Budapestin lomalla ~~ Budapesten szabadságon

maanantai 1. lokakuuta 2012


 Kun lomakoti on täydellinen, se on sitten täydellinen! Huippuvarusteltu :) Vasemmalla Maffia ja oikealla Tigris. Ja alla kuvassa pihapiiriä, joka avautui ulko-oveltamme. Tuo matala rakennus lomakotia vastapäätä on toimisto.
~~~
Ha  a nyaraló tökéletes akkor tökéletes. Csúcsfelszerelt:)  Balra Maffia jobbra Tigris. És az alul levô képen az udvar, amire a bejárati ajtónk nyílott. Az az alacsony épület a nyaralóval szemben az iroda.


 

Keittiö täydessä valmiudessa, meille. Makuuhuoneessa kaikki tarpeellinen, mukava sänky ja telkkari Husbendille, joka nautiskelee äidinkielisistä ohjelmista, jopa mainoksista! Tuolille laitettu kissatyyny, koska meidät kissanystäviksi tiedetään :) Jääkaappi täynnä ruokaa, lisäksi leipiä, hedelmiä, juomia, viinejä ja Unicumiakin :) Kokonainen asunto vain meille.
~~~
 Konyha, teljes készenlétben a számunkra. A hálószobában minden ami szükséges, kényelmes ágy és TV Husbendnek, aki az anyanyelvi müsorokkal szórakoztatja magát, még a hírdetésekkel is! A székre macskás párna rakva, mert tudják, hogy macskabarátok vagyunk :)  A hűtő tele élelmiszerrel, továbbá kenyerek, gyümölcsök, üdítôitalok, borok és Unicum is :) Az egész lakás csak nekünk.


 
Kirjahyllystä bongailen myös tuttuja teoksia..... sekä vanhoja kauniita kirjoja.
~~~

A könyvespolcon ismerôs mûvek is találhatóak (pl. Mika Waltari finn író) ... valamint régi szép könyvek.
  

 

 

 Meidän ulko-ovi, vieressä terassilla mukava sohvaryhmä jossa rapsuttelin kissoja ja nautin kesästä.
~~~

A bejárati ajtó és a mellette levô teraszon a kényelmes kanapé-együttes, ahol a macskákat simogattam és élveztem a nyarat.

 
Tässä koko jättikokoinen talo kadun suunnalta. Unkarilaiseen tapaan  piha on aidattu ja portit lukittu. Talossa on myös isäntämme Dodin pikaruokatehdas, tuossa vasemmassa talon nurkassa.
 ~~~
 Ez itt az óriásméretû ház az utca felôl. Magyar módra a kert körbekerítésezve és a kapuk zárva. A házban található vendéglátónk, Dodi, gyorsétel-üzeme is.


 Tigris ilmestyi pihapiiriin pikkuisena pentuna ja päätti jäädä siihen asumaan. Nyt kissa on jo eläkeikäinen.  Maffia voitti pomokissan oikeudet itselleen parivuotisen keskustelun jälkeen.
~~~
  Tigris macskakkölyökként jelent meg az udvaron és úgy döntött, hogy ott fog lakni. A macska ma már nyugdíjaskorban van. Maffia nyerte a fônöki jogokat pár évnyi "beszélgetés" után.Erityiskiitos Husbendin lapsuudenystävälle Dodille, joka kutsui meidät tänne! Kiitos myös siskollensa Cinille kaikesta valmistelusta, kissatyynystäkin! Toiselle lapsuudenystävälle Lacille kiitos hyvästä seurasta. Samoin Tigris ja Maffia olivat ystävällisiä ja seurallisia. Ja kiitos Zsófi.
                                                                       ~~~
 Külön köszönet Husbend gyerekkori barátjának Dodinak, aki meghívott minket ide! És köszönjük Cininek, Dodi nôvérének minden elôkészítését, a macskás párnát is! Lacinak is, egy másik gyerekkori barátnak, köszönjük a jó társaságot. Hasonlóképpen Tigrisnek és Maffiának is köszönjük, hogy barátságosak és társaságkedvelőek voltak. Köszönet Zsófinak is.26 kommenttia:

 1. Eipä voisi lomakoti enää mukavampi olla, lukemista, puutarha, kissat ja kaikki. Kerrassaan luxus-tasoa.

  VastaaPoista
 2. Niinhän tuo on viihtyisä lomakoti,melkein kuin ois oma koti;)Luxukselta kuulostaa minumin mielestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollut vikaa muuta kuin loman kyhyt kesto, ja sekin oli itseaiheutettua.

   Poista
 3. Paras lomakoti mitä olen nähnyt. Kissavajaustakaan ei päässyt syntymään, Maffia on kovin tutun näköinen ja Romaniassa olen seurustellut Tigris-nimisen kissan kanssa. Ymmärrän Husbendin kiinnostuksen äidinkielisiin mainoksiin, olin monta vuotta ilman telkkaria ja kun sellainen taas hankittiin katsoin mielenkiinnolla mainoksia. Ne peilaavat aikaa ja trendejä, aluksi minun oli vaikea ymmärtää mitä tuotetta mainostettiin, olin pudonnut kelkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat tosiaankin kruunasi kaiken, muutenkin kun oli niin luxushuolehdittua. Maffia on nuori söpöläinen ja Tiikeri taisi Romaniassa olla unkarinkileisellä alueella. Sen lisäksi mainokset on usein aidompia, kuin dupatut leffat esim;)

   Poista
 4. Ei yhtään hassumpaa. Ja kaikenlisäksi turvallista. Olihan teillä vartijoina mafiapomo ja tiikeri. Kovin tutunoloinen väritys tuolla raitapaidalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turva-asiat oli tosiaankin huolehdittu hyvin. Raitapaitojen väritys on ihan parasta A-luokkaa :)

   Poista
 5. Te saitte lomallanne kerrassaan hienot ja kodikkaat oltavat. Hyvin varustettu oli lomakotinne, bongasin Sinuhenkin kirjahyllystä - unkariksi käännettynä. Niistä kissoista puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kaikki niin viimeisen päälle, kodikkaasti :)

   Poista
 6. Uskoisin viihtyväni, kyllä näyttää viihtyisältä ja kotoisalta :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan oloista, näköistä ja kuuloista! Miten kauniisti huolehdittu lomanne hyvin- ja ilonvoinnistanne!

  VastaaPoista
 8. Onpa ihanat kissat! Mukava loma-asunto.

  VastaaPoista
 9. Ihana kesäkoti! Kyllä tuollaisessa viihtyisi! :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä tuolla varmasti kelpasi asustella, oma rauha ja kissatkin viihdykkeenä. Miten teidän omat kissat pärjäsi loman ajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpasi. Kissoilla oli hyvät hoitajat, jotka kävivät päivittäin. Ja kun heillä on toisensa, se auttaa paljon.

   Poista
 11. Voi ihanuutta! olipas teillä siellä vastaanotto. Toivottavasti muutenkin kaikin puolin mahtava loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan superihanaa oli kaikki. Lisää kuvia tulee, kunhan joudan ;)

   Poista
 12. Tigris on ihan selvästi meidän Hiltusen sukua,niin ovat yhdennäköisiä :)

  Ihanat lomailupuitteet teillä ja säätkin taisivat suosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samaa suomalais-ugrilaista kissakantaa :) Kaikki meni älyttömän hyvin ja siellä oli meidän mielestä aivan kesä, vaikka paikalliset puhuivat syksystä ;)

   Poista