asuntomessuilla, osa 1

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Viikonlopulla vietettiin yksi päivä Asuntomessuilla, täällä Tampereella. Vuores on alueena aivan uusi, rakennettu ihan metsän keskelle. Asuntomessualueen keskellä on puisto, jossa luikertelee kävelypolku. Oikealla kuvassa näkyy hiukan tilataidetta, erilaisia metallihäkkyräsieniä. Tuo polun vasemman reunan muuri on yhtenäistä kiveä ja siihen on hakattu tekstejä lapsille ja aikuisille.Seuraavassa kuvassa näkyy omakotitalojen tiiveys, samassa nurkassa yhdistyy monen asukkaan raja-aidat. Tontit ovat todella pieniä, enkä ollut ainoa messuvieras joka kummasteli puolen miljoonan arvoisten talojen rakentamista noin lähekkäin, vailla yksityisyyttä. Tuija näyttää olevan aitojen suosikki, olen siis hyvin ajan hermoilla oman aitani kanssa, hih-hih.Tässä talossa pidin puutarhassa olevan takan (no oikeesti en tiedä mihin sitä käytetään, makkaranpaistoonko?) lisäksi suojaisasta sisääntulosta, joka loi myös puutarhaan yksityisyyttä. Tuli hiukan kreikkalainen tunnelma.
En muista yhtään taloa, jossa ei olisi ollut katettua ja lasitettua terassia tai sitten erityistä lasiterassia sisääntulossa. Näissä "puutarhoissa" on sisustus sitten sen mukainen, että ei olla luonnon armolla.


Puutarhaan kuuluu ehdottomasti myös vesiallas, jos ei poreamme, niin sitten tälläinen uima-allas, johon lisätty poreet. Sijainti kätevästi naapurin lastenhuoneen ikkunasta 3 m päässä, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo? 

 

 Yhden talon puutarhassa on kukko ja kanoja, välillä kuului messualueella kiekahduksia.

 

 Tuoleja oli esillä tietysti jos jonkinmoisia, tykästyin kovasti tuohon mustaan ekotuoliin, jossa mäntyrimat on kiinnitetty yhteen hamppuköydellä. Onko kenelläkään käyttökokemuksia? Ja tämä munamaisten tuolien pari on myös mielestäni suloinen. Selkänojat tuovat vähän yksityisyyttä.Vesiaiheita jos jonkinmoisia.  Kolmikon ylimmässä kuvassa ei ollut vettä, vain kiviä ja tuo hauska laituri. Keskikuvassa näkyy nätisti tehty altaan reunojen somistus, sekä vaaleaa liuskekiveä mitä alueella paljon nähtiin, tumman liuskekiven rinnalla. Alin, yksinkertainen betoniloora on jostain syystä myös mieleeni. Ehkä juuri sen yksinkertaisuuden takia.

 


Pihat ovat asuntomessuilla vielä kovin uusia ja kasvit pieniä, yhteen kohteeseen oli piristystä ja vihreyttä tuotu säkki-istutuksilla. Alueella on myös viljelypalstat asukkaille :)


Betonijalkoihin on istutettu sammal, aikas suloiset.

24 kommenttia:

 1. Ei ole ensimmäinen blogi, jossa ihmetellään talojen vieri viereen rakentamista. Ehkä ajan myötä kasvavat pensasaidat tuovat yksityisyyttä ja ryhtiä, nyt näyttää siltä kuin talot olisivat alustalle kipattuja legopalikoita, kaikenvärisiä samassa kasassa.
  En minäkään välttämättä haluaisi lojua porealtaassa kolmen metrin päässä naapurin lastenhuoneesta! Ihmeellisiä päähänpistoja noilla suunnittelijoilla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä vaan voi olla ihmettelemättä. Uskon, että aidat kyllä kasvaessaan auttavat, mutta ahdasta silti on.

   Poista
 2. Luulisi, että Vuoreksessa olisi ollut tilaa kasvattaa pihoja todellisiksi omakotipihoiksi. Suomessa maa on kallista, mutta messutalojen hinnoilla pitäisi kyllä hiukan isompi tilkku ja yksityisyyttä talonsa ympärille saada. Katetut terassit ja lasiverannat ovat meidän ilmasto-olosuhteisamme ihan kannatettava vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän siinä niin hassulta tuntuukin, kun alue on metsän keskellä ja silti talot rinnakkain. No, vaikea sanoa, ehkä kaikille se oman kodin ympäristö tai ikkunasta näkyvä maisema ei ole niin tärkeä asia.

   Poista
 3. Nätti on nättiä. Tuolit oli mukavan näköisiä. Meillä maallaa ei oo kyl mitään tommosta tarjolla, pitäs lähtee Isoon Kaupunkiin ostoksille, sitten joskus. Tykkäsin siitä kulmikkaasta suihkualtaasta.

  Kiva ku laitoit näitä kuvia, kun ei taaskaan saatu aikaiseksi lähteä messuille. Enkä voi syyttää edes välimatkaa, vaan laiskuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, mä tykkään samasta suihkualtaasta ;) Täällä sitä Isossa Kaupungissa on mitä vaan, jos viitsii katsella... yleensä en juurikaan viitsi. Mutta messuilla on tavattu käydä, jos on kohtuumatkan päässä. Sulla on vielä aikaa katsastaa messsut, jos tulet katumapäälle!

   Poista
 4. Minäkin kuulin eilen ihmettelyä tuosta tiiviisti rakennetusta alueesta. Ehkä puut sitten kunhan ovat kasvaneet, tuovat yksityisyyttä. (Sitten kymmenen vuoden kuluttua!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa siinä kyllä menee! Ikkunat on suuria ja näkymät yhdenkin talon makuuhuoneesta varmaan kymmeneen naapuriin.

   Poista
 5. Ei tarvitse kävellä kuin uudempien asuntoalueiden läpi täälläkin päin,niin törmää jo tuohon vieriviereen rakentamiseen. Kuka nyt mistäkin tykkää,mutta minusta ois kyllä ahistavaa!

  Minäkin tykkään kovasti noista rottinki-istuimista. Kivan näköiset ja suojaisat.Samoin yhdessä kuvassa olevat liuskekivet ovat kauniita väritykseltään. Hyvä keksintö myös tuo kukka/kivialtaan laituri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllähän sitä on nähty ennenkin, tiivistä rakentamista. Aina se silti jaksaa ihmetyttää.

   Nuo vaaleat liuskekivet on kyllä monissa paikoissa upeita. Ja laituri on kiva idea.

   Poista
 6. Samoihin asioihin oltiin pitkälti kiinnitetty huomiota! "Kreikkalainen" sisääntulo, tykästyin! Ihana uima-allas... mutta todellakin SE yksityisyys! Naapurista tuli ihailtua sitä allasta ;)
  Tuoleista ei ole kokemusta, mutta mielenkiinto heräs ja piti siis kuvata! - Pihat tosiaan todella pieniä ja ikkunoista todellakin sai katelle naapurin huushollia, mutta oli siellä pari ihan kivaakin asuntoa/ratkasua :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jep.
   Mun suosikki oli se mutteri-talo, tosin en enää muista miksi ;)

   Poista
 7. Taitavat Messut jäädä tältä vuodelta väliin, vaikka Tampereelle tullaankin ensi kuun eka viikonloppuna. Silloin pyöritään Särkänniemen härpäkkeissä ja seurustellaan tuttavaperheen kanssa.

  Messuista on jotenkin mennyt hohto. Se on kuin asevarustelua ilman todellista järjen häivää. Ei tule kiva fiilis monestakaan kohteesta. Toki aina on aarteitakin, mutta suurin osa on vain isoa, komeaa ja mahtavaa, ja pienet pihat ahdistavat todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samaa ajattelin, että onko messuväsymystä itsellä kun sitä suurta high lighttia ei eteen tullut. Onhan noita messuja tullut ajankuluksi kierrettyä, onneksi ei tarvitse tosissaan katsella rakennnusjuttuja!

   Poista
 8. En ole itse mitenkään kiinnostunut asuntomessuista, mutta poimimiasi kiinnostavia yksityiskohtia oli kiva katsella.

  VastaaPoista
 9. Mukavia kuvia ja pohdintoja! Tuo valkoinen sisäänkäynti on munkin mieleen, ja avotakankin ottaisin ihan vaan tunnelman vuoksi. Ja betoniloora-vesiaihe, tykkään siitäkin kovasti.

  Mahtavaa, eipä tarvinnut raahautua itse messuille asti, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. Sano vaan, mitä haluat kattella niin mä meen kuvaan. Uus kamerakin tulossa, josko laatu paranisi ;)

   Poista
 10. Ei pystyis asuun tuollasessa sumpussa!Sitähän ois niinku vankina siellä luxustalon syövereissä...Mikähän lienee logiikka tuollasessa keskittämisessä?
  nuo kuvaamasi jutut ovat kyllä kivoja,esim ulkotakan voisin ottaa,suorakulmainen betoniallas on selkeä ja silmäähivelevä,tuon rimatuolin bongasin jostain lehdestä ja ihastuin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sitä jaksaa ihmetellä kun täällä rivitalossa katselee metsämaisemia....

   Poista
 11. Kiitos messuraportista! Ja samaa mieltä olen kaikesta: samat asiat vaikuttivat kuvien perusteella minustakin kivoilta, ja se, mikä on erittäin ei-kivaa kaikissa uusissa aluiessa on tuo talojen änkeminen vieri viereen. Täällä pk-seudulla sitä näkee aivan tarpeeksi. Olen monet kerrat ihmetellyt, onko ihmisille ihan sama, missä talo on, kunhan on talo - ja halutaanko se talo silloin arkkitehtuurin vai statuksen vai minkä vuoksi? En ymmärrä.

  No ei monet kyllä ymmärrä meidän syrjäistä taloakaan. Se oli ollut kauan myynnissä, koska kukaan muu ei halunnut asua maalla kaupungissa. (Hulluja, sanon minä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, raportoin mielelläni ;)
   Hyvä kysymys tuo talon statusarvo. Ystäväni, joka oli meidän seurassa arveli, että noiden kalliiden talojen omistajat tekevät ympäripyöreetä työpäivää, eivätkä ehdi aikaa pihalla viettämään. Saatikka, että heitä kiinnostaisi mikään pihapuuhastelu. Me ollaan Jenni eri rotua!

   Poista
 12. Kiitos kun otit myös koko kuvan tuosta kanatarhasta! Etsin sitä hyvän tovin netistä.
  En käynyt messuilla ja mua kiinnostaa vaan noi kanat ;) Itelläkin kun niit on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva jos kuvasta on iloa.
   Kävijälaskurin mukaan näyttää kovasti kiinnostavan!

   Poista