mausteita ja Punaista merta, heipat Egyptille!

lauantai 31. tammikuuta 2015


Egyptinmatkan viimeinen kohde Sharm el Sheik tarjoili värikkäitä ja tuoksuvia mausteita, vanhoja kauppakujia, kiinanruusuteetä ja palmuja.  Lämpöä oli edelleen riittämiin.


 

 

Naama Baystä lähdimme lasipohjaveneillä tutustumaan upeaan Punaisen meren vedenalaiseen maailmaan. Upeita koralleja ja värikkäitä kaloja oli niin, että teki snorklaamaan jo mieli. Tosin viikkoa aikaisemmin tällä samalla rannalla hai oli napannut turistin...


Tämä oli viimeinen Egyptipostaus, oli kiva muistella matkaa kanssanne :) 

16 kommenttia:

 1. Kiitos matkanne kuvauksista, oli ihana lukea niitä ja väistämättä tuli siinä sitten kerrattua omaakin matkaa Egyptiin.

  VastaaPoista
 2. Voi miten upeita mauste- ja ruokatoreja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En melkein saanut itseäni tuolta irti, oli niin huiput!

   Poista
 3. Ollaankohan me oltu ihan samoihin aikoihin Sinuhen hoodeilla, kun silloin oli viikko takaperin hait pureskelleet myös uimareita... Me oltiin siinä Makadi Bayssa ja hurahdin snorklaamiseen aivan täysillä. Kauhea jännitys niistä haista, mutta päätin, että pysyttelen vähän lähempänä rantaa ja taktiikkana, ettei tarvitse uida nopeammin, kuin hai vaan nopeammin, kuin kanssauimarit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oot kyllä rohkimus! Tämä oli 2010-2011 vuodenvaihteessa, Kairon levottomuudet alkoivat jokunen päivä lähtömme jälkeen.

   Poista
  2. Juu juu me oltiin joulukuussa 2010. Ne hait terrorisoivat ilmeisesti pidempään, kun tosiaan siinä viikkoa ennen meidän reissua oli yksi ihminen kuollut ja kaksi päässyt erinäisistä raajoista :( Paikalliset sukeltajat kertoivat, että venäläisturisteja varten oli houkuteltu lampaan raadoilla haita katseltavaksi...

   Poista
  3. Voihan houkuttelut, karseeta! Voihan se olla, että oli samainen kuolemantapaus, ehkä oon sekoillu ajan kanssa (nää on haparoivia matkakertomuksia ).

   Poista
 4. Kiitos matkakuvista! Maustekuvat ja torit onmielenkiintoisia. Hui, en uskaltaisi sukeltamaan ilman haivaroituksiakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään, vaikka siitä haaveilisinkin. Onneksi on lasipohjaveneet, että pääsee merenpohjaa näkemään kuivin jaloin :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Hienoa, että on ollut matkaseuraa!

   Poista
 6. Tiedätkö, mitä kaikkea noissa mausteissa oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin niitä selviteltiin, mutta en enää muista. Paitsi tuo kirkuvan sininen jauhe, ei ole maustetta vaan pesuainetta valkoisille. En sitten tiedä/muista, oliko joku luonnontuote....

   Poista
 7. Noita mausteita myydään varmaan melkoisia määriä! Jos meidän maustehyllyjä kaupassa vertaa, niin ihan minivalikoima ja määrä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh juu, meidän pakkaukset hukkuu hampaankoloon ;)

   Poista