sammalenkasvatusongelma, help!

lauantai 16. elokuuta 2014

Sammalenkasvatukseni on tainnt mennä perusteellisesti mönkään, nyt turpeen pinta on homeessa. Tarkkaan katsoen pikkusia sammalhippuja kyllä pinnassa näkyy, mutta homeinen kasvupinta ei varmastikaan ole hyvästä? Vinkkejä kaivataan nyt kipeästi.Tiedustelupäällikkö tutkailee ongelmaa huolestuneena. Ilmassa leijuva hajukaan ei ole mukava :( 

20 kommenttia:

 1. Voi Gebsua! :-D Hitsi, en osaa sanoa. Luulisin kyllä, ettei home ole ongelma sammalelle, kasvustoa molemmat, mutta kai sammal voi homepintaankin asettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, ehkä mä nyt rauhoitun, kiitos Saila. Gebsu on Gebsu :)

   Poista
 2. En ymmärrä sammalta enkä hometta. Toivottavasti home ei haittaa. Gebsu katselee kyllä aika epäilevän näköisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavsti ei haittaa. Gebsu on kylläkin kummissaan...tai ehkä vain ajatuksissaan.

   Poista
 3. Kääk, nyt joku asiantuntija äkkiä apuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila kun rauhoitteli, niin minäkin rauhoitun.

   Poista
 4. Telepatiaa! Sain just tänään neuvon laittaa meille erittäin jyrkkään, mutta lumettoman talven takia ihan 'p.....a' olevaan rinteeseen(myyrät mylläsivvät siellä, kun eivät voineet lumessa) muutaman turvepaakun, oikein ison. Sain myös neuvon kaataa niihin piimää päälle, että saa sammaleen pintaan.

  En voi tietää, jos Sailakaan ei tiedä, mutta tuli mieleeni, että jos nyt vaan odottelet. Olisiko teillä ollut myös nämä rankkasateet mitä meillä eli siten liikaa märkyyttä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä on kyllä vettä saatu ja paljon. Mä koitan olla nyt rauhassa ja odotella ;) Lykkyä tykö sun sammalprojektiin!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Onneksi ei ole naapureita lähimaillakaan. Ei ole vielä kovin suuri ympäristöongelma ;)

   Poista
 6. Piimä homehtui, se lienee ihan luonnollista. Toivottavasti home katoaa nautittuaan piimän. En usko, että se leviää muualle. Minulle tuli mieleen, että luulisi sammalen kasvavan turpeessa ilman piimääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, varsin lohduttava ja ihan järkeenkäypä kommentti. Varmasti se sammal aikanaan olisi itekseenkin tullut, mutta kun halusin sitä ja pian ;)

   Poista
 7. Turve sammaloituu ihan itsekseen, ainakin meillä, sori. Voisko sitä hometta harjata kevyesti pois? Syksyn kosteuden myötä turvereunuksesi sammaloituu ihan luomusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä meilläkin luomusammalta on ja paljon. Mutta kun oon niin hätänen, että halusin tähän sitä heti ja paljon ;) Nyt on onneksi jo sydämentykytys rauhoittunut.

   Poista
 8. Minäkin luulen, että home ei haittaa mitään. Se häviää viimeistään talven aikaan ja keväällä kasvaa jo sammal:)

  VastaaPoista
 9. Minun kokemukseni sammaleesta on se, että sitä ilmestyy aina sinne, minne ei pitäisi : ) Luulisin kuitenkin, että lopputulos on oikea, kun vain odottelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on paljon sammalta myös toivotuissa paikoissa, mutta kun ei ole yhtään nurmikkoa niin kaikki onkin toivottuja tai ainakin sallittuja. Jäitä hattuun, eiköhän se sieltä kasva. Kiitos!

   Poista
 10. Meidän turveharkot homehtuivat myös ensin heti piimän levityksen jälkeen, mutta seuraavana kesänä homeen tilalle kasvoi jo sammalta. No hätä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja <3 Teit mut iloiseksi kommentillasi, jihuu!!

   Poista