Tallinnavinkkejä; edullinen taimitarha, majatalo ja rantamaisemat

tiistai 8. elokuuta 2017


 Tallinnan kasvitieteellistä puutarhaa lähellä on mainio puutarha, Kloostrimetsa Puukool. Puutarhuri esitteli meille erikoisuuksia suomenkielellä ja osasi sanoa kaikista kasveista, pärjääkö täällä Tampereen tienoolla. Palvelu oli muutenkin ensiluokkaista ja katsokaapa edullisia hintoja, otin muutamia kuvia myös hintalapuista.
 
 
 


 Yllä jättikokoinen peruukkipensas. Alla vuorisilmiö, mikä lähti meille kotiin kivikkopuutarhaan.
 Kuunliljoja oli erityisen hyvä valikoima, ja katsoppa taimen kokoa sekä hintaa. Hyvä suhde. Muutama lähti mukaan näitäkin. 

 Tämä myöhäinen tiibetinesikko pääsi myös mukaan, esikkohässäkää koristamaan. Alla hankintani kotipihalla pimeydessä. Maksaruohon lajike on Postmans Pride, tämä on tummin koskaan näkemäni puna. Hyvinvoiva seppelvarpu kustansi 2,70 € ja on varma, että  että tänne teen retken ensi keväänä.


Lopuksi hotelliinpalumatkan merimaisemaa Viimsin rannalta, taustalla pilkottaa Tallinnan keskusta ja vasemmalla Piritan hienot hiekkarannat.
 Majapaikkana meidän reissullamme oli edullinen Guesthouse Birgitta, joka sijaitsee rauhallisella paikalla Viimsissä. Alimmassa kerroksessa on laadukas italialainen ravintola Coccodrillo, jonka terassilla oli mukava viettää kesäiltaa. Alla on kuva herkullisesta kuhastani, joka makoilee parsojen, ravun ja simpukan alla timjamipurepedillä.


10 kommenttia:

 1. Tallinnasta löytyy kyllä tosi paljon tutustumisen arvoisia paikkoja! Tuokin näyttää sellaiselta, että on vaara lähteä lapasesta;)
  Kiitos vinkistä ja hyvää elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuolla pääsee edullisesti, vaikka lapasesta lähtisikin ;)

   Poista
 2. Tuonne puutarha liikkeeseen pitäisi lähteä käymään vähintään pakettiauton kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vielä toisessa hyvässä kun kävimme, oli auto täynnä kasveja...

   Poista
 3. Oi oi miten kaunista. Olisipa kiva päästä tuonne.

  VastaaPoista
 4. Onpas tuo Tallina vaan monipuolinen ja upea kaupunki! Pitäisikin siellä joskus käväistä:) Hieno tuo peruukkipensas..en ole tuollaista koskaan nähnyt:) Mukavaa keskiviikko iltaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereellakin on ainakin yhdessä kaupungin puistossa peruukipensas, keski-Euroopassa niitä on paljon. Mutta tämä on kokoluokassaan ainutlaatuinen.

   Poista
 5. Aika hauskan näköistä tuokin, kun laput tekevät melkein pienen metsän kasvien sekaan :-D

  Tallinnassa nähtävästi on paljon enemmän kuin perusturisti ajattelisikaan. En ole käynyt kuin pikaisesti kerran, vuonna 2002. Ei tekisi pahaa käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin nyt ekaa kertaa omalla autolla ja kannatti,näki paljon muutakin kuin ihan keskikaupungin. Ehkäpä ensi kesänä vielä pidemmälle.

   Poista