Chelsea Flower Show 2009. Ideoita suomalaisiin puutarhoihin

perjantai 15. helmikuuta 2013

Tämän tyyppistä istutusta haaveilen puutarhaani, valkoista ja tummaa.

mikä rentous ja fiilis!


Kissankäpälät ja tummaa lijaa, oooh!


Keskikohdan istutuksissa on hauskaa pörheyttä. Kirjassa on vinkki istutuksen
suomalaisversioksi, mikä plussaa.

Kivan ja eläväisen näköinen käytävä tiilistä.

Toisen Chelsea-kirjan tapaan kirjasta löytyy paljon kuvia näyttelystä. Kirjan suurin miinus on sen pienuus, edes sivunumerointia ei ole tohdittu laittaa näkyviin! Löysin monta mielenkiintoista yhdistelmää ja varsinkin ideoita yksityiskohtiin, joita puutarhoista löytyy.

24 kommenttia:

 1. Komeita istutuksia! Hyvää viikonloppua, Pirkko!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania kuvia tuossa kirjassa. Joskus ajattelen, että pitäisikö itsekin yrittää suunnitella jotain....mutta ei ei, siihen en pysty ;)Tilasitko kirjan jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania tosiaankin on :) Luulen että olen adlibriksestä joskus tilannut, sieltä mä yleensä kirjani hankin. Mulla on nyt projektina lukea kaikki puutarhakirjat ja haaveilla...

   Poista
 3. Pirkko, tässä on myös paljon, mitä minä nyt haen. Valkoista, tummansinistä ja vaaleanpunaista ovat päävärini. Ensimmäisessä kuvassa keskellä on jotain, mitä sain muutaman juurakon viime syyskesästä postitse lahjaksi...

  Ah, kunpa saisikin tuollaiset puutarhakäytävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tunnelma on kyllä ihastuttava:) Mitähän se juurakkosi Leena mahtaa olla? Meillä käytäväprojektit työn alla, tästä tuli kivoja ideoita niihinkin.

   Poista
  2. Se on, se on;-)...VALKOISTA maitohorsmaa! Minä olen todellinen botanisti ja keräsin koulussa kasveja ja monesta löytyi myös albino, kuten maitohormasta. Mitenkään en silloin voinut vielä tietää ja nähdä itseäni suuren puutarhan vaalijana, vaikka aina minulla oli kasvimaa. Kun ostimme tämän uskomattoman paikan tältä saarelta, oli hoidettua puutarhaa, mutta oli myös villiä ja siellä villissä kasvoi tavallista maitohormsmaa, joka sekin on minusta kaunista. R. siitä aina valitti ja sitten kerran sanoi, että 'se pitäisi kaikki kitkeä pois, ettei leviä'. Minä tein työtä käskettyä, mutta elin silloin suurtamurrosta omassa puutahamaussani, joten en sitä liiemmin miettinyt. Oli niin kiire kaikessa muussa, sillä halusin puutarhamme olevan meidän näköisemme.

   Viime vuonna sain kuulla, että Englannin puutarhoissa palvotaan valkoista maitohorsmaa! R. ei meinannut uskoa, ennen kuin sen hänelle todistin. Ja kun juurakko saapui, R. oli oikein avualiaana auttamassa superhyvän paikan valitsemisessa ja siinä oli sikäli työtä, että pihamme on puolivarjoinen muualta paitsi etupihalta osittain ei ja keskipuutarhassa on yksi oikein aurinkoinen paikka. Siihen istutimme juurakon tai niitä oli kaksi. Nyt sitten vain odottelemme. Oikein kerään valkoisia kasveja ja ilmeisesti pääsuuntani on kuupuutarha, mutta ripauksilla väriä. Eräältä lukijaltani sain valkoisen varjoliljan siemeniä, mutta luin jostain, että niiden itäminen kukkimiseen asti voi viedä 5 vuotta! Miksi, oi miksi, valkoista varjoliljaa ei myydä puutarhaliikkeissä! Ehkä teen vielä joskus jutun vain valkoisista kukistani...

   Poista
  3. Ihana maitohorsmatarina, Leena! Tee ihmeessä tarinaa valkoisista kukistasi:) Mulla on myös upouusi pikkuinen kuupuutarha ja kovasti olen muihinkin kohteiseen lisäämässä valkoista. Sitten on tulossa vastapainoksi gootipuutarha, jossa on paljon kaikkiea tummaa ja mausteena harmaata.

   Poista
 4. Voi miten kauniita ovat valkoiset kukat!
  Mulla on tummalehtistä keijunkukkaa ja siihen voisikin yhdistää pallolaukkaa, kellokukkia ja vaikka tupakkakukkaa valkoisena...
  Hieno idea, toivottavasti saat toteutettua, ja minä myös!
  Tosi mahtava kirja. Mukavaa talvista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua Eeviregina ja kiitos kommentista. Tummalehtinen keijunkukka on kaunista, mullakin on sitä mutta en ole saanut kuin taustalle ympättyä valkoista. Laita ihmeessä :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia ihanista puutarhoista... kelpais kyllä mullekin :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat kerrassaan. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua, minä jatkan puutarhakirjasessioitani ja elän pää pilvissä eikun kukissa ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Mäkin tykkään siitä kovasti ja aloin heti haaveileen samanmoisesta! Husbend parka, hih!

   Poista
 8. Onpas kauniita kuvia ! Varmasti saa monta ihanaa ideaa. (löytyisiköhän kirjastosta....pitää katsoa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et löydä tai vaikka muutenkin, voin kyllä lainata kun ollaan samoilta huudeilta ;)

   Poista
 9. Mää en kestä näitä kuvia,kun oma piha näyttää ihan kyntöpellolta niiden rinnalla,aaaaaaaarrrrrrrrghhhhhhhh!!

  VastaaPoista
 10. Tuo kirja pitää etsiä jostain, upeita kuvia ja ideoita.

  VastaaPoista
 11. Voi miten on kauniita kuvia, siellä olisi kivaa kävellä ja ihailla.Hyvää vikonloppua!♥

  VastaaPoista
 12. Chelsean puutarhanäyttely on varmasti monen puutarhaihmisen haavelistalla ;) Hyvää viikonloppua, Irma!

  VastaaPoista