Gebsu pahanteossa: kattihaaste 18

sunnuntai 16. syyskuuta 2012


Haaste vaikutti ensin todella helpolta, mutta hetken miettimisen jälkeen hämmästytti, kuinka kilttejä meidän kissat onkaan ;) Onneksi Gebsu sentään pelastaa postauksen, ettei tarvitse jättää haastetta väliin.

Ensin TV:n katselusta. Gebsun tapana on kiipeillä vasemmalla näkyvän kaapin päälle siten, että hyppää ensi tasolle, josta telkkarin päälle ja kääntyy siellä toisin päin ja jatkaa edelleen matkaa korkean kaapin päälle. Gebsu on kissaksi aikas kömpelys, usein meinaa mennä pupu pöksyyn ja kissaherra jää ihmettelemään telkkarin päälle  että mitähän tässä nyt pitäisi tehdä, kun on nenä väärään suuntaan. Ja telkkariruudun pintanaarmut kertovat sen, että jokuisia kertoja on kääntyminen mennyt pieleen ja Gebsu luiskahtanut lattialle...


TV:n katselu puuhkahännän takaa on joskus haasteellista
Sitten kukkajuttuihin. Sen lisäksi, että Gebsu tykkää syödä kaikenmoisia kukkasenosia, on myös juomavesi kukkavaasissa ehdottomasti parasta. Ja jos kukka sattuu olemaan tiellä, Gebsu näppärästi tassulla tekee tilaa jotta mahtuu juomaan vaasista. Kuvan kukat ja vaasi ovat Gebsuystävällisisä, tassutemppua ei tarvitse. Yleensä suosin vain painavaa marmorivaasia, koska vaasien tassuttelussa tapahtuu usein vahinko ja vaasi kaatuu...

Pahoittelut kollaasin surkesta kuvalaadusta

23 kommenttia:

 1. Voi Gebsua =D
  Ihana, näin kuvista katsottuna. Tositilanne voisikin sitten tunnelmaltaan olla toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä Gebsua on ihana katsella, mutta joskus... no ei..;)

   Poista
 2. Gebsulla on hassut tavat :-D Voi tuota viimeisen kuvan ilmettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gebsu on siinä niin mielissään, kun sai nautiskella ihanaa kukkavettä ;)

   Poista
 3. Voi ihanaa Gebsua! Nuo juontikuvat ovat mainiot, mikä siinä on, että kissan usein pitää etsiä juotavansa jostain hankalasta/oudosta paikasta vaikka olisi oma vesikuppi helposti saatavilla. Ei hän nyt kovin kömpelö voi olla kun kiipeilee noin taitavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puhumattakaan veden laadusta, jossain kukkavaasissa. Ei ihan ole niin raikasta, kuin juomakipoissa. Mutta Gebsu on Gebsu, raikas vesi maistuu kyllä mun vesilasista. Kömpelyys on suhteellista, meidän kaksi muuta ovat ihan virtuooseja.

   Poista
 4. Gebsu tuntuu tykkäävän mausteisesta vedestä! Mainioita kuvia olivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että päivänkin liotetut kukkavarret antavat veteen oman pikku säväyksen...

   Poista
 5. Varsin veikeä valinta juoma-astiaksi. Onneksi Gepsu ei ole jäänyt jumiin... Ja mikä ilme viimeisessä kuvassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ehkäpä siksi nuo vaasit usein kaatuukin kun jää jumiin ;)

   Poista
 6. Hienot kuvat Gepsusta. Äitini kissa pisti joskus päänsä kukkamaljakkoon ja nostaessaan päänsä, nousi maljakko mukana. Siinä se kisu sitten istui maljakko päässä ihmeissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just joo! Jotain tollasta mäkin aina pelkään ;)

   Poista
 7. Voi Gebsu, Gebsu!

  Tuon telkkarinpäällekapuamisen tajuan, jos se haluaa lähikontaktia ihailemiinsa esiintyjiin, mutta noita äklöjen kukkavaasivesien juomisia en alkuunkaan.

  Jos se vain koettaakin pelastaa kotinne maljakkovesien ihnhoilta hajuilta joko juomalla ne tai kaatamalla ne? Tai jos ne kukat kuivattuina maistuisivat vielä paremmilta popsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkarinpäällä saa myös sitä tuijottavien ihmisten huomion ihan kaupan päälle:) Pikkuisista tuikkukupeista, missä pidän yhtä kukkaa Gebsu nappaa tassulla kukan pois ja juo vedet... luulis jonkin krysanteeminkin jälkeen olevan aikas voimallista. Kukat kelpaa tuoreena ja kuihtuneena.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Onneksi nuo kepposet yleensä vain naurattaa, kun ei ole niin vakavaa.

   Poista
  2. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi, Sari :)

   Poista
 9. Kommentoin tähän, kun ei aina ole varmaa, näkeekö blogisti vanhoja kommentteja =). (Minulla on käytössä vanhojen tekstien osalta kommenttien hyväksyntä, niin ainakin näen).
  Tuo Marko Pilven puutarha on hieno, upea. Kaikkea ylistäviä sanoja voisin tähän luetella. Siis ootko sää päässyt sinne vierailulle?
  Minulle tullut ajatus,että vähitellen muuttaisin pihaa enemmän pensas ja havu voittoiseksi. Mutta se on vielä ihan ajatuksen tasolla. Tuskin heti alan repimään perennoja maasta, mitä vasta olen saanut istutetuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tavallisesti päällä vanhoihin hyväksyntä, mutta nyt arvonnan takia otin sen pois. Koitan toki tsekata, että vanhatkin huomaisin mutta seulani saattaa olla vuotava...
   Markon puutarhassa pääsin käymään, eli se eka tekemäni postaus on mun ottamia kuvia. Sen jälkeen olen saanut häneltä kuvia katsottavaksi ja myös täällä julkaistavaksi. Ja kyllä, se puutarha on upea!
   Voihan sitä muutosta tehdä hiljakseen, ei revi menestyjiä pois vaan jatkossa painottaa toisin :)

   Poista
 10. Näpsäkkä kissa;mitäs sitä nyt jostain ihan tylsästä juomakupista litkimään ;)

  VastaaPoista
 11. Varsinainen veitikka tuo Gebsu ja sillä taitaa olla kuitenkin aika iso ego, kun tykkää istuskella noinkin kapealla paikalla. Olen usein ihmetellyt, miksi kissat juovat mieluusti likaista vettä. Kun vaihdan meidän Juusolle puhtaan veden, se kääntää selkänsä ja lipaisee sen sijaan pihalätäköstä useita hörppyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan aikas iso ego, tuolla telkkarin päällä saa olla keskipisteenä ;) Voihan Juusoa.

   Poista