seikkailu pikkukyliin

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Matkalla Aggtelekiin tie oli poikki ja poliisit ohjasivat meidät kiertotielle, kymmeniä kilometriä seikkailimme pikkuisissa Unkarilaisissa maalaiskylissä.


 Erään kylän kirkon vieressä oli jouluinen kuvaelma.


 Joulupukin vieressä on krampusz - paholainen. Jos et ole ollut kiltti, saat siltä kuivia risuja.


 Eipä paljon jonotuksetkaan haittaa, kun on kaunis aurinkoinen keli ja mukavat maisemat. Tätä puuta pulleine punaisine silmuineen näin muuallakin, mikähän se on? Haikaranpesä.


 Himoitsen aina kuvata rupsahtaneita taloja... Kissa!


Pitkätukkalehmiä.


 Levollista maisemaa, aah.


17 kommenttia:

 1. Aah miten kaunista ja LUMETONTA! Nuppupuu on varmasti sumakki, Rhus typhina. Periaatteessa voi kasvattaa Suomessakin, mulla se on epäonnistunut, varmaan liian savinen maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pystyi teeskentelemään, että ei ole edes talvi. Kiitos sumakin selvityksestä!

   Poista
 2. Tuo pieni puu tai pensas lienee samettisumakki. Huomasin lokakuun reissullamme noita paljon, sillä ne olivat silloin ruskassa. Otin niistä selvää ja niissä on tuollaiset isot silmut. Katso täältä ruskakuvia, jos kiinnostaa, monta sumakkia on kuvattu: http://leenalumi.blogspot.fi/2015/10/syysmatka-saksan-tsekin-puolan-ja.html

  Mietimme että nuo sumakit näyttäisivät hyvältä lehdossamme.

  Sinäkin kuvasit lehmiä:) Minä putosin niitä kuvatessa järkyttävän kuraiseen ja syvään just kaivettuun ojaan. Oih, kaipaan taas lähtöä ja seikkaillua!

  Näyttää ihan keväiseltä...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hieno tuo sumakki,mutta tuskin menestyy meidän savipohjalla. Saan sentään unkarinkämpillä noita ihailla ☺

   Poista
  2. Rappiotalot ovat minukin intohimon kohteeni! Sen lisäksi erikseen ovat ja ikkunat. Kasveja tällainen puutarhahullu ei voi välttää ja ruokakuvia tulee napsittua melekin päivittäin:)

   Ihanaa ajella sinne sun tänne pitkin pikkukuliä...Onko teillä om kämppä Unkarissa? Minä haluaisin sellaisen Itävallasta! Se tarkoittaisi sitten tästä suuresta, rakkaasta kodista ja puutaarhasta luopumista...Olisi kaksi pientä asuntoa.

   Poista
  3. Meillä on hyvällä ystävällä asuntoja, joita hän vuokraa, ja siellä me aina asumme Budapestissa. Tuttu paikka, tuttu kissakin, ja aina meille valmisteltu <3

   Vaikeita valintoja on elämässä, onhan tuo unkarinasuntoin paljon mielessä, mutta kun kodista ei hennoisi luopua. Huoh.

   Poista
  4. Pirkko, jos teillä on tuollainen diili, teidän ei tarvitsekkaan. Me haluaisimme myös jonkun diilin niin, että voisimme ottaa kompromissin, eikä tätä tarvitsisi myydä. Nyt on kyllä suhteita, mutta katsotaan vielä se yksi kk:n reissu ja se miten saksan opintomme kehittyvät...Vaikka enkulla pärjää, onkiva puhua maan kieltä. Minulla oli lyhyt saksa, mutta R. on kaikki isotkin kaupat saksaan ja Itvaltaan hoitanut enkulla. Tosin kyllä sekin riittää, jos minä saan kerrattua verbit ja aikamuodot ja yllättävän paljon R. on napannut ihan vain kuunnellessa, kun minä höpötän huonoa saksaani:) Olisi niin kiva kokeilla jotain eriliasta silti luopumatta kodista....Iso Unelma, jota sinäkin nyt lietsot, vaikka et tarkoittanut. <3

   Poista
 3. Ihania räjähtäneitä taloja, voi että tykkään tosta unkarilaisesta talotyylistä!
  No on siellä Kissa :)
  Ja ihan kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räjähtäneet talot iskee muhun syvälle, taitaa tosin antaa kohteista vähän yksipuolista näkökulmaa. Mitäs Leena teidän kissatilanne? On pitänyt kysellä kuulumisiakin.

   Poista
  2. Kisu kasvaa mammansa luona vielä 3.3.tai 12.3.asti. Viikko sitten Hänen Suloisuutensa painoi 750g. Tapaamme hänet ensimmäisen kerran vasta kahden viikon päästä! Kovat pakkaset esti lähtemisen Espooseen talvilomalla ja nyt on menoja viikonloppuisin muuten. Hänestä on kasvattajan fb.ssä kuvia :) Siis Noxxin. Voi että ♡
   Kaapoa on kova ikävä. Papusta on tullut varsinainen halikatti ja pusuttelija....on innostunut vaanimisleikeistä ( vaani mammaa) ja hön ulkoilee päivittäin valjaissa tai sylissä. Kaapon eläessä Papua ei saanut pysymään sylissä. Nyt on ihan mamman sylivauva.

   Poista
  3. <3 Voi Papua, ikävä on hänelläkin. Varmasti uusi Ihanuus auttaa teitä kaikkia <3

   Poista
 4. Kiehtovia maisemia ja taloja. Tuo haikaranpesä on kyllä vaikuttava!
  Vai on samettisumakki tuollainen! Onkohan nuo kukkanuppuja? Minulla on muutaman vuoden ollut samettisumakki kasvarin vieressä kasvamassa. Osa siitä paleltuu aina talvella ja loputkin oksat näyttävät kuivilta, lehtisilmut ovat tosi pienet. kyllä niistä vaan lehdet aina puhkeaa ja juuresta kasvaa joka kevät uusia versoja. Minulla se ei ole kukkinut koskaan, mutta esim. Vakka-Taimessa on isoja samettisumakkipuita, viime kesänä kävin siellä sellaiseen aikaan, että näin ne kukatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua onnellista sumakinomistajaa! Kunpa se innostuisi ja vahvistuisi iloksemme.

   Poista
 5. Ihanan lumetonta, joko siellä kevätkukkia näkyi?
  Unkarissakin olisi paljon vielä katottavaa, Budapestissa ollaan käyty ja kerran ajeltu maaseutua asuntoautolla, koukkaus Slovakia-Itävalta-reitillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katsottavaa kyllä riittää. Kevätkukkia ei vielä ollut, jos ei noita orvokkeja lasketa ;)

   Poista
 6. Pikkukylissä on taikaa, on mukavaa nähdä aitoa elämää ja seurata sivusta ja kuvitella minkälaista elämää ihmiset elävät. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äärettömän mielenkiintoista vähän kyttäillä ;)

   Poista