meidän Upper East on valmis!

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Blogissani on vilahdellut muutamia kertoja Upper East-alueen rakentaminen ja nyt vihdoin voin sanoa, että se on valmis. Tättärää! Aluetta on rakennettu siitä alkaen, kun lumet sulivat, hiljakseen pala palalta.  Ensin liuskekivetyksen sai keinun ympäristö, nyt viimeisenä valmistui tämä käytävä.


Pilvikirsikka verkon sisällä, ihan
oikeassa reunassa syyshortensiaa.
Keinun ympäristö on kurainen ja
mikään ei kasva siinä.

Tilanne ennen: Tästä se alkoi, huhtikuun alussa krookukset on kukassa ja husbend tarttuu lapioon. Keinu on samalla kohtaa kuin nytkin, takana näkyy kasvimaa eli nuo 2 mustaa laatikkoa.


 Kun nurmikontapainen poistetaan, tulevat vanhan kirsikkapuun juurakot esille.


Juurakoiden päälle tulevat nämä uudet kukkalaatikot. Suodatinkangas sekä laatikoiden alle, että sisälle multaa varten. Laatikoiden paikat määrää juuret, jotka saavat jäädä laatikoiden alle. Melkoista laatikkoleikkiä.

 Innostus Upper Eastin rakentamiseeen syntyi siitä, kun alueelle ei saatu nurmikkoa kasvamaan ja se oli jatkuvasti kurainen ja epäsiisti. Pojalla on tapana käyttää tuota metsäporttia oikaistessaan bussipysäkille (kuvissa ei näy, kaariportissa kasvaa humalaa).

Pari viikkoa sitten otetuissa kuvissa näkyy, että myös keinun eteen ja ympärille on tehty kivetys. Keinun ja kasvimaan väliin on siirtyneet koivuangervot ja siellä oli jo ennestään syyshortensia sekä pilvikirsikka. Uutena Upper Eastiin tuli  lumimarjaa, akileijoja, särkynyttä sydäntä ja taponlehtiä. Myös jouluruusuille on paikkavaraus!

Tilanne tänään. Harmi, kun oli jo aika myöhäinen ja sateinen kuvatessani, en vaan mitenkään malttanut olla postaamatta näitä epätarkkoja kuvia ;)


Takimmaisessa laatikossa on hopeavitjaa, ohotanmarunaa, kissankäpäliä ja hurmesilkkiheinää.

Etummaisessa, suuremmassa laatikossa on liljoja sekä korallikeijunkukkia ja keskellä kevätvihma, lisäksi keinunpuoleisessa päädyssä myös kaikenmoisia siemenkylvöksiä, mirrinminttua, kissanminttua, maurin malvaa ja mustaa ruiskukkaa. Kissankelloja sekä leijonankitaakin kylvin, mutta eivät menestyneet. Liljojen joukossa on jokin yllätysheinä, en muista siihen mitään kylväneeni. Kokonaisuutenaan laatikko on ihan liian täynnä tavaraa, liljojen suuri määrä ja koko yllätti minut täysin.


Kuvan vasemmassa reunassa pilkottaa pieni kulma San Diegon kivimuurin kulmaa. Siihen on rakentumassa kivikkopuutarha! Uskaltauduin sanomaan jo ääneen haaveeni (no suunnitelma se on koko ajan ollut) nurmikottomasta puutarhasta. Husbend vielä hiukan nikottelee, mutta saattaa muuttaa mielensä. Poika kun on kotona entistä harvemmin, on nurmikonleikkuu jonkun muun tehtävä...

Lähiaikoina, ehkäpä jo lauantaina käymme kivikon kimppuun taas uusin voimin. Mutta ensin (ideoidenhaku- ja) virkistäytymisreissulle muutamaksi päiväksi.

38 kommenttia:

 1. Upea muutos! Kyllä ahkeruus palkitaan, tosi kaunista olette saaneet aikaan!
  Oletko maalannut laatikot, on hyvän näköiset. Meillä on ihan naturellit, kun keväällä ei ollut aikaa maalailla, mutta voihan sen tehdä myöhemminkin.
  Mukavia lomapäiviä ja nautiskelua puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nuo mustat lavakaulukset on ostettu ihan valmiina, mutta takana olevat kasvimaan laatikot on ite tehtyjä ja maalattuja.

   Poista
 2. Upea lopputulos!
  Ja ihailtavaa yhteistyötä teette. Tuntuu täällä ulkopuolisestakin niin kivalta =D

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi hienolta! Sitkeyttä ja iso määrä työtä on siihen uponnut... :)

  VastaaPoista
 4. Varsin hyvältä näyttää! Tämä olikin osoitus reilusta rakentamisesta ja kunnioituksesta jo olemassa olevia objekteja kohtaan. (Viittaan tässä kirsikkapuun kunnioittamiseen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pakkohan sitä vanhaa kirsikkapuuta on vaalia, vaikka se kyllä onkin aikas huonossa kunnossa runko halki. Ei jaksa marjoja tehdä, eikä kuki paljoa. Uusi kirsikkapuu on siksi siinä lähellä kasvamassa.

   Poista
 5. Voi wau, mikä työ! Ja voi wauwauwauuuu, mikä lopputulos! Aivan upea Upper East. Kyllä siellä nyt kelpaa keinuskella, kirsikkapuuta ihailla, viljellä hyötykasveja ja tuoksutella liljoja.

  Onneksi olkoon hienosta suorituksesta. Nauttikaa kättenne jäljestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Juuh, kyllä me nautitaankin. Ja myös Husbend halusi lukea huolella kaikki kommentit, koska kyllähän nämä kehut ovasti piristävät.

   Poista
 6. Hienolta näyttää. Ei ole mennyt sateinen kesä hukkaan, upea lopputulos, josta riittää iloa pitkään. Lämpimän loppukesän ja syksyn voitte istuskella keinussa ja nauttia kättenne töistä. Ja mikä parasta: ei nurmikonleikkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Voi kun tulisikin sitä lämpöä loppukesään, se olis kiva. Nurmikkoa on kyllä vielä jäljellä, muutaman vuoden projektien verran, että ihan vielä ei saa kokonaan huokaista.

   Poista
 7. Kyllä näyttää hienolta! Nuo tummat lavakaulukset on tosi kivan näköisiä, pitäisköhän omatkin maalata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kirjoitinkin tuolla yllä, että lavakaulukset on ostettu valmiiksi mustina. Sopivat passelisti vanhoihin itetehtyihin mustiin looriin. Ja mun värisilmään, hih.

   Poista
 8. Aivan upeaa! Kyllä on kiitosten paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nämä kommentit ovat ihania kiitoksia <3

   Poista
 9. Rakastan noita liuskekiviä! Kovin olette olleet ahkeria! Hienon näköistä on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mä kans tykkään kovasti liuskekivistä. Mun lapsuudenkodissa jo niitä oli puutarhassa, ne on perinteisiä ja luonnollisia.

   Poista
 10. ONNEA uudelle, ihanalle oleskelualueelle! Voi miten nätti ja tyylikäs ja kiinnostava se on, hienon työn olette tehneet.

  Kiven ja kasvin liitto, siinä silmä lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, Geranium :)
   Kivi ja kasvi todella sopii yhteen <3

   Poista
 11. Upeaa on! Kyllä saatte ylpeitä itsestänne olla! Mahtavaa oman käden jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minz. Oman työn jälki näkyy, emme ole tahtoneet ihan viimeisen päälle tasaista.

   Poista
 12. Kauniin näköinen kiveys ja rajatut istusalueetkin näyttävät hyvältä, kyllä tuolla kelpaa oleskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saraheinä. Meillä on rajaukset oikeastaan kaikkialla, viimekesänä oli suururakka. Nurmikon reunoilla ne on upotettu nurmikon tasolle, kivetyksillä korkeammat reunat.

   Poista
 13. UPEA!!!
  Tosi kauniiksi olette puutarhan saaneet!!

  VastaaPoista
 14. Tyylikästä ja toimivaa, kyllä siinä kelpaa keinutella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on testattu illalla keinutellen ja kyllä toimii hyvin :)

   Poista
 15. Kyllä on kauniin näköistä.
  Työ on tuottanut tulosta.
  Hyvin tehty.
  Nyt vain keinumaan

  VastaaPoista
 16. Kyl nyt kelpaa vaihtaa pusu jos toinenkin ja keinutella, kun on noin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä vähän vielä muutakin puuhaa, ettei ihan täyspäiväisiksi pusuttelijoiksi voida alkaa, kivikkotyöt kutsuu-uuu.

   Poista
 17. Hei, tavataankin täällä kun Vuodatus petti.
  Hienot ovat lavat ja kauniisti istuvat ympäristöönsä. Nuo lavakaulukset ovat käteviä, medänkin mökkialueella niitä myytiin ja ostimme muutaman, mutta ensi keväänä vasta istutan niihin jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne bloggeriin. Mä ehdin alta pois, vähän ennen vuodatuksen totaalikuolemaa. Ja hyvin olen täällä viihtynyt, toivottavasti sinäkin :) Vaihdoin tuohon lempparilistaani tuon uuden linkkisi. Me tehtiin viime kesänä monet laatikot, nyt vasta ollaan oivallettu lavakaulusten helppous. No, toisaalta, ne viimesuviset on mittojen mukaan paikkoihinsa tehtyjä...

   Poista
 18. Upeat kiveykset! Hienoa työtä.

  Minäkin salaa haaveilen,että nurmikkoa ei jossain vaiheessa olisi kuin hiukan tuolla takapihan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivetys on kivaa mun mielestä, työ on tuollaista roheeta eikä mitenkään viimesen päälle millimetrejä ole mitattu. Nyt meidän jäljellä oleva nurmikko on ihan hyväkuntoista, mutta sitä on niin vähän että leikkaaminen aikas hassua... Hah, mun toiveeni nurmikottomasta puutarhasta uhkaa toteutua...

   Poista