kissakokoelma
FI Anatolian SuperBlack aka Bläkkäri aka Béla.
Itämainen lyhytkarva, musta. OSH n
* 25.05.2008 Tampereella
Kissanelikon pomo tuntee arvonsa. Mamman musta kultsi käy aina sylissä latautumassa. Loukkaantuu jos syliin tulee toinen kissa jota huomioidaan. Yrmeästä ulkonäöstään huolimatta lempeä ja herkkä. Pyytää ruokaa suurella volyymillä.Tarkka siitä mitä syö.

 Seuraa ympäristöään tarkasti, huomioi ulkoatulevat äänet ja odottaa ikkunassa isukkia kotiin. Aamuisin matkustaa isukin olkapäällä, jonka jälkeen lentää eli kieriskelee sängyllä ja odottaa vatsarapsutuksia.  Pitkän hännän nimi on The Black River ;) Lempinimiä Beeluska, Mustikka, Fekete macska... Béla nimen saanut suurista kulmahampaistaan, jotka muistuttavat vampyyri Draculaa (näyttelijä Béla Lugosi).


HU Pharaos Heart Usher aka Nipsu.
Itämainen lyhytkarva, suklaa. OSH b
* 10.09.2009 Unkarissa, pienessä kylässä nimeltään Ôrbottyán.

Nipsu on arka jos talossa vieraita, mutta myös utelias ja ekana kurkkimassa koirat joille sähisee. Poika saa väännellä mihin vaan asentoon. Metsästää ulkoiluhäkistä erilaisia hiiruloita, sammakoita ja matoja, joita kantaa mammalle sänkyyn. Onneksi tuo myös kukkia! Noutaa leluja, meidän aikuisista kissoista leikkisin. Äänekäs tyyppi, syö melkein mitä vaan vaikka porukan pienin. Hyvin ilmeikäs, erikoisuus pään kallistelut. Lempparinimiä mm Pippuri, Nipraatsios, Mikrokissa ja Mikraatsios mikromus.
 FI Jalecats Game Boy aka Gebsu.
Itämainen pitkäkarva, suklaatiketti. OLH b 25
* 15.07.2010 Hyvinkäällä
Isukin sydänkäpynen, joka nuolee aamuisin isukin jukurttipurkin ja käpertyy illalla isukin kanaloon nukkumaan. Aina siellä missä tapahtuu, siis sosiaalinen tapaus. Mukana valokuvissa usein, ainakin pörröhäntä vilahtaa. Ulkoilee valvotusti vapaana, tykkää järsiä mamman heiniä. Juttelee paljon, erikoisuus haukotus-maukaisu. Lempinimiä rajattomasti, Fyffe, Byffe, Vyvve, Bubba, Böbbö jne....


FI Noxx Ser Jorah Mormont aka Jesse
Itämainen pitkäkarva, punahopeatäplikäs
* 17.04.2016
Jesse on reipas ja valloitti nopeasti oman paikkansa jo pentuna kissalaumassa. Lempinimenä ensin Nano ja Rääpäleisson, myöhemmin mm.Vauvva, Blondi ja Nenämies.ITÄMAINEN LYHYTKARVA
Béla ja Nipsu


Itämainen lyhytkarva, on ollut vuosia siamilaissukulaiseensa verrattuna vähemmän tunnettu.. Suomeen ensimmäinen itämainen saapui 1970-luvun loppupuolella. Itämainen lyhytkarva eroaa siamilaisesta lähinnä väritykseltään. Se on ”kokoväritteinen.”

Ensimmäiset hyväksytyt värit olivat ebony (musta), havana (suklaa), sininen ja lila. Joissakin maissa havanaa kasvatetaan edelleen erillisenä rotuna.Vuosien kuluessa värikirjo on laajentunut merkittävästi. Tätä nykyä rodussa hyväksytään yksiväriset, tabbykuvioiset (klassinen tabby, tiikeri, täplikäs ja ticked), kilpikonnat, edellämainitut hopealla tai ilman ja uusimpana ryhmänä valkolaikut (harlekiini,van tai bi-colour). Turkin väristä riippumatta silmien tulisi aina olla vihreät.

Luonteeltaan itämainen lyhytkarva on vilkas ja leikkisä. Se haluaa olla mukana kaikissa kodin puuhissa ja mieluiten keskipisteenä. Itämaiskissa kiintyy ihmiseensä ja osoittaa avoimesti hellät tunteensa. Se on todellinen sylikissa, joka viettää yönsä mieluiten omistajansa kainalossa peiton alla.

Tekstilähteet: kissaliitto ja oricatITÄMAINEN PITKÄKARVA
Gebsu ja Jesse

Kaunis ja elegantti itämainen pitkäkarva kuuluu kategoriaan IV.
Se on siis puolipitkäkarvainen muunnos itämaisesta kissasta. Ensimmäinen Itämainen pitkäkarva tuotiin Suomeen vasta vuonna 1990. 
Luonteeltaan itämainen pitkäkarva on juttelevainen, seurallinen ja aktiivinen perheensä kesken. Rotu tulee loistavasti toimeen lasten, muiden kissojen ja koirienkin kanssa. Se rakastaa huomiota ja viihtyy sylissä. Sosiaalisen luonteensa vuoksi se yleensä tarvitsee paljon seuraa ja eläinystävä ei ole sille huono vaihtoehto.

Ulkomuodoltaan eli tyypiltään itämainen pitkäkarva on kevytrakenteinen ja sulavalinjainen. Jalat ovat sirot ja korkeat, vartalo pitkä ja putkimainen. Pää on kiilamainen, profiili suora. Korvat ovat suuret ja avoimet. Mantelin muotoiset, loistavan vihreät silmät ovat vinosti sijoittuneet. Turkki on silkkimäinen ja vartalonmyötäinen sekä erittäin helppohoitoinen. Kaulurissa, hännässä ja "pöksyissä" on pitempi karva. Itämaisen pitkäkarvan ja itämaisen lyhytkarvan erottaa toisistaan vain turkin pituus. Värit ja kuviot ovat samat kuin itämaisella lyhytkarvalla.

Lähde:cattery Jalecat`s kotisivut
4 kommenttia:

 1. Kissakuvien perusteella päädyin blogiisi. Aivan ihania kissoja teillä. Meiltä löytyy kotoa yksi itämainen lyhytkarva ja bengali. Kysymykseni liittyy kuitenkin itse asiassa tuohon päiväpeittoon, jonka päällä Bläkkäri kellii ihan sivuston yläosassa. :) Saanko kysyä, mistä olet sen ostanut? Kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakokoelmani kuvat ja tiedot eivät ole ajantasalla, meillä on vielä itämainen pitkäkarvapoika pentu ;)
   Päiväpeite on Ikeasta.

   Poista
 2. Mutta onpas Jessellä ollut pienenä suuret korvat! Luulin että Figolla oli suuret korvat, mutta ei ne sitten niin suuret olleetkaan :D Söpöliinejä yhtä kaikki ♥

  VastaaPoista