piimää sänkyyn....

torstai 14. elokuuta 2014

Juu, luit ihan oikein! Meidän kukkapenkkisänkyprojekti eteni kuorrutusvaiheeseen. 
Pari litraa piimää, sammalsilppua ja turvemössöä sekoitetaan ämpärissä ja sivellään turvereunuksen pintaan. Siitä pitäisi sammaleen lähteä etenemään. Kastella reunuksia täytyy, luulisin että niin kauan kunnes sammal siihen asettuu. 
Ensimmäinen koeversio, vinkkejä sammalenkasvatuksesta vastaanotetaan!Tältä se kuorrute sitten kohteessaan näyttää. Harmi, kun hajua en saa talletettua teille jakoon ;) Raportointia seuraa, kunhan/jos sammalta alkaa näkymään.

Muoks. Pari päivää on kulunut ja piimää ei enää havaitse, ei edes haista. Turveharkkojen pinnalla näkyy pieniä sammalenpaloja. Istutusten lisäksi meillä siis nyt kastellaan myös turveharkkoja. Ajattelin lisätä piimääkin joku päivä, sekä sammalhippuja jos jostain helposti niitä keksin. 

19 kommenttia:

 1. Luin jostain joskus, että piimän sekaan voisi sekoittaa monitoimikoneella kasan sammalta, niin sammal kasvaisi nopeammin. Kivelle olen piimää/jogurttia lorotellut ja on sitä sammalta sinne tullut. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lisäsin sitä sammalta mössättynä tuohon turve-piimäseokseen. Tiedä sitten, olisiko tehosekoitettuna jotenkin tarttuvampaa?

   Poista
 2. On kyllä hyvä resepti sammaloitumiseen. Niin ja se tuoksu...ihan hyvä tämä tuoksuton jako ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä karmiva, tai ehkäpä piimänjuoja olis tykännyt ;)

   Poista
 3. Haisiko se Gepsu + Béla + Nipsu teidän mielestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meitä päästetty lähelle, ei edes kissahäkkiin. Outoa meininkiä. GBN

   Poista
 4. Nyt ootellaan, että saadaan niitä sammalkuvia... kyllä sitä sinne varmasti kasvaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvasit, kuvia kyllä puskee kunhan saadaan kasvua aikaan ;)

   Poista
 5. Se on sinun tehtävä nyt metsäretki ja lähdettävä sammaljahtiin! (Jotenkin tämä on kyllä mielenkiintoinen projekti...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se niin on tehtävä, vaikka koitin olla fiksu ja kerätä vain omalta pihalta. Ainkin, jos ei pian ala vihertään....

   Poista
 6. ♥ nyt ihanaa sammalta odottellaan.. Ihan mahtavan hieno sänkypenkki!

  VastaaPoista
 7. Ihana tapa tehdä sammalta.

  Hauskaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, myös sinulle. Toivonmukaan toimiva tapa...

   Poista
 8. Hih, mäkin tein just sammalpuuroa: piimää, pari kananmunaa ja sammalta. Oliko se nyt Viherpihan ohje netissä, jossa neuvotaan pitämään kosteana sumuttamassa - olisiko siksi ettei huuhdo mössöä kastelukannulla pois ? Joissain ohjeissa lukee kananmunanvalkuaista, mä löin munat kokonaisina sekaan, en tiedä mitä kananmuna mössössä vaikuttaa, mutta olettaisin että kiinnitysaineena ? Pilsneri esiintyy myös sammalresepteissä. Ja nyt vaan ootetaan sammalta innolla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, en tajunnut että sumuttaminen vois olla parempi. Kuulosti niin mitättömältä, niin kastelin kannulla! Ja munakin vielä, mun reseptissä ei ollut sitä ollenkaan. Kiinnitysaineena kuulostaa varsin järkevältä. Onneksi tätä voi yrittää monilla eri tavoilla, jos ei tulosta näy.

   Poista
 9. Tuosta sänkypenkistä tuli aivan huippuhieno, onnittelut!!! Ja varmasti tuolla reseptillä sammalkin lähtee kasvamaan, syksyistä kosteuttakin alkaa olla ilmassa, mikä on hyvä juttu sammaleen 'istutukseen'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Maltoin sentään ne kovat helteet odotella, nyt voi autta kastelemallakin luontoa jos ei sada.

   Poista
 10. Voi miten hieno tuosta tulee, kukkiva sammalvuode.

  VastaaPoista