aurinkopihan väri-iloittelua

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Puutarhani epäpirkkomaisin alue on ehdottomasti tämä aurinkopiha. Täällä kukkivat kaikki värit iloisessa sekasorrossa tyylikkyydestä välittämättä. Alue on pikkuruinen, suojaisa aidan vierusta lounaaseen päin. Alunperin tässä oli aidalla alppikärhö ja juurellaan pikkusydän sekä muutama luonnonesikko ja skilla. Nyt esikot ovat lisääntyneet, olen kasannut melkein koko valikoimani tähän vieri viereen vaikka eivät muka sopisikaan.
 Alppikärhöä on aidalla kahta väriä, tässä vaaleampi yksilö.
Viime kesänä aita maalattiin ja leikkasin kärhöt alas, onneksi sieltä nyt ponnistavat.
Ja nyt tajusinkin yhden tärkeän pointin, luonnonesikot ja pikkusydän ovat äidiltäni ja skillat mummultani -ei ihme että ovat rakkaita <3


 Palloesikot on Englannintuliaisia ja en ymmärrä, mistä tollaset pinkit tulppaanitkin on tullut! Mä en myönnä ikipäivänä moisia hankkineeni ;) Mutta ne sopii tuohon kuin nenäpäähän, Unkarinsireenin juurelle.Yllä tilanne kaksi viikkoa sitten, hyvin näkee millä vauhdilla kasvu tapahtuu! 
Lemmikit revin maasta kukinnan jälkeen, niin pysyvät kurissa.
Alla tähkäesikko Primula vialii, joka ruukussa vielä odottaa pääsyä mukaan väribileisiin. Taimimoison tilaus saapui muutama päivä sitten.

 

Tämä alue on sisältä katsoen olohuoneen ulko-ovesta vasemmalla ja näen omalta sohvaltani värikkäät kukat sisällekin kivasti. Oven oikealla puolella on tilannetta tasoittamassa rohtokatajapöheikkö.

14 kommenttia:

 1. Luonto sekoittaa värejä ja muotoja varsin estottomasti, ja tuo sinun epäpirkkomainen alueeksi onkin hyvin luonnollisen oloinen. Minulla on pitkin pihaa tuollaisia epäpirkkomaisia alueita, kun en jaksa enkä osaa olla kovin suunnitelmallinen. Ja vaikka usein jotain suunnittelenkin, käytäntö tekee tepposet ja kasvit istuutuvat milloin mihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, onhan niitä mullakin vaikka missä kuten koko Pikkuafrikkani! Siinä on sentään ollut (muka) jokin ajatus kuitenkin, sekin matkan varrella muuttunut monasti. Luonnollisuus oli kivasti sanottu, ostin juuri kirjankin luonnonmukaisesta puutarhuroinnista. Pois pönötys.

   Poista
 2. Iloisen ja keväisen näköinen alue!

  VastaaPoista
 3. Vau, tuota tähkäesikkoa! On jo itsessään niin komea, että varmasti tulee huomatuksi. Monesti sitä ihan vahingossa saa aikaiseksi aivan ihania yhdistelmiä. Intuitio siis toimii :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähkis on varmaan epäpirkkomaisuuden huipentuma, hassuine hameineen. Ja toi väritys, huii!

   Poista
 4. Upea tähkäesikko. Minä en saa sitä menestymään, kuten en muitakaan esikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla yleensä esikot menestyy, mutta katsotaan miten tämän kanssa käy.

   Poista
 5. On kiva käydä puutarhakierroksilla, kun itse olen joka päivä kiertänyt ja katsellut pihaa ja ihaillut kukkasia ja kevään vihreyttä. Kauniita nuo vaaleanvioletit esikot, samoin keltaiset, isot ja pienet, ja palloesikot. Mielenkiintoisia myös nuo tähkäesikkosi. Minä yritin viime kesänä noita kasvattaa siemenestä. Siemenet itivät ja pieniä taimia tuli. Nyt keväällä tähkäesikoista ei näy jälkeäkään. Ei silti harmita, kun loistoesikot selvisivät hyvin ja ovat kukkineet ilahduttavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreyttä ja kevätkukkaa on nyt tarjolla katsottavaksi ilahduttavassa määrin. Mä en ole esikoita siemenestä edes yrittänyt , valmiita vaan haalin. Ja nyt lähden googlaan loistoesikkoa, kun en sitä tunne!

   Poista
 6. Kylläpäs siellä on jo ihanan plajon värejä!

  VastaaPoista