme varrelle oli monessa paikassa.

   Poista
  3. Me Molley kurkittiin vain sen kansantalon ovista sisälle, mutta ei menty. Ulkopuolelta koluttiin joka komea nurkka ;)

   Museo on tosiaan suuri, siellä riittää nähtävää. Mä niin ihastuin muotoonleikattuihin puihin ja pensaisiin.

   Poista
 9. Tuossa museossa vierähtäisi varmasti monta päivää. Tylsää, että tekstit ovat vain kiinaksi, tulee ihan lukutaidoton olo. Tuo monikätinen figuuri taitaa olla Mahakala, voisi olla Mongoliasta tai Tiibetistä. Kiinan vähemmistökansallisuuksia näyttää olevan paljon esillä tai sitten bongasit juuri ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmistöistä oli isolla alueella esittely, sen verran ymmärsin. Museosta olisi kyllä lukutaitoisena saanut paljon enemmän irti, nyt vain lähinnä kummasteltiin ;)

   Poista
 10. Ei kyllästytä tippaakaan. Hienoa, että olet jaksanut ottaa paljon kuvia ja nyt tarjoat ne meille. Melkeinpä, kuin olisi itse matkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myötää, että kuvia olisi vielä paljon enemmän, mutta jotain rotia sentään ;) Kiva näitä on valita ja kelata reissua uudestaan. Tää on tälläistä nojatuolimatkailua, tosin objektiivisuus on kyseenalaista....

   Poista