maaseutua ja kaunis kyläilykohde

tiistai 26. kesäkuuta 2018
 Jatkamme matkaa Hollókõstä edelleen maaseudulle. Puikkelehdimme vuoristossa, tiet pienenevät ja muistuttavat tilkkutäkkejä, niin paljon niitä on varsinkin kylissä paikattu. Maissipeltoja ja tievarsikukkia riittää.
 Kylien väliset tiet ovat mutkikkaita, mutta hyväkuntoisia. Kylien sisällä tiet on aika surkeassa kunnossa. Valkoisena kukkiva liljapalmu on täällä tavallinen näky kaikkialla, kaupungissa ja maalla.
Oikeasti kasvi on agaven sukuinen.

Alemmassa kuvassa ollaan jo kohteessa, Husbendin muinaisen työkaverin maaseutupaikassa. Luumuja on tulossa runsaasti, kirsikat on jo jalostettu hilloiksi.
 Karhunvatukkaa, omenia ja kasviksia.


 Talo on yli 100 -vuotias, mutta nyt huolella kunnostettu.
Meidät ruokitaan ja juotetaan pitkän kaavan mukaan, mutta en tajua ottaa kuvia. Tässä János paistaa lihoja, lisäksi oli perunoita, kesäkurpitsaa ja salaattia. Alkupalana perinteisiä leivonnaisia ja jälkkäriksi suussasulavia pähkinäisiä lumisarvia.Yön pimetessä ajelemme takaisin Budapestin kotiimme.

8 kommenttia:

 1. Kohdemaasta saa kyllä ihan erilailla irti, kun on mahdollisuus kyläillä yksityishenkilöiden kodeissa. Sinulla lisäksi etulyöntiasema, kun on asiantuntija omasta takaa.

  Vaikka reissussa ei kaikki ruoka miellyttäkään, on paikalliseen ruokaan tutustuminen olennainen osa matkailua. Kiva, että kerrot syömisistä ja laitat ruokakuvia. Ihan täällä reilusti kuolataan joka postausta lukiessa.

  Joskus ennenvanhaan saattoi ylpeillä kotimaan teiden hyvästä kunnosta. Nykyisin kyläteiden näkymät alkavat olla likimain yhtä kuoppaiset ja paikatut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun on auto käytössä, pääsee helposti mihin vaan. Munkin mielestä on ihan parhautta tavata ihmisiä, nähdä koteja ja oikeaa elämää.

   Suosimme perinteisiä ruokia, kyllä löytyisi moderneja ravintoloita kansainvälisine rikkoneen, mutta on kiva syödä herkkuja joita ei muualta saa.

   Poista
  2. Nimenomaan, paikallisia perinneherkkuja syömällä tutustuu samalla ko. maan kulttuuriin. Kansainvälisiä ruokia voi syödä sitten isoissa kaupungeissa. Eiköhän se ole mahdollista nykyisin niin Helsingissä kuin Tampereellakin.

   Poista
  3. Kotona sitten taas eri vaihteella, tämän reissun jälkeen hyvin kevyesti!

   Poista
 2. Vautsi miten ihana reissu teillä oli. Olette nähneet ihania maisemia, husbend näki ystävää ja saitte nauttia taas maittavan aterian, kuulostaa hitsin hyvältä.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Pirkko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Paikallisiin ihmisii tutustuminen on mielenkiintoista, vaikka ei ole yhteistä kieltä.

   Poista
 3. Ihana retki, ja namin näköiset ruuat! Hienoja maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorilla oli hienot maisemat, mutta niitä on luvassa lisää myös tulevissa kohteissa. Vielä on lomaa ja reissua jäljellä!

   Poista