blogin sivu facebookissa?

maanantai 4. helmikuuta 2013


Olen viimepäivinä kovasti pohtinut blogini facebook-sivua, mitä sille tekisin. 
Olisi kiva saada kokemuksia sekä muilta bloggareilta, joilla sivu facebookissa on, että myös lukijoilta. Koetaanko sivu siellä tärkeäksi/ hyödylliseksi? 

Onko järkee vai ei?

43 kommenttia:

 1. Vaikka roikunkin facessa lähes 24/7 :D koen blogipäivitysten näkymisen seinälläni ainoastaan ärsyttävänä "mainoksena". Oon niitä sitte piilotellu näkyvistä:D blogitblogina ja kavereiden päivitykset facessa ;)

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä feigboogissa, mutta en ole tätä blogia sinne yhdistänyt, En koe tsrpeelliseksi

  VastaaPoista
 3. Vastaan vaikkei mulla olekaan ratkaisua kysymykseesi, koska naamailen vain mäyräkoirasivulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hö, olisit nyt jotain tähänkin asiaan sanonut!

   Poista
 4. Jaa - enpä ole tiennytkään!

  Naukulakin on FB:ssä, muttei kylläkään kovin aktiivisena. Etsinpäs sinut käsiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, etsiytykäämme (koska pian se voi olla liian myöhäsitä;)

   Poista
 5. Olen fb:ssa omalla nimelläni, sekä matkanvarrelta-blogini omalla nimellä. Esimerkiksi äitini kommentoi facessa mun blogi-teksteihin, kun ei ole kirjautunut tänne bloggeriin, edes anonyymina :)
  Matkanvarrella on fb:n puolella muitakin lukijoita (jotka tulivat mukaan, kun aloin sinne päivittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on ihan sama, että olen siellä ittenäni ja blogilla on sivu. Lukijoita on facebookissakin varmaan, mutta kun mä olen niiin laiska sinne päivittään;) Siinä on joku kynnys.

   Poista
  2. Se on vaan niin helppoa linkittää sieltä postauksen alareunassa olevasta f-merkin kautta ja valita "sivullasi" (ei siis omalla aikajanalla) :)

   Poista
  3. Se on helppoa teknisesti joo, mutta kynnys on henkinen ;) Juuri siinä, että paljonko haluan itsestäni julkaista...

   Poista
 6. Itse seuraan facessakin monia blogeja,monet bloggarithan laittaa sinne "ylimääräistäkin" juttua,siis sellaista jota eivät bloggerin puolelle laita,jos huomaan uuden päivityksen facen kautta niin luen sen sieltä,jos taas olen bloggerissa niin sitten sitä kautta ja tuo on ihan totta mitä Marru sanoi,osa tykkää seurata blogeja VAIN facen kautta ja onhan se hyvä tapa jakaa omaa blogiaan,itse käyn ainakin kurkkimassa blogeihin joista facekamut ovat tykänneet enkä usko ollenkaan olevani ainoa joka tuonkaltaista "vakoilua" harrastaa;D

  VastaaPoista
 7. Jaa mikä naamakirja :D
  Blogistania on pal kivampi!! Eli ei mitään apua tästä sulle mutta mitä väliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se kiva saada kommentteja, Pepi. Joten kiitos :)

   Poista
 8. Todella mielenkiintoinen juttu, kiinnostaa muakin. Avasin oman sivun Facessa, mutta siihenpä se sitten jäi. AIkapula taitaa vaivata. En osaa ottaa siis kantaa, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin päädyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin päivttelen facen sivua hyvin harvoin, ehkäpä se juuri pilaa sen käytön?

   Poista
 9. Mä tein myös ihan vasta blogilleni FB-sivun - mutta oikeestaan vastahan mä aloitin koko bloginkin;) FB:ssä olen omalla nimelläni yksityishenkilönä, ylläpidettäviä sivuja on työpaikan FB-sivut, joten sivun ylläpito ja oman profiilin erilläänpito on tuttua puuhaa. Mutta katsellaan nyt ensin - en halua sinne FB-sivulle laittaa mitään enempää kuin tänne blogimaailmaankaan. Eli vain linkitän sen, minkä tänne postaan. Ja jos kyllästyn linkittelemään, se on FB-sivun menoa;) Eli elellään ja katellaan. On olemassa ilmeisesti jokin konsti, jolla nää blogipäivitykset sais automaattisesti sinne FB-sivullekin - mä vaan en sitä ole onnistunut asentamaan.
  Mä ymmärrän tuon FB-sivun enemmän niiden touhuksi, jotka näitä blogeja pitävät elannokseen ja silloinhan se on varmaan pikkupakko olla vähän joka paikassa. Mä nyt kuitenkin päätin kokeilla, että miten tää toimii, kun tulee töissä ehkä vähän vastaava tilanne eteen. Jotta ei sitten tartte enää harjoitella;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, voipi tosiaan olla niin että pääosa facebookissa blogisivuja pitäviä tekevät sen rahasta. Auts, taas uusi näkökulma pohdittavaksi....

   Poista
  2. postaukset kanssa sinne linkitän, en muuta... meinannut välillä poistaa, mutta siellä on kanssa lukijoita, joten vielä se siellä on :)

   Poista
  3. Taitaa olla sulla Marru samaa pähkäilyä...

   Poista
 10. Olen FB:ton henkilö :) Joten jäävi sanomaan mitään.

  VastaaPoista
 11. Olen fb:ssa mutta en halua viedä blogiani sinne missään nimessä. Täällä olen anonyymi ja vain harvalle ystävälle olen antanut blogini osoitteen. Fb ei ole minun juttuni ja oikeastaan kyllästyin siihen tykkään-tyyliin.

  VastaaPoista
 12. ♥ Mulla on fb-sivu blogin lisäksi, samoin kuin henkilökohtainen fb. Laitan niihin blogipäivityslinkit, enpä paljoa muuta. Mulla tää kaikki on harrastusta, ja pidän niin kauan kuin jaksan..♥

  VastaaPoista
 13. En pidä blogia facessa, koska haluan bloggailla nimettömänä. En tiedä, miten blogin voisi sinne anonyymina laittaa. Toisaalta olen henkilökohtaisesti facessa kirjautuneena ja joitan kavereita sinne on myös ilmaantunut, muttei ole lainkaan mun juttu. Musta koko face on kaupallinen ja sekava. En tykkää...

  VastaaPoista
 14. Minullakaan ei ole blogilla facebook-sivuja. Minua ehkä eniten ärsyttäisi ulkoasu. Sillä facebookissahan on se sama kaava kaikille. Olen siinä mielessä tarkka, että haluan sivujeni olevan juuri omanlaisensa, juuri niine kuvineen, fontteineen, lisäyksineen yms.
  Enkä myöskään koe olevani kovin lahjakas kirjoittaja, joten kuvat ja ulkoasu merkitsee siinä mielessä minulle paljon.

  Pelkkä blogi on siis mielestäni kiva ja persoonallinen:)

  VastaaPoista
 15. Oioi, en osaa tähän sanoa mitään. Itselläni ei riitä energia kuin nipin napin tähän blogin pitoon, enkä seuraa minkään blogien fb-sivuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan sitä paljon sanottu jo tässäkin, Kirjailijatar :) Kiitos.

   Poista
 16. Joskus blogini alkuaikoina linkitin joitakin juttuja fb:iin. Suurin osa niistä tutuista, jotka blogiani lukevat, ovat kuitenkin tulleet ihan muita reittejä. Olen huomannut, että fb:ssa aktiivisesti olevat ihmiset tykkäävät nopeasta ja lyhytsanaisesta viestinnästä, eikä heillä välttämättä näytä olevan kovin säännöllisesti aikaa blogimaailmassa vierailemiseen. Itse tykkään, että fb on tietyssä mielessä jäykkä verrattuna blogiin (esim. kuvien julkaisu). Lokakuussa kadotin fb:n turvakoodini ja jouduin tekemään melkoisesti työtä päästäkseni kirjautumaan omaan profiiliini. Se onnistui kaikenlaisten kommervenkkien ja lukuisten yhteydenottojen jälkeen tammikuun lopulla. Meni jotenkin maku koko fb:iin ja vieraannuin koko touhusta niin, että nykyisin käyn vain silloin tällöin katsomassa, onko kenties tullut viestejä tms. Taidan siis keskittyä panostamaan blogimaailmaan. Tämä tuntuu paljon mielekkäämmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olen samaa mieltä siinä, että bloggailu on oma maailmansa ja hyvä näin. Hyvä, kun huomioit tuon nopeuden joka varmaan vaikuttaa. Joka tapauksessa blogini säilyy mutta se, linkitänkö juttuni on edelleen harkinnassa...

   Poista
 17. Lähdenpä samoin tein etsimään teitä facebookista :)

  VastaaPoista
 18. Mullakin on blogini sivun jatko facebookissa harkinnassa. En muista linkittää blogijuttuja sinne kuin välillä ja tuntuu hölmöltä, että sieltä on sitten vain linkki varsinaiseen blogiin. Mutta en halua laittakaan facebookiin mitään sen enempää, tekijänoikeudellisista syistä, joissa facebook rikkoo törkeästi (heillä on käyttöoikeus kaikkeen materiaaliin mitä sinne laittaa!!). En lisäksi pidä koko facebookista, siellä on pelkkää skeidaa, sellaista linkkien jakamista ja tämän hetken tekemisten kertomista, jotka ei todellakaan kiinnosta! Tyyliin: Sejase tykkää Arla Ingmanista. Hei, haloo?! Ja sekin, että jos erehtyy kirjoittamaan kommentin jonkun kuvaan tai juttuun, niin kaikkien jatkokommentit samaan juttuun tulee sähköpostiin, aargh! Tää voi johtua siitäkin, että en ole osannut valita jotain asetusta josta ne saisi pois, koen fb:n asetusten muuttamiset tosi vaikeiksi, koko systeemi on sekava. Niin, unohdin ehkä mainita, että olen tosi fb-negatiivinen henkilö...
  Mutta koska koen, että nettikaupallani on hyvä olla fb-sivu, niin olen siellä, mutta tuntuu hölmöltä pitää blogilla omaa fb-sivua, oikeastaan kaduttaa että sen laitoin. En näe sillä mitään lisäarvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, puit sanoiksi sen, mitä olen viime aikoina itsekin fb:sta ajatellut. Alkujaankin lähdin fb:iin sekavin ajatuksin ja aikaa myöten se on osoittautunut varsin kummalliseksi systeemiksi.

   Poista
  2. Itse tykkään facebookissa olla, koska esim sukulaisten kanssa tulee pidettyä siellä paljon yhteyttä. Aika surutta myös poitsan jonkin henkilön päivitykset, esim hoitsuista jotkut istuvat yövuorot koneella jos on rauhallista ja sitä tulvaa ei kestä kukaan. Toki mäkin olen saanut kuulla kaikista kissapostauksistani ;) Ja sitten nämä henkilöt jotka ilmoittavat jokaisen kyljenkääntönsä, huoh...
   Olen poistanut kaikki sähköposti-ilmoitukset, eihän niitä kestä kukaan!
   Mutta blogisivu tosiaan on vahvassa harkinnassa. Ja taas huomaan, että en ole muistanut viimeisimpiä postauksiani sinne linkittää. Tää on niin tätä!
   Kiitos kommenteista Saila ja between <3 <3

   Poista