asuntomessuilla, osa 2

tiistai 24. heinäkuuta 2012


Asuntomessupostaukseni toinen osa pysyy tiiviisti sisätiloissa. Kuvia napsin paljon, tässä joitakin jostakin syystä minua kiinnostaneita juttuja.  Jossakin epämääräisessä järjestyksessä.

Tässä kohteessa huomioni kiinnitti keraamikko Silja Merikallion upeat teokset. Tasolla on pari keraamista, kullattua seinäkorua. Siljan työhuone on Tampereella Pyynikinkadulla, ja sinne on ehdottomasti päästävä!

 


Kuvataiteilija Marja-Liisa Torniaisen maalauksessa on ripaus itämaista mystiikkaa. Torniainen on myös tamperelainen taiteilija.Rauhaisa fiiilis. Love is all you need.

Sänky on rakennettu kuormalavoista. Seinät betonipinnoilla, kuten monessa muussakin kohteessa. Tykkään myös tuosta tyttö-taulusta. Tekijä Carita Berg, myös tamperelainen kuvataiteilija!


Näkymättömät kirjahyllyt. Aivan upea idea! 


Portaikossa valokuvakokoelma ja makuuhuoneen seinällä mustareunainen kollaasi.

 

Jokaisessa talossa on nyt kylpyamme. Tässä hyvin hillitty kylppäri, kiva koristeraita kivistä sekä lattiassa että seinässä.
 

Seinässä vasemmalla näkyy ison koristemaalauksen kulmaa. Oikealla olohuoneen ja ruokailutilan erottava musta muurattu seinänpuolikas.


Saman talon keittiössä välitilan päällysteenä ruostutettu metallilevy.


Hauskoja kelloja. Yläkuvassa vanha sihveli, myös kaikenmoisiin vanhoihin purkkeihin ja öljykanisteriinkin oli asennettu kello.

 

Kohteissa näkyi seinillä jätti-isoja valokuvia, tarrakirjoituksia ja -kuvia, koristemaalauksia ja tauluja. Tässä suloiset lapset ja seinäpuutarha sisällä!

 

 

Osa kuvista Husbendin, köszi <3

10 kommenttia:

 1. Kiitos kattavasta messuraportista. Ei tarvitsekaan itse lähteä paikalle :) Jänniä ja tuoreitakin sisustusratkaisuja ja hienoa, että paikallisia taiteilijoita pääsee noin hyvin esille. Suomalainen yleensä haluaa oman selkeän reviirin ja tuollainen tiiviisti rakentaminen saattaa aiheuttaa ongelmia. Kerrostalossakin on parempi yksityisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Päätän messuraporttini tähän, lisäosia ei ole tulossa.
   Tarkistin vielä tyttö-taulun tekijän, joka on myös tamperelainen ja meinaan haljeta ylpeydestä! Mun kotikaupungissa näin upeita taiteilijoita :)
   Erityisen outoa on rakentaa ison metsän keskelle noin tiiviisti, jotenkin kaupungin sydämessä sen vielä ymmärtäisi.

   Poista
 2. Tuo tyttö-taulu on upea. Tiedätkö, kenen se on?

  En ole aikoihin käynyt asuntomessuilla. Olisiko siitä jo kymmenen vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri äsken tarkistin, kun alkoi itseäni kiinnostamaan myös ;) Taulun tekijä on Carita Berg.

   Poista
 3. Kirjahyllysysteemi on loistava. Paljon parempi ratkaisu kuin lattialla lojuvat kirjapinot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjahylly oli ehkä paras vinkki, mitä messujen sisustuksista sain. Noilla näppärillä kiinnikkeillä kirjahyllyn saa mihin vaan koloseen, esim portaiden alle vinoon tilaan. Mä harrastan noita kirjapinoja, sekä lattialla että pöydillä..

   Poista
 4. Joitakin hienoja yksityiskohtia,mutta minun makuuni nämä asunnot vaikuttavat jotenkin liian moderneilta ja "kylmiltä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin minäkin ajattelen. Vaikka kuinka joukossa olisi kierrätyshuonekaluja tai käsitöitä, se oikea elämä puuttuu. Olisis mielenkiintoista nähdä asuntoja muutama vuosi muuton jälkeen, on sinne tullut lämpöä ja elämää?

   Poista
 5. Olisiko sisustusmuoti muuttumassa sittenkin lämpöisempään suuntaan, kun seinille on laitettu taidetta ja valokuvia? Kirjatkin on hyväksytty näkyville. Minimalismi on pitkään vallinnut sisustuslehtiä; onhan ne omalla tavallaan tyylikkäitä, mutta minusta kodissa täytyy näkyä elämän jälki. Nuo tamperelaistaiteilijoiden taulut ovat kyllä hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, hyvä kysymys. Yksi juttu on se, että meikäläinen niitä erityisesti bongaili messuilla. Ja nyt kun muistelen, oli valokuvakollaasit ja kirjat samassa, Hannasin sisustamassa talossa. Joka tapauksessa hieno juttu!

   Poista