rikas viikonloppu

sunnuntai 4. elokuuta 2013
Vietin loppuviikon jatkolomaa kesälomalleni ja perjantaina aamupäivästä lähdettiin kohti Helsinkiä, häitä. Olin ensin katsonut Tampereen läpi häälahjatoiveita, japaninverivaahteraa Blood Goog ja Vanilla Fraise syyshortensiaa tuloksetta. Onneksi soittokierros pääkaupunkiseudun puutarhakauppoihin tuotti tulosta ja pääsimme toiveet toteuttamaan! 

Suuri olikin sitten yllätys, kun Muhevaisella heti törmättiin Saaripalstan Sailaan :) oikein kiva kohtaaminen, harmia vaan kun meillä oli siinä kohtaa niin kiire varmistaa häälahjojen hankinta. Saila oli matkalla Naukulaan ja olisi ollut kiva tavata myös Helmi ja Mammansa. Mutta aivan huippu juttu oli Sailan kanssa tapaaminen! Häälahjan lisäksi matkaan lähti kotipihaan pari tumman koiranputken, Ravenswingin taimea ja bonuksena pussillinen siemeniä. Tämähän oli juurikin Sailan vinkki, jonka ansiosta olin osannut Muhevaiselle soitella siitä japaninvaahterasta. Hauskoja yhteensattumia. Tapaamisesta tuli niin leijuva olotila, että muita taimia en edes kyennyt katsomaan siinä häkellyksessä ;)

Vanilla Fraisekin sitten löytyi ja saatettiin huokaista helpotuksesta. Kävimme Helsingin keskustassa, Steve McCurry -näyttelyssä Taidehallissa ja sitten Marketanpuistossa, josta seuraavat kuvat on napsittu.


Lauantaina koitti vihdoin Se Päivä, jota oli pitkään odotettu. Koitan tsekata muutaman hääkuvan lähipäivinä tänne esille, mutta sen jo kerron että oli kyllä hiukean upeat häät! Sunnuntaina palasimme Tampereelle, Avoimet Puutarhat -etappien kautta ja kuvasatoa kohteista on runsaasti. Kunhan nyt ehdin kaikki 700 kuvaa katsastamaan.

Sailan tapaamisesta tuli mieleeni, että bloggarien tapaaminen on kyllä mahdottoman mukava juttu. Niinpä kutsunkin kaikki tässä yhteisesti avoimesti minua ja puutarhaani tapaamaan, ottakaa rohkeasti yhteyttä jos Tampereella päin liikutte! 

22 kommenttia:

 1. Huikeat kuvat. Jaloangervot ovat niitä harvoja perennoja, jotka eivät oo olleet mieleeni, mutta maku voi muuttua, tuo pinkki ON ihana. Ja tuo yrttilaatikkorakennelma, vau, siihen mahtuu vaikka kuinka. Kutsun pidän mielessä kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ristiriitainen suhde jaloangervoon, en aiemmin juuri pitänyt mutta nyt olen omaani tykästynyt, juuri tuollainen vaaleahko punainen. Ihastuin lisäksi kovasti aivan tummanpunaiseen versioon. Kiva, jos kutsu kutittelee. Olimme muuten samassa paikassa tänään, mutta eri aikoina -harmi.

   Poista
  2. Juu, olisi ollut kiva törmätä Kölliläisillä. Kävimme miehen kanssa myös Vesilahdella. Nähdään joku kerta, oma piha on vaan kauheassa epäesittelykunnossa kivi-, savi- ja rikkaruohokasoineen. Remontti joka etenee hieman hitaanlaisesti.

   Poista
  3. No käytiin mekin siellä Vesilahdella....
   Ilman muuta nähdään, ei meilläkään just nyt ehkä mutta saattaisi olla vielä loppukesästä mhdollista ;)

   Poista
 2. Asuapa ihmisten ilmoilla ja päästä vaivattomasti upeita puutarhoita ihailemaan! Joku kaunis päivä sen vielä toteutan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhavierailut ovat todellakin etuoikeus. Haaveet usein toteutuvat ;)

   Poista
 3. Blogikavereita on aina ilo tavata. Tänään sain tutustua yhteen ihailemaani puutarhaan ja bloggaajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Niin sain muuten minäkin eilen :)

   Poista
 4. Oliko perhosia Marketanpuistossa? Ainakin perhoskasveja näyttää olevan runsain mitoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sen verran, että tuon yhden kuvan jopa minä onnistuin napsasemaan. En todellakaan osaa perhosia kuvata...

   Poista
 5. Tapasit Sailan, ihanaa! Kyllä mekin varmaan joskus törmätään, toivotaan niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä yllättävä ja ihana tapaaminen! Toivotaan, juu :)

   Poista
 6. Sulla on ollut vauhdikas ja ohjelmallinen viikonloppu! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin on ajatukset viikonlopussa, oli niin paljon sulateltavaa. Kiitos Satu, samoin!

   Poista
 7. Aikamoinen sattuma se törmäys siellä Muhevaisella! Maailma on niin pieni :) Ja kun seuraavalla kerralla liikut Muhevaisen nurkilla, niin tervetuloa Naukulaan :) Ollaan aika lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, tämä lupaus laitetaan korvantaakse hyvää talteen. Muhevainen muuten oli niin hyvän näköinen taimikauppaa, että varmasti tulee uudestaankin poikettua.

   Poista
 8. Unohtui kysyä mitä pidit näyttelystä? Minä rakastuin siihen täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely on huippu! Vaikka melkein kaikki kuvat olivat entuudestaan tuttuja (olen katsonut hänen kirjojaan ja netistä kaiken mahdollisen) oli elämys.

   Poista
 9. Oli tosiaan mahtava ylläri tavata! Ja löysit sitten goottipuutarhankin, vau :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Löysin, mutta kaikki nuo vinkit olivat jo meillä käytössä ;)

   Poista
 10. Kiitos kutsusta Pirkko :)
  Blogituttavien tapaaminen on kyllä mukavaa. Jotenkin on heti sellainen olo,että tässähän ollaan tunnettu jo,vaikka kuinka pitkään.

  Japaninvaahteraa minäkin hiukan haikailen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninvaahtera on kaunis, mutta ilmeisesti munkin olisi tuota omaani syytä hiukan suojata. Nyt vasta kun ostin tuon lahjapuun perehdyin siihen tarkemmin.
   Olis kiva nähdä, Katja!

   Poista