Budapest, se toinen kotikaupunki

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Huomenna lennän kohti kesää Budapestiin, perheemme toiseen kotikaupunkiin. Luvassa on jopa 19-28 astetta lämpöä päiviini. Toivottavasti lämpö ja lomailu karistaa viimeisetkin flunssanrippeet.

Ohessa on upouusi Budapest timelapse-video, jossa hauskana yksityiskohtana on Husbendin kaverin tekemä musiikki. Seuraavan viikon ajan kun täällä meikäläistä kovasti kaipaatte, voitte katsella haaveillen näitä ihanaisia maisemia missä olen;)39 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa! Nauti paremmista keleistä. Mieheni menee marraskuussa työmatkalle Budapestiin, joten hienoon paikkaan näyttää menevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu. Toivon parempia kelejä, että saisin itteni kuntoon. Kyllä Bp:iin kelpaa työmatkallekin mennä, väki on siellä vieraanvaraista.

   Poista
 2. Turvallista matkaa ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla on lentopelko mutta sinne vaan taas meen taivaalle. Täytyy ottaa relaksanttia ;)

   Poista
 3. Mukavaa matkaa! Kuvaahan paljon Budabestia, sen puutarhoja ja muuta. Ja jos joskus on aikaa niin postaile tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Melkeimpä voisin luvata, että kuvia tulette saamaan :)

   Poista
 4. Olipa siellä kova kiire:) Ehdin sentään tunnistamaan monta paikkaa. Sillan tuolla puolenkin käytiin monta kertaa ja Kalastajalinnaa ihailtiin. Siellä oli myös pieniä kivoja kauppoja ja yhdestä ostimme keramiikka kannun, joka on keittiön hyllyssä koristeena. Tonavan risteily on parhaita risteilyjä jossa olen ollut. Unkarilainen orkesteri soitti kirjaillut liivit päällään ja ruoka oli oikein hyvää ja viini myös. Opas oli asunut joskus Suomessa ja puhui hyvää suomea. Kovasti hinkusivat silloin EU:hun, ja nyt ovat.
  Ihastuin aikoinaan unkarilaiseen musiikkiin erään unkarilaisen orkesterin kautta, joka soitti eräässä Helsinkiläisessä ravintolassa 11 vuotta. Siinä oli todella taitava viulisti,jonka viulusta tuli leivosen liverrys niiiiin ihnasti. Olen kuullut, että hän soittaa nykyään Pariisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kiireellä toimii, paljon saa aikaan :)
   Mä olen myös pariin kertaan ollut Tonavan risteilyllä ja tykkäsin kovasti. Laivalla pääsee myös käsityöläiskaupunki Szentendreen kivasti. Olispa mielenkiintoista tietää kuka se viulisti on.

   Poista
  2. Viulistin nimeä en muista tai tiedä. Se oli 70-luvun alussa kun tämä 3-miehinen orkesteri oli tullut Suomeen ja he soittivat sitten pitkään Hotelli Tornissa. Vuosien kuluttua tapasin yhden näistä soittajista ja hän kertoi, että viulisti soittaa Pariisissa, yksi jäsen (hänen veli) on mennyt Unkariin takaisin ja hän jäi Suomeen, löysi elämänkummppanin ja tekee ihan muita hommia, mutta myös musiikkia. Tämä viulisti oli silloin varmaan siinä 20-30 välillä, oikein komea tumma poika. Pitivät jopa konsertin Finlandiatalossa. Tätä Suomeen jäänyttä sanotaan Jänöksi, eli hän on Janos tai sinne päin.

   Poista
 5. Kaunista näyttää siellä olevan, mutta kiireistä.

  Hyvä ja turvallista matkaa! ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Todella kauniita maisemia toisessa kotikaupungissanne. Lämmintä kesän pidennys viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina niitä maisemia jaksaa ihailla ja kuvatakin ;) Toivotaan, että tarjetaan.

   Poista
 7. Voi, hyvää matkaa! Olen käynyt pari kertaa Budapestissa ja suomen kielen opiskelun yhteydessä joskus hamassa nuoruudessani opiskellut hiukan umkaria. Nauti matkastasi, ethän ole siellä pelkkänä turistina vaan toisessa kotikaupungissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula. Mä koitin laskea kuinka monta kertaa olen käynyt, mutta ei onnistunut. Ehkä parikymmentä. Unkaria olen lukenut vuoden, ja luvannut Husbendille että eläkkeellä jatkan opintoja ;)

   Poista
 8. Ihanaa matkaa teille :)
  Itse olen pari kertaa ollut Budapestissa ja tykkäsin kovasti. Mahtaakohan siellä vielä olla Leeroy's-ravintola,jossa sai valtavan maukasta lihasafkaa...nyt alkoi tehdä mieli kunnon puoliraakaa pihviä mmm mmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ravintolan nimi ei ole meille tuttu ollenkaan, täytyypä tsekata. Tosin mä en lihaa syö, mutta Husbend nautiskelee kaikesta tartar-pihveistä alkaen.

   Poista
 9. Vietähän ihana viikko Budapestissa!
  Meilläkin Sisilianliput taskussa, ihanaa!

  VastaaPoista
 10. Tervehdyttävää matkaa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Oikein mukavaa matkaa ihanaan Budapestiin. Ystävä/työtoveri on myös huomenna lähdössä samaan kaupunkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri. Ehkäpä sitten olemme samaan aikaan samassa paikassa toisiamme tuntematta ;)

   Poista
 12. Mukavaa matkaa! Kerran olen käynyt ja pidin kovasti.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa matkaa Teille! Tahtoisin sinne uudestaan, muutama vuosi sitten kävin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mäkin tahdon aina vaan uudestaan, vaikka usein olen käynyt :)

   Poista
 14. Rentoutusta, romantillisuutta ja rakkautta!

  VastaaPoista
 15. Mukavaa matkaa!

  Minä vietin opiskeluaikoina kesän 1977, tai siis kuusi viikkoa, harjoitteluvaihdossa Budapestissa. Paljon näkyi tuttuja maisemia, mutta onhan sekin kaupunki tietysti 35 vuodessa muuttunut. Liikenne kyllä näytti yhtä hurjalta, mutta ilman Trabeja ;)
  En ymmärrä, miksi en vieläkään ole käynyt siellä uudestaan, vaikka ihastuin kaupunkiin ikihyviksi. Se virhe täytyy yrittää korjata pikaisesti! Jospa jo ensi vuonna pääsisin viettämään samettista elokuun iltaa Tonavaa ihastellen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotteluista, matka oli oikein mukava. Kyllähän sun ehdottomasti täytyy päästä katsomaan, kuinka maa on muuttunut. Mun ekasta käynnistä on rielut 20 vuotta aikaa ja on kyllä ihan eri paikka nykyään :)

   Poista
 16. Bon voyage, nautinnollista matkaa!

  VastaaPoista
 17. Mulla on ollut viisi vuotta päällä matkustuslakko, mutta jos se joskus päättyy, niin mä lupaan lähteä Unkariin, ihan vaan sun innoittamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee. Operaatio Nettimartta Unkariin on käynnistetty!

   Poista