blogger vs vuodatus

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Jokohan olisi sopiva aika laittaa blogger ja vuodatus vertailuun?

Vuodatuksella minulla on ollut useita blogeja ja käyttökokemusta on vuosia, eniten elämäni matkat -blogin kautta. Bloggerissa olen aktiviisesti majaillut kohta kolme kuukautta.
 

Huomioitani:

- bloggerin kuvien lataus on todella nopeaa, kuvia voi ladata useita kerrallaan ja myös siirtää kaikki kerralla blogiin. Vuodatuksessa ehti repi hiukset päästä moneen kertaan jo parinkin kuvan kanssa!
- vuodatuksessa julkaistavan kuvan koon voin määäritellä portaattomasti, bloggerissa suurikin on vähän pieni ja erittäin suuri ei mahdu

- bloggerissa myös tekstin tallennus sujuu kerrasta
- bloggerin tekstejä on helppo muokata ja ne eivät muokkaanu itsestään, kuten vuodatuksen on tapana tehdä, tyhjiä välirivejä sun muita kummallisuuksia


- bloggerissa ei ole ollut yhtään roskapostikommenttia vieläkään, vaikka en käytä sanatunnistinta (huomio ja vink-vinks kaikki sanahirviöiden käyttäjäjät!!!)
- oma kommentointi on älyttömän helppoa toisiin bloggerin blogeihin, kun on kirjautunut lukijaksi

- omat päivittyvät suosikit -lista on ihana, ei tarvitse katsoa erikseen jokaista blogia vaan oikeesti tietää suunnata suoraan sinne, missä on uusi kirjoitus. En ymmärrä, kuinka pärjäsin ennen ilman tätä! (toisaalta tämä on aiheuttanut entistä suurempaa blogitusriippuvuutta)

- blogipohjia on tosi paljon ja niiden muokkaaminen oman näköiseksi malliksi on helppoa bloggerilla, tosin en ole vielä keksinyt miten itsemuokatut pohjat voisi tallentaa?

Yhteenvetona voisi todeta, että bloggeri pesee vuodatuksen ihan ylivoimaisesti. Ainoa vuodatuksen plussa on kuvakoon portaaton säätö. Hiukan harmittaa, että en muuttoa tehnyt jo aiemmin!

26 kommenttia:

 1. Kiva nähdä tälläinen vertailu. Itse olen aloittanut bloggerissa ja ollut tyytyväinen sen vaivattomuuteen. Mutta on myös kokemusta, että kun bloggerilla on ongelmia niin ne voivat olla laajoja. Ainakin kannattaa pitää selainten päivitykset ajantasalla. Mutta jotkut ystäväni, jotka ovat muuttaneet wordpressiin sanovat, että se on paljon parempi ja monipuolisempi kuin blogger. Eri käyttäjillä on varmaankin erilaisia tarpeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käynyt hyvä säkä, kun en ole bloggerilla kohdannut yhteenkään ongelmaan. Wordpressistä juuri luin vertailua missä kehuttiin hyväksi, mutta sitä päivittyvää suosikkilistaa siinä ei ole, mikä on mulle tärkeäksi tullut.

   Poista
 2. Kuvakoon portaaton säätö olisi tosiaan hyvä! Tosin itse kierrän sen sitä kautta, että tallennan kuvat valmiiksi blogiin sopivaan kokoon ja nettiresoluutioon ja sitten valitsen "alkuperäinen koko"-koon.
  Ne sanavahvistukset ovat todellakin rasittavia, voi kunpa kaikki tajuaisivat, että bloggeri osaa itse suodattaa roskakommentit!
  Hienoa että nykyään sulla pysyvät hiukset päässä :-D
  Minäkin tykkään suosikkilistasta erityisesti. Työblogi, johon kirjoitan, on wordpressissä, ei se minusta nyt niin ihmeellisen ihana ole, itse tykkään bloggerista enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä teen samoin jos on tärkeetä saada tietyn kokoinen niin muunnan sen ekaksi. Mutta eihän sitä aina jaksa... Bloggerin roskapostisuodatus on kyllä mainio.
   Kiva kuulla myös sun wordpressikokemusta.

   Poista
 3. Pirkko, vaikka poistaa ne sanavahvistushirvitykset, jää jäljelle kommenttivalvonta ELLET poista sitä. Minä tein näin, sillä olen hörhömagneetti.

  Blogiriippuvuus on ikäänkuin ammattitauti, joka kuuluu kuvioon;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota pitikin kehua, että musta on hyvä systeemi kun bloggerissa voi ottaa valvonnan poist uusista kommenteista ja laittaa sen toimimaan vaikkapa viikon vanhoista, kuten meikällä. Ei jää vanhoihin kirjoituksiin vaan kommentteja huomioimatta. No toisaalta vuodatuksen konehuoneessa on selkeesti näkyvillä kaikki uudet kommentit.
   Eipä käy hörhömagneetin osaa kateeksi, Leena.
   Tämä addiktio ei onneksi nyt ihan pahimmasta päästä ole ;)

   Poista
 4. Sain erittäin suuren kuvan mahtumaan säätämällä blogipohjan leveyttä. Toki kaipaan vähän enemmän muokkausmahdollisuuksia, mutta ihan hyvin pärjään näilläkin.
  Olen huomannut, että vuodatuksella toteutettuihin blogeihin on ajoittain hankaluuksia lisätä kommentteja. Ehkä vika on minussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vuodatuksen blogissa usein kommentoitiin kommentoinnin vaikeutta ja itse olen myös kokenut sitä joten päättelen että vika on vuodatusksessa.

   Poista
 5. Minulla on kokemusta vain bloggerista, ja olen ihan tyytyväinen. Muita en edes harkinnutkaan kun tämän touhun aloitin.
  Eikös tämä blogger ole kaikkein kehittynein ja monipuolisin? Tai laajimmalle levinnyt?
  Joskus tämä on kyllä hi-das lataamaan kuvia, mutta hitaushan voi johtua ruuhkasta linjoilla tai jostain muusta käsittämättömästä syystä.

  VastaaPoista
 6. Joo, hyvä vertailu, kiitti. Ei oo kuule kaukana munkaan vaihtoni Vuodatuksesta Bloggeriin. Kävin jo perustamassa sivut ja kokeilemassa, en ole vaan vielä julkaissut.

  Vuodatus on *painokelvotonta*. Piste.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kun vertailit! Tuo on hyvä tietää!

  VastaaPoista
 8. Hyvä kirjoitus. Noi sanavahvistushirviöt itseäkin ärsyttää toisinaan. Joskus jää sen takia kommentoimatta. Aina ku ei saa selvää mitä siinä edes lukee. Kolmannen yrityksen jälkeen totean, että olkoon mokoma. :)

  Bloggerin valitsin aikanaan, kun blogia aloin pitämään ja ihan tyytyväinen olen ollut. Ei ole roskaposteja näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onpahan tosiaan mullakin joskus jäänyt kommentoimatta.

   Poista
 9. Pikkuhiljaa oppii uusia kikkoja, se on hyvä kun ihmiset kirjoittavat kokemuksistaan. Saattaa kuulla jostain jonka olemassa oloa ei tiennytkään. Ne sanahirviöt eivät haittaa minua, olen ajatellut ne hyväksi hahmotusharjoitukseksi :)

  VastaaPoista
 10. Hyvä kirjoitus! Omat kokemukset vain bloggerista, mutta eipä nyt taida ainakaan vaihtoa harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipahan pakottava tarve kirjoittaa, kun on vielä vuodattaminen niin hyvässä muistissa. Kiitos.

   Poista
 11. Mitähän Vuodatuksessa on tapahtunut? Kuvat ovat kadonneet, samoin otsikon takana olevat kuvat.
  Suurin osa blogeistani on Bloggerissa, mutta olen jättänyt pari blogia Vuodatukseen.
  http://brokenstar.vuodatus.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, ompas kumma juttu :( Blogisi on tosiaan kuvaton!
   Kävin omani tsekkaamassa ja tallessa on. Olisiko joku väliaikainen ongelma? Onko konehuoneella mitään selitystä?

   Poista
 12. Onnistuuko vuodatuksesta tekstien siirto tänne helposti, tai vaikeesti:)? Vuodatuksessa on ollut sähkökatko ja nyt pakollinen bloggaustauko, kun laittavat serverit sun muut uuteen uksoon. Ärsyttää. Tosin ei onnistu blogin siirtokaan tänä aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtämisestä en tiedä mitään, aloitin ihan uuden blogin alusta...

   Poista
 13. Mielenkiintoinen vertailu. Pidin muutaman kuukauden bloggaustauon ja kuvien häviäminen Vuodatuksesta sai minut ensin raivoihini. Blogini perustui pitkälti valokuviin viime aikoina. Sitten löysin kuitenkin Flickristä sinne laittamani kuvat, joten kaikki ei olekaan kadonnut. Olin päättänyt korjata vanhoja postauksiani ja poistaa turhat kuvattomat, se nyt on jäänyt tekemättä. En kuitenkaan vaihtanut Bloggeriin, vaikka se oli vahvasti mielessäni. Nyt Vuodatuksessa on ominaisuus, jossa postauksen voi tallentaa Blogger-muodossa t.m.s.
  En tostaiseksi "jaksa" perehtyä uusiin alustoihin, joten jatkan Vuodatuksessa, jossa olen ollut vuodesta 2005.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein vertailun aika lyhyellä käyttökokemuksella, mutta edelleen olen bloggeriin tyytyväinen. Kuvien katoaminen, vaikka se tapahtui bloggeriin muuton jälkeen, oli iso pettymys koska myös koneeni tilttasi ja menetin kaiken viimeisenkin. Blogi vuodatuksessa mulla on edelleen, mutta merkityksetön ilman kuvia. Huomasin, että nyt pohjan saisi suoraan siirrettyä bloggeriin, mutta kun kuvia en enää omista niin olkoon sekin. Aikansa kutakin, nyyh.
   Bloggerin pohja on mulle ollut helppokäyttöinen ja kuvien lataaminen esim hyvin nopeaa. Olen tyytyväinen tähän.

   Poista