kukkasänky

maanantai 11. elokuuta 2014

Sänkyprojekti on viittä vaille valmiina. Tänään petiin pääsivät tuoksumatarat, keltapeippi ja valkokukkainen rhodo, sekä keijukukkaa. Entuudestaan siellä on jo köynnöshortensia, rönsytiarellat, talvio, tiukukärhö ja riippajapaninlehtikuusi. Valikoin kasvit sopiviksi varjoiseen/puolivarjoiseen penkkiin sänkyyn, pääosin valkokukkaista, heleänvihreää ja myös talvivihreitä on joukossa. Sänky on keittiön ikkunan alla, josta sitä tiirailen ympäri vuoden. 

Rhodon kanssa kävi hassusti, luulin tätä lajia pieneksi ja matalaksi, mutta istutuksen jälkeen luin paperit tarkemmin ja ostokoko olikin 1-1,5 m ja aikuiskoko 3-4 m. Huh, huh.

Nyt kun kaikki kasvit on paikoillaan on vielä viimeisen voitelun vuoro, eli turveharkot voidellaan turve-piimä-sammalseoksella. Otin varoiksi kuvan jo nyt, jos piimäkuorrutus on epäesteettinen. Sammalkuorrute on takuulla kiva, mutta en tiedä kauanko sen saaminen kestää. Täytyypä muuten todeta, että kuvaus latistaa paljon ja mielestäni sänky on livenä kivempi. Gebsu tietysti tahtoo esitellä! Sängyn ja talon välissä on uudet kivetykset, nyt pääsee puhtain jaloin tätäkin reittiä terassille. Kissan takana on uutta istutuspöytääni, jonka alaosan mustaan looraan saa piiloon multasäkit, kuorikkeet sun muut. Hyvästit nurkissa lojuville multasäkeille! Pöytälevy on ihkaoikeaa marmoria, ostin sen kirpparilta kahvipaketilla. Ihanan suuri ja tukeva, pyöreäreunainen (mä aina kolon pöytiin lonkkani) ja helposti siistinäpidettävä. Sängyn ja kissojen ulkoiluhäkin välinen maasto myös siivottiin ja Gebsun oikealla puolella näkyvä perennapenkki sai siistin tiiliskivirajauksen. Meidän puutarhan häpeäpilkku on nyt kaikinpuolin kivan näköinen ja kunhan taimet kasvavat, on sänky varmastikin nätti. Vaikka ne betonityynyt jäi lopulta laittamatta, kutkuttelivat kyllä mieltäni...

 

34 kommenttia:

 1. Hieno idea tuo kukkasänky :)

  VastaaPoista
 2. Näen jo tuon sängyn loistossaan, kun nuo kukat pääsee vauhtiin. mahtuuko sitten kaikki kasvamaan. Mielenkiintoinen idea kuiotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, takuulla ei aikojen päästä kaikki tule mahtumaan mutta siirrän sitten toisiin paikkoihin ;)

   Poista
 3. Vau, hieno!!! Ja varmasti vain paranee kasvien varttuessa. Sänky sitäpaitsi istuu pihaanne tosi hyvin. Ikäänkuin se olisi ollutkin vain tätä loppusilausta vailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakko myöntää että tää pöhkö idea on lopulta aikas kiva. Tuo kurja kohta pihasta on uudestisyntynyt!

   Poista
 4. Olet Gebsu ollut työnjohtajana ihan selvästi. Hyväksyitkö työn jäljen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gebsu tykkäsi tuloksesta kovasti. Mä en ole vielä päässyt tutustumaan, terv Bèla

   Poista
 5. Hyvältä tuo sänky näyttää näin kuvassakin, joten luonnossa se on varmasti täydellinen :D

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää. Siis todella. Ihanaa että olette kuumudessa jaksaneet ahertaa. Kerrothan sitten kuinka sammaleen kasvatus etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onhan me ahkeroitu niin että hiki on oikeasti päästä tippunut. Tosin virkistysjuomaakin on mennyt yli kohtuurajojen ;) Sammalet tänään alullesivelty, kuva tulossa!

   Poista
 7. Nyt vielä yövalo sängyn viereen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsn-hitsin-hitsi kun meillä ei tolla seinustalla ole sähköä :( Olis tosi makee valaistuna ja varmasti kiva myös sisälle. Hö.

   Poista
 8. Kertakaikkisen hieno idea ja toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihan tässä saattaapi alkaa ylpistymään näiden kehujen kanssa :)

   Poista
 9. Ihan mielettömän magee toteutus! Ensi kesän kuvia odotellessa :D Sitä piimällä valelua kannattaa varmaan harrastaa usein, kun sen sammaleen muodostuminen kestää ja kestää. kosteana ne harkot pitäis saada myös pysymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään laitettu eka kuorrutekerros, koitan huomenna ehtiä postaan. Koitettiin myös kastella harkot, mutta mahtaako riittää. Nyt täytyy jo toivoa sateita ;)

   Poista
 10. Ihananupea! Voi, kun tohon sänkyyn jäisi pieni sammalkolo, mihin kellahtaa puuhailujen välillä. Toi työpöytäsysteemi kruunaa kaiken!
  Joku häpeäpilkku kyllä johonkin tarvitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammalvuode :) Kuin saduissa, olispa ihana! Paitsi nyt kun se löyhkää piimälle, heh. Työpöytä on jees ja tosi kätevä nyt jo, syö paljon tavaraa sisäänsä.
   Meillä on vaihtuva häpeäpilkkukohde nykyisin. Tällä hetkellä about koko muu puutarha!

   Poista
 11. Ihana vuode! Voi olla, että pian monikin alkaa petaamaan puutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tai sitten mulle pedataan jonnekin ihan muualle ;)

   Poista