kirjaton kuukausi?

perjantai 1. helmikuuta 2013

No ei nyt ihan sentään täysin kirjaton, mutta päätin keskittyä helmikuun ajan vain puutarhakirjoihin. Nyt saa muut kirjat odottaa! Toivon, että saan suunniteltua puutarhaani askeleen eteenpäin ja uskon, että postauksiakin ideoista ja kirjoista on tulossa mikä tässä ennakkovaroituksena tiedoksenne. Ainakin saan nautiskella täysillä puutarhajutuista. Puutarhakirjoista uusimmat ovat tässä kuvassa, enköhän niillä hyvinkin kuukauden pärjää ;) Välipaloina on puutarhalehdet sallittu.


Jo vuosia sitten haaveenani oli kirjablogi, mutta huomasin ettei minusta ollut arviointeja kirjoittamaan. Viimeaikoina olen listannut lukemiani kirjoja, niihin on kiva palata, kun miettii että mikäs se hyvä kirja tai kirjailija olikaan. Koska monta listaa on kadonnut niin laitan tämän uusimman listani tänne talteen. Olen blogeista saanut paljon mukavia lukuvinkkejä ja toivon niitä edelleen.

muoks*  kirja-alesta ostoskoriin tarttui muutama opus lisää. Voi olla, että näillä mennään myös maaliskuu:)

30 kommenttia:

 1. No, tuossa riittääkin luettavaa vähäksi aikaa. Minäkin haaveilen meneväni ostamaan jonkin kivan sisustus- tai puutarhalehden viikonlopun iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän minä noilla jonkun päivän mene:) Hyvää viikonloppua, kera lehtesi :)

   Poista
 2. Puutarhakirjat ovat ihan oma maailmansa. Joskus vain turhaudun kun haluaisin idean tultua heti lähteä kuopsuttamaan, mutta en haluaisi kuopsutella lunta. Kirjavinkit ovat aina tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, kuinka mun käy -maltanko. No, pakkohan se on!

   Poista
 3. No minä jo mietin, että eihän helmikuusta selviä ilman puutarhakirjoja! Olen keskittynyt nyt joululahjaksi saamaani Monty Donin kirjaan omasta puutarhastaan Gardening at Longmeadow. Jos olin sympaattiselta vaikuttavan miehen fani jo ennestään, olen sitä nyt entistä enemmän. Mita ihania mietelmiä puutarhasta, samalla todella kovan luokan harrastajan vinkkejä! Se puoli siinä on, mistä Cherikin puhuu: turhautuminen. Varsinkin, kun tammikuun luvussa Monty puhuu mullasta nousevista lumikelloista. ÄH!
  Kirjoista saa tosiaan hyviä vinkkejä, kunhan ne ei ole pelkkää fiilistelyä, sellaisiakin on yllättävän paljon, kun ottaa huomioon, että ainakaan itse en kestä sellaista lässytystä - siitä ei saa yhtään mitään muuta kuin korkeintaan voisi hymistellä mukana: ai että miten ihanaa, mutta eihän sellaista lässytystä nyt kukaan kestä :-D
  Odotan kiinnostuksella sun ideoita ja suunnitelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kirjoissa pitää myös asiaa olla, vaikka olisikin fiilistelyä vähän mausteena. Mutta itselleni en fiilistelykirjoja osta. Täytyykin kirjata ylös tuo kirjavinkkisi:)

   Poista
 4. Kirjat ovat kissojen lisäksi elämän suola. Ei minustakaan ole arvioita kirjoittamaan. Paljon helpompi vain lukea ja nautiskella, analysoinnin jätän mielelläni muille. Sinulla on kunnianhimoinen suunnitelma pitäytyä vain puutarhakirjoissa, luulen että se kantaa hedelmää:) (Ja tässä kuussahan ilmestyy Puutarha laatikoissa, sitä odotan kovasti.)
  Kirjavinkkejä olen minäkin blogeista löytänyt. Lukeminen kannattaa aina. Blogienkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta olen saanutkin tosi monta vinkkiä. Mulle tulee arvosteluista aivan sama ajatus, jos pitää analysoida niin lukemisesta en osaa nauttia samoin täysillä. Toiset täällä blogeissa kyllä kirjoittavat niin luontevasti kirjoista, että ehkä kaikilla se ei vaadi samaa prosessia. Katsotaan, kuinka Pirkon käy, jaksanko koko helmikuuta vai meneekön maaliskuukin samaan kasaan. Hmmhph, puutarhakirjoja ei kyllä voi kuvitella lukevansa tuntikausi yöt läpeensä kuten jotakin dekkaria....Ja Puutarha laatikoissa on ilman muuta lukulistan kärjessä!

   Poista
 5. Pirkko, tässä odotellaan puutarhakirjauutuuksia;-) Kävin katsomassa kirjalistaasi ja bongasin heti iki-ihanan Tulppaanitarhan Lumon, jossa hurmaavalla tavalla yhdistyvät niin hyöty kuin tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjalistani on todella vaatimaton verrattuna teikäläiseen:) Olet Leena suuri ihanteeni kirjabloggarien joukossa! Olen sinultakin saanut varsin monta vinkkiä! Tulppaanitarhan Lumossa on molempia puolia, fiilistä ja asiaa. Harmittaa, kun en Lowiisasta sitä kesällä ostanut, vaikka oli tarkoitukseni.

   Poista
 6. Minä en uskalla puutarhakirjoja lukea ollenkaan, koska houkutus hankkia kaikkia ihanuuksia jo ennestään täyteen pieneen pihaan olisi aivan liian suuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mama ja tervetuloa lukijaksi. Poikkesin vastavierailulla ja meillä onkin paljon yhteistä, ainakin matkustus ja pieni piha ;) Mulla on onneksi vielä tyhjää alaa, joten kasveja saa hankkia ja suunnitella ihan täysillä!

   Poista
 7. Onpas ihailtavan iso pino hienoja puutarhakirjoja! Kyllä noista tarttuu varmasti monenlaista virikettä ja tietoutta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenhan minä noita jo lukenut ja selaillut, mutta näin kevään korvalla (tänään taittui talven selkä, jee) on kiva oikein systemaattisesti lukea kaikki läpi:)

   Poista
 8. Tuon pinon kanssa taatusti viihtyy ja pää vilisee uusia ideoita. Minustakin olisi kiva pitää kirjablogia, mutta en taida olla tarpeeksi analyyttinen. Olen pitänyt vuodesta 1980 kirjaa kaikista lukemistani kirjoista (ehkä joku on joskus jäänyt kirjaamatta) ja se on kyllä mahtava lista. Huomaan myös palaavani joihinkin kirjoihin useamman kerran uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, upea juttu tuo kirjalistasi!!! Mulla on muutamia listoja ollut, mutta aina olen unohtanut tai kadottanut sitten listani. Nyt koitan kirjata kaikki, niihin on tosiaan kiva sitten palata:)

   Poista
 9. Siinäpä mukava urakka helmikuuksi;loppukuusta varmaan vois kysyy hiukan niinku mainoksessa "motaks söit"?

  VastaaPoista
 10. Löysin kirjastosta muutaman minulle ennen lukemattoman puutarha-aiheisen kirjan. Yleensä kirjastossa ei kovin paljon ole vaihtuvuutta tämän alan kirjoissa, joten yllätyin kun ne sieltä bongasin... Mukavaa viikonloppua kirjojen merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta löytyy yllättävän hyvin myös uutuuskirjat, mutta ei sieltä hylluýstä, vaan varaamalla. Mulla on tapana ensin lukea ja sitten vasta ostaa omaksi, jos kirja on hyvä. Alekirjoja tulee toki hankittua testaamattakin.

   Poista
 11. Oi, sinullahan on paljon puutarhakirjoja! Olen saamassa siskoltani kolme ylimääräistä puutarhakirjaa(sillä ehdolla, että lainaan niitä hänen eläkevuosinaan, nyt hän on parikymppinen) ja mieheni siihen -No et kai sä niitä ota, eikö sulla oo jo tarpeeksi niitä?! Eikä mulla oo sun määristä puoliakaan.=) Tottakait mä otan ilmaiset kirjat vastaan.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita kirjoja kertynyt. Vaikka huomasin blogistaniassa kiertävän tunnustuskyselyn aikana, että monilla oli puutarhakirjoja metritolkulla ;)
   Tottakai kannattaa kirjat ottaa vastaan!

   Poista
 12. Hauska idea!Ensi kuussa sitten elämäkertoja, joissa puutarha jossain osassa, huhtikuussa puutarharunoja, toukokuussa puutarhadekkareita, kesäkuussa puutarha-askarteluja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mietin itsein jotakin tuon tapaista, mutta en usko pystyväni kauaa pitämään näppejäni erossa dekkareista tai kotimaisesta proosasta ;)

   Poista
 13. Sinulle on tunnustus blogissani duunattu arkku otsakkeen lopussa :)

  VastaaPoista
 14. Hehee, muutamia samoja kirjoja on mullakin. Paljastanpa yhden jutskan. Yhdessä noista kirjoista on muutama kuva meiltäkin. Joten katsopas kaikki kirjat muutamaan kertaan sillä silmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, nytpä annoit kutkuttavan vinkin. Kerro ihmeessä!!

   Poista