Rooma, osa 1

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Aurinkoinen tervehdys Roomasta, 10-vuotis hääpäivämatkalta. Matka oli varsinainen pääsiäisen pikavisiitti, mutta onnistuimme näkemään ja kokemaan aivan valtavasti vajaan kolmen päivän aikana!   Lennot Ryanairilla suoraan Tampereelta Roomaan ja hotelli Marechiaro  mukavasti aivan keskusaseman, Terminin vieressä. Hotellihuone oli pieni, mutta siitä löytyi kaikki meille tärkeä eli hyvä sänky ja kylpyhuone. Terminillä on kaikkien metrolinjojen risteys, siitä pääsee helposti joka suuntaan. Etukäteen varatut nettiliput Vatikaanin museoon ja Sixtuksenkappeliin sekä Colosseumille osoittautui varsin järkeväksi, koska muuten noihin kohteisiin olisi joutunut jonottamaan ainakin 2 tuntia! Nyt ennakkolipuilla pääsimme luikertelevien jonojen ohitse suoraan sisälle.

Opaskirjoista katsottiin paikat, minne halusimme mennä ja kartan kanssa tehtiin reittisuunnitelmaa. Ensimmäisenä iltana, joka oli pitkäperjantai, tutustuttiin hotellin ympäristöön ja ihmeteltin jättikokoista Terminin asemaa. 

Lauantaina lähdettiin liikenteeseen (hotellin surkean aamupalan jälkeen) kohti Vatikaania. Pietarinkirkon aukiolla oli jo varaustauduttu Paavin pääsisäispuheeseen, aukiolle oli tuotu tuolit ja kukkia. Kuva kirkosta aukiolle päin, eli Paavin näkökulmasta (no ehkä hiukan alempaa...) Vatikaanin museoissa on paljon nähtävää, eräs maailman hienoimpia taidekokoelmia sanoo opaskirjamme.


Sixtuksenkappelinkatot ovat täynnä upeita Michelangelon maailman luomista ja syntiinlankeemusta kuvaavia maalauksia ja Rafaelin huoneet täyttyvät freskoista. Kurkin ikkunoista Vatikaanin puutarhaan, sielläkin melkoista taidetta.... Vatikaanin jälkeen suuntasimme pizzalle ja kuin vanhingossa juuri sille alueelle mikä on kuuluisa Rooman parhaista pizzoista! Nam, hyvää oli. Taas jaksoi jatkaa eteenpäin.

Ilma oli mukavan lämmin, suurimman osan ajasta pärjäsi pelkällä t-paidalla hyvin, sade ripsautti vain muutaman kerran. Ihmisiä = turisteja, Roomassa oli paljon.
Matkalla katsastettiin mm Castel Sant´Angelo -linnoitus ja sen viereiset sillat.


 Sukkuloitiin keskustan kävelykaduilla ja pienillä kujilla.Fontana di Trevi, Trevin suihkulähde on meille yksi tärkeimmistä paikoista ja siellä kävimmekin kolme kertaa. Jättimäinen kokonsa yllätti. Tässä lantinheittoa suihkukaivoon, jolla varmistetaan Roomaan paluu ;) Espanjalaisilla portailla oli paljon väkeä, portaiden kauneus ei juurikaan sieltä alta näkynyt.
Piazza Navona on kaunis barokkiaukio, Fontana dei Quattro Fiumi -suihkukaivon alaosan tyypit edustavat siihenaikaan tunnettuja jokia (Niili, Rio de la Plata, Tonava, Gagnes) ja yksityiskohdassa on Tonava.Ihanista jäätelöannoksista ei kuvaa tullut napattua, mutta tässä pakolliset herkkukuvat. Ja kuten näkyy, samettikukat siellä jo ilahduttavat. Tämän päivän jälkeen ei ollut enää voimia hienolle illalliselle jäädä istuskelemaan vaan suunta oli hotelli ja suihku. Jalkapohjassa yksi iso rakko todettu.

13 kommenttia:

 1. Onnea uuteen blogikotiin :)
  Löysinpä tieni tännekin. Ihanaa Roomaa, lisää kuvia pian, kiitos!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun löysit. Huomasitko muuten arvontaa? Kuvia tulee lisää varmaankin huomenissa ;) Niitä riittää öh melkoisen paljon.

   Poista
 2. Ihania kuvia Roomasta! Siellä on kevät kauneimmillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli ihana viettää muutama kevätpäivä kaukana lumihangista...

   Poista
 3. Kauniita maisemia ja herkullisen näköisiä syötäviä :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä. Vihdoinkin sinne pääsin, kymmenen vuoden suunnittelun jälkeen.

   Poista
 5. Rooma ikuinen kaupunki! Siellä saa kyllä ajan kulumaan, mutta huonosti ovat kaupunkia pitäneet, osa on ihan raunioina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, Cheri, mieheni myös tokaisi (ei niin täydellisellä suomellaan) että paljon on romuja ;)

   Poista
 6. Teil oli tosi laadukas ja upea 10-vuotishäämatka. Ihania kuvia oli näppäillyt, tässä tuli itsekin kevätmielelle.

  VastaaPoista
 7. Hyvää hääpäivää vaan näin myöhästyneesti! Etukäteislippuja pitääkin ryhtyä miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuresti kiitoksia. Lippuja kannattaa tosiaan hommata, jos ei tykkää tuntikausia jonottaa!

   Poista