yhden illan käsityöt

torstai 7. marraskuuta 2013Yhden illan käsityöt -kirjaan ihastuin ensin lupaavan otsikon myötä. Mikäpä sen mukavampaa (ja kättäsäästävämpää), kuin saada kässyjä aikaiseksi yhden illan aikana. Tässä muutama kirjasta näpsästy kuva, sellaisia ohjeita joista eritysesti pidän -syystä tai toisesta.  Purkka-Pirkko- purkkia tuskin toteutan, muut ovat varteenotettavina täällä mukavasti tallessa.

Viinirypäle- pannunalusta on puuvillalangasta virkattu lastenruokatölkkien päälle.
Mukavaa kierrätystä.


Tikkkupeiton, tai mitä ikinä näistä palasista tekeekään, ohje on virkistävä. Jokaiselle päivälle on oma mallineuleensa, eipä kyllästytä!
Ranteiden lämmittimet ovat aina mulle tarpeen ja jotenkin pikkuista pussukkaakin alkoi kovasti tehdä mieleni....Huovutettu korusarja on tehty neulahuovasta ja pupu- sekä porkkana-avaimenperät virkaten.12 kommenttia:

 1. Mukavia pikku käsitöitä, ne kyllä jotkut näyttävät hiukan vaativilta, esim. nuo kauniit huovutetut korvakorut (en ole koskaan huovuttanut mitään) ja pupu- ja porkkana-avaimenperät (miten noin pientä pystyy virkkaamaan?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korviksissa on käytetty neulahuopaa, eli vain muokkaus muotoon pitää ite tehdä, kun runko on valmis. Pupusta en ole varma, mikä on mittasuhde, kuvassa kun korviksen kokoinen mutta aitaa oikeasti olla suurempi.

   Poista
 2. Huovasta ja huovuttamalla saa kyllä niin upeita juttuja aikaiseksi! Tuollaiset kirjat ja tällaiset postaukset ovat kyllä mainio inspiraation lähde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole pariin vuoteen huovuttanut, mutta nyt ohjeet kyllä kutittelevat. Villaakin kun olisi jo..

   Poista
 3. Käsityöt sopivat talvi-iltoihin. Innostaako verhoilutyöt muihinkin kädentaitoihi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhoilu on vähän innostanut ehkä ompelemaan, kun se onkin ihan kivaa. Kunhan meidän remontti joskus on ohi, saan ompelukoneen helppoon paikkaan ja hommiin alkaminen sujuu nipsaan. Eikä tarvitse aina siivota työtä välillä pois.

   Poista
 4. Kiitos kivoista vinkeistä. Usein tosiaan kaipaa käsitöitä, jotka valmistuvat nopeasti, eikä niiden kanssa tarvitse tuhrata viikkotolkulla. Onnistuvat myös vähästä materiaalimäärästä, joita saattaa muuten ihan turhaan lojua kaapeissa. Ostitko tuon kirjan vai löysitkö kirjastosta tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kirjaston kirja. Mulla pikkuinen työ saattaa myös houkutella vähän isompaa, kunhan aloittamisen kynnys on ylitetty ;)

   Poista
 5. Jonkun ison projektin lomassa olisi tosiaan kiva tehdä jotain yhdessä illassa valmistuvaa! Minä olen viime aikoina virkannut klipsuista koruja ja laukkuja ja varsinkin korut valmistuvat nopeasti, joten niitä on mukava tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn valmiiksi saaminen on niin palkitsevaa, että siksikin kannattaa edes välipalana tehdä nopeaa. Taidampa ommella siis vaikka tyynyn, kun verhoilu kestää, kestää..

   Poista
 6. Mää en usko, että mä pystysin nykertään mitään yhessä illassa. :D

  Sulta kyl onnistuu, varmalla. Nätin näpsäköit juttuja. Ehkä vielä joskus, ny ku noi betonihommatkin alkaa olla hanskassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että just sä pystyt! Muistan esim ompelemasi kassit :) VOi että, mulla on taas uusia betoni-ideoita ja sain myös ihanan kirjan...

   Poista