hotellimme, Old Chengdu Club

perjantai 3. tammikuuta 2014


Tässä hotellimme pääsisäänkäynti. Porteilla on yötäpäivää miehet seisomassa ja vartioimassa untamme ;) Hotelli sijaitsee Temppelin alueella, joka on kuin rauhallinen keidas keskellä vilkasta Chengdua. Valitsimme hotellin paljolti sen mukaan, että se näytti kuvissa viehättävältä ja valinta oli hyvä! Hotellin alue on kuin kiinalainen satu, uskomattoman ihana <3 

Neljä yötä bisneshuoneessa kustansi noin 200€ ja hintaan sisältyy aamupala, jossa kiinalaisten erikoisuuksien (höyrytetyt sämpylät ja nuudelit, eri tavoin kypsennetyt kasvikset yms.) lisäksi paahtoleipää ja munia. Hotellihuoneessa meillä oli oma teepaikka. Osa henkilökunnasta puhui vähän englantia.
Hyllykkö on kovin kiinalaista mallia, en oikein pystynyt päättämään onko se vaatekaapiksi tarkoitettu. Kylppäri tilava ja siisti, mutta viemärinhajuinen.


Näkymä meidän huoneen ovelta.
 Kuvat suurenevat klikkaamalla yhtä kuvista*
Hotellin alue on niin kaunis, että huokailen aina kulkiessani.

 
 

 
Ihanien puutarha-alueiden lisäksi alueella on oma kiinalaisen lääketieteen hoitola, jossa rentouduin Tuina- hieronnalla. Sisäänkäynti on kyllä melkoisen juhlava ;) Myös teehuone alueelta löytyy.

Chengdussa oli viileämpää, luulen että saattaa välillä pakkastakin olla. Aremmat puut oli pakattu muoveihin.Paljon silti ikivihreää ilahduttamassa. Kuten kuvista näkyy, sadettakin saatiin. Se oli kutenkin sellaista pientä tihkutusta, että puiden lehdille tarttui pölyjä, eivätkä ne juurikaan puhdistuneet. Sateenvarjoakaan ei tarvinnut.

Pysähtelen kuvaamaan, husbend saa odottaa...


Tässä yksi porteista, jota myös leijonat vartioi. Alla lampi, niitäkin on useita. Ja osassa uiskentelee kaloja. Polut on kivetty kauniisti. Puutarhurit aloittivat lakaisun jo aamuvarhaisella hämärässä.Kiitos ja näkemiin! Tänne tahdon palata.

24 kommenttia:

 1. Wau. Näyttääpä ihanalle! Matkanne on mahtanut olla TODELLA upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hotellin puutarha ja koko pihapiiri oli kyllä parhaasta päästä. Olin ihan tippa linssissä, kun jatkoimme matkaa eteenpäin.

   Poista
 2. Onpa viehättävä hotelli. Olen vieraillut vain lyhyesti Pekingissä ja Chengdussa matkalla Tiibetiin, mutta en muista noin rauhallisia näkymiä. Tuina-hieronta kuulostaa ihanalta matkustamisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttävän hektisen syksyn ja alkutalven jälkeen nämä tienoot olivat kuin palsamia sielulle. Ja Tuina taas ruumiille ;)

   Poista
 3. Niin upeaa... ihan varmasti odottaakin pääsevänsä uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on vaan niin paljon käymättömiä kohteita, että saas nähdä kuinka käy...

   Poista
 4. Niin kaunista ja erilaista verrattuna eurooppalaisiin matkakohteisiin. Tuollahan on ihan pakko kulkea kaiken aikaa kameraa näpsien, että saisi edes osan tunnelmasta tuotua kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se meni, tosin tunnelma oli niin levollinen ettei koko aikaa raaskinut edes kuvaamalla rikkoa rauhallisuutta.

   Poista
 5. Vaikuttavaa. Suorastaan mykistävää!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia, jälleen kerran :) Vai ollaan sitä käyty jollain toisella hierojalla... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan se on käydä kun sä hylkäsit ;)

   Poista
  2. No joo ;)) Tällä hetkellä tuntuu, että en hiero koskaan enää... Sen verran on itsellä paikat kipeänä uudesta työstä...

   Poista
  3. Sun täytyy mennä hierojalle ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Paljon nähtävää ja koettavaa, kuvat eivät riitä kertomaan.

   Poista
 8. Ihania näkymiä! Noilla ruukuissa kasvavilla puilla (bonsai?) on varmaan ikää, upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistin, että Kiinassa nimitys on jokin muu ja oli pakko tsekata wikipedia, joka kertoo näin:
   Bonsait ovat alun perin lähtöisin Kiinasta, Han-dynastian ajalta (noin 200–220 eaa.). Itse puutarhataiteen, jonka osana bonsait ovat, uskotaan syntyneen noin vuosien 2200–255 eaa. välillä.[4]

   Kiinassa bonsaita kutsuttiin pénzāiksi (kiin. 盆栽). Pénzāin lähtökohtana oli vangita luonnollinen maisema pienoiskoossa – eli luoda miniatyyrimaisema. Pénzāi oli kuitenkin kookkaampi kuin bonsai. Myöhemmin pénzāita alettiin kasvattaa ruukussa ja näin syntyi punsai. Punsaissa puu muotoiltiin muistuttamaan jotakin eläintä kuten lintua tai jotain muuta olentoa kuten lohikäärmettä.

   Poista
 9. Onpa hienon ja tunnelmallisen näköinen hotellialue! Ja nuo kaikki yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 10. Että ihan punaista mattoa pitkin hotelliin niinkuin kunnon julkkikset :)

  Ja mosaiikkiakin löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan kerran kävelimme matolla kukkien välissä ihan kummissamme, perillä vasta selvisi että siellä on se hoitola. Mosaiikit on kyllä upeat, tekis mieli tehdä jotain tuollaista juttua itekin...

   Poista