kuvapari

torstai 27. syyskuuta 2012


Pari viikkoa sitten aloitin luovaa valokuvausta -kurssin, tässä tämän päivän luennoille tekemistäni kuvapareista se parhaiten onnistunut. Kuvassa olen hakenut samankaltaisia linjoja jotka jatkuvat kuvasta toiseen,  sekä samanlaisia värejä, jotka tekevät kuvaparin "lukemisesta" helpon silmälle.

Kuva suurenee klikkaamalla.

30 kommenttia:

 1. Kivat kuvat, hauskaa samankaltaisuutta ja se, että tokassa auto on vaihtunut kisuksi :-)
  Voi että, voisin ottaa Budapestin syyskelit ja lämpötilat koska tahansa tänne kotosuomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä ottaisin kyllä sieltä vähän muutakin tänne! Mutta oli aivan ihanaa kun kesä vielä jatkui siellä :)
   Tuo kuva on Szentendrestä, http://www.hungary-tourist-guide.com/szentendre.html

   Poista
 2. Kiinnostavan tuntuinen ja varmaankin hyödyllinen kurssi. Kuvaparissa on myös mielenkiintoinen kontrasti; auto on ahdistavan pienessä tilassa ja jotenkin jumissa, kissalla on tilaa ja vapaus liikkua joka suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssilla saa ihan uusia ajatuksia, mitä ei ole koskaan tullut mieleen. Tuo sinun ajatuksesi on tosi kiva :)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa tuommoinen kurssi, antaisi varmaan meikäläisellekin paljon. Kuinka ihmeessä sinä ehdit kaikkea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh, enhän mä mitään ehdi, enää. Tuo kurssi on vain kahden viikon välein yksi ilta ;) Antoisa kurssi on, ihan huippua päästä punapenaa hyödyntämään uusin ajatuksin.

   Poista
 4. Kiva kuvapari. Autoon silmä osuu heti, kissaa ei ensi katsomalta edes huomaa. Sitten kun silmä havaitsee sen, se zoomaantuu isoksi ja antaa elämää ja liikettä koko kuvapariin. Sehän on selvästi tulossa jostakin ja menossa jonnekin, kaikessa rauhassa, kun taas auto on parkkeeranut paikoilleen.

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat. Kivasti sattunut tuo kissa tuohon kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No eihän se sattumaa ollut, kun tietysti kamera tanassa siinä odotelin sopivaa hetkeä että kissa sattuisi linssin eteen ;)

   Poista
 6. Samaa meinasin kysyä kuin Myrskykin: miten ihmeessä ehdit - ja keksitkin - tehdä kaikkea sitä, mitä teet?

  Onpa kiinnostava valokuvauskurssi! Toivottavasti ilahdutat meitä jatkossakin kuvillasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierivä kivi ei sammaloidu :) Ollaan Husbendin kanssa yhdessä kurssilla, koska Espanjan opetus ei jatkunut. Kiva harrastaa yhdessä ja aina kiva oppia jotain uutta. Tahtoisin tehdä kaikke muutakin, mutta ei ehdi eikä jaksa kun työ haittaa vapaa-aikaa!

   Poista
 7. Varmasti mielenkiintoinen ja uusia näkökulmia opettava kurssi! Hieno kuvapari, katse ohjautuu talonreunaan pitkin autosta kissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uusia näkökulmia saa luennoilta ja kurssilaisten kanssa katsotaan kaikki kuvat yhdessä, jolloin kuulee mielipiteet ja se on rikasta.

   Poista
 8. Hauskoja kuvia, yhteensopiva kuvapari - ja olisi kiva kuulla kurssista enemmänkin! Kahden viikoin välein... hienoa, mikä taho järjestää tuollaisia kursseja? Mäkin oon miettinyt, että voisin viedä oman kamerani kurssille, mutta en ole löytänyt sopivaa kurssia pk-seudulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahjolan kansanopisto, sieltä mä löydän aina jonkin mielenkiintoisen kurssin. Nyt kiinnosti punapenan innoittamana valokuvaus, viiime talvi meni espanjan keralla ja aina jotain kädentaitoja väliin ;) Mietinkin, että kertoisinko kurssista enemmän, ehkä rohkaistun nyt kommenttisi innostamana!
   Tämä kurssi on siis luovaa valokuvausta, tekniikkaan ei juurikaan paneuduta. Aiemmin olen lyhyesti paneutunut voimauttavaan valokuvaukseen ja tämä tuntui kurssikuvauksessa sekä rennolta, että uusia ajatuksia avaavalta. Ja niin onkin, aivan huippuope!

   Poista
  2. Joo, kerro ihmeessä lisää kurssista! Ja kaikki kunnia niille, jotka osaavat kuvata muutenkin kuin automaattiasetuksilla, mutta kyllä luovuutta, sommittelua ja rajaustaitoakin jne. tarvitaan. Eli kuvaaminen ei ole vain tekniikkaa kuitenkaan!

   Täällä en ole huomannut koskaan noin harvoin kokoontuvaa kurssia. Sellaiselle uskaltaisin ilmoittautua, kaikki liian tiivis jää multa aina kesken.

   Poista
  3. Mä olen jääräpää, enkä hennolla jätä mitään kesken. Joka toinen viikko on hyvä, varsinkin kun kotitehtävää piisaa ;) Joten uskalsin lähteä matkaan. Nyt olen aivan haltioissani!

   Poista
 9. Ihan mahtava "pari"! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kiinnostava kombinaatio ja itsekseenkin hienoja otoksia! Maailman ikuistaminen ja tallennusten katseleminen on kiehtovaa puuhaa. Jotkut tekevät sitä jopa ihan työkseen... tosin työstä pukkaa aina tulemaan työtä, joten on kiva pitää tämä puuha ainakin omalla kohdalla vain inspiroivan harrastuksen asteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Geranium. Juu kyllä pysyy puuhasteluasteella kaikki tälläset kivat jutut :)

   Poista
 11. Hyvältä näyttävät kuvasi :)

  Kyllä se niin on,että kannattaakin ne kivat jutut pitää harrastuksena ja sitten työ erikseen.

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen tehtävä. Tuollaisista kursseista saa kyllä aina paljon irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä vaikuttaa kahden kurssikerran jälkeen.

   Poista
 13. Siis voi viulunkieli, ku sulla on kiva kurssi. Mitä mä oikein pänttään jotain tyhmiä determinantteja, ku oikeesti voisin olla tommosella luovalla kuvakurssilla. Haloo! Nyt ei oo kaikki kotona meikämartalla.

  Oikeen upeet oivallukset. Kyä sä osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi myöntää, että en kovin herkästi vaihtaisi osaa kanssasi. Mutta kaikki aikanaan ;) Ja ompa mullakin yksi työhön liittyvä koulutus myön meneillään, jota ei juuri viitsimainostaa...

   Poista