huipulla

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012


 Nämä ensimmäiset pari kuvaa napsin eilen puutarhassa, istuessani terassilla kahvilla. Kevään ekalla puutarhakahvilla! Aurinko lämmitti mukavasti ja niin myös untuvatakki sekä toppasaapikkaat. Mutta mieleni virkistyi kuitenkin, uskokaa tai älkää vaikka ylimmän kuvan kohdalla oli sunnuntaina ne mun nuppuset näkyvillä ja tuossa toisessa kuvassa on taas yrttipenkkini, pähkinäpuuni ja munakin lumen alla piilossa. 

Sisällä on myös tapahtunut huippujuttuja! Kun viimein sunnuntaina sain samettiruusuni multiin, en ollut uskoa että jo eilen siellä oli tapahtunut ihmeitä! Kuvat napsin tänään ja nyt tämä pienokaisten kasvu on jo aivan varmaa, ei mitään epäilystäkään.
Hankin siis kaksi tälläistä kissankestävää minikasvihuonetta.


Gebsu tähän asettautui poseeeraamaan, selvästi hiukan ylpeänä kasvusta, hän kun oli mukana talkoissa....


Tässä sitten meidän pienen pienet suloiset pikkiriikkiset kasvien alut. HELP! Vielä kun joku kertoisi mulle, miten nämä kuvat saadaan käännettyä? Tappelin ohjelman kanssa liki puoli tuntia, vaikka alkuperäinen kuva oli miten päin vaan, niin johan se väärinpäin kääntyi.... 

*muoks, sain lopulta oikein päin kun muokkasin vähän kuvaa*


Olen todella ihastunut kaikista tutuista ja uusista lukijoista, jotka ovat blogiini löytäneet. Aivan mahtavia uusia tuttavuuksia ja myös vanhoja hyviä kavereita. Huippufiilis nähdä ja kokea. Kiitos siitä Teille kaikille.

Ja muistakaa osallistua arvontaani!24 kommenttia:

 1. Vaikea uskoa, että jossain on vielä noin paljon lunta. Keväällä huomaa asuvansa etelässä meren rannalla. Tällä hetkellä ajattelen, että onneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sitä on itsekin uskoa, ei oikein tiedä itkisikö vai nauraisiko. Kaunis satumaisema kerrassaan.

   Poista
 2. Tutun näköisiä pienoiskasvihuoneita ja taimenalkuja. Hauska nähdä jollakulla toisella samaa. Kissojakin on talkoissa niin kuin meilläkin. Photoshop-ohjelmalla saan käännettyä kuvat niinpäin kuin haluan niiden tulevan blogiin. Tai siten, että valitsen kamerasta kuvakoon, joka on valmiiksi oikeinpäin. Muuten minullakin kääntyvät kuvat väärin, esim. pystykuvat kaatuvat vaakakuviksi. En osaa nimeksikään käyttää Picasaa, ainoastaan tehdä kollaaseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät on pienoiskasvihuoneen ensikokemukset. Sun kaikki kukat jo näyttää niiltä itteltään!
   Laitoin kameraan myös sen kääntymisen eston, täytyypi seurata auttaako. Ja ilmeisesti kaikenmoiset muokkaukset pitää kuvat suorassa.

   Poista
 3. Ihania samettiruusuja.
  Ja kyllä teillä on mahtavan lumiset maisemat. Usko pois, että se tuo lumi kosteuttaa mukavasti maata, kun sulaa. Lapioi kasvihuoneeseen sitä, niin antaa sinnekin kosteutta. Ellei sulla sitten ole laattalattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauniit on maisemat. Kosteuden puutetta ei tosiaan tarvitse vielä pelätä, siellä on havutkin kivasti hangen alla. Kasvihuoneessa on laattalattia ja se on vielä ihan täyttä muuta tavaraa, kun joutui talveksi alentumaan varastona olemiseen.

   Poista
 4. Melkoisen nopeaa kasvua:)

  Minullakin joskus blogger on kääntänyt kuvat väärinpäin, tosin ainoastaan pari kertaa. En tiedä mistä se johtuu. Kannattaa koittaa uudemman kerran. (Jos se ei auta, niin kiroile. Se ei auta, mutta voi helpottaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiroilu todellakin helpottaa. Ja kasvavat silmissä, mikä IHME.

   Poista
 5. Sinulle on hyvää mieltä-haaste blogissani http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.com/

  Hyviä ja rauallisia pyhäpäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos, Katja. Kovasti lämmitti mieltäni, tuo mukava hyvän mielen haaste. Palasin juuri iltavuorosta töistä ja menen huomenna aamuksi töihin ja sitten iltalenolla Roomaan, joten pääsiäiseni ei taida olla kovinkaan rauhallista aikaa. Haasteeseen vastaan varmaankin ensi viikolla, haluan vähän miettiä. Ja nukkua.
   Hyvää pääsiäistä sinulle!

   Poista
 6. Samettiruusut ovat juuri siitäkin ihania, että ne ehtivät, vaikka olisi vähän hitaastikin syttynyt tälle keväälle:)
  Oikein mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on yksi hyvä syy tykätä sammareista.
   Hyvää pääsiäistä.

   Poista
 7. Uusi vihreä kasvun alku on aina ilonaihe! Ja sulla on vielä hyvät vahditkin :)

  Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 8. Näin on, kyllä kelpaa kun on niin turvallista. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Hyvä,kun muistutit samettiruusuista;pitääkin niitä kylvää,että pysyvät tuholaiset edes hieman loitommalla kasvihuoneesta :)

  VastaaPoista
 10. Hyvää pääsiäistä teille kaikille ja etenkin pollealle ylipuutarhuri-Gebsulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni! Toivottavasti Koratiassa on ollut ,myös hyvä pääsiäisn.... meillä ylipuutarhuri kotona ilman henkilökuntaa, tai no tuon nuoren miehen kanssa...

   Poista
 11. Mites sä oot viihtynny täällä bloggerissa? Kävin kanssa perustamassa blogin, niinku testimielessä, mutta olen kurkkuani myöden täynnä Vuodatuksen tökkimiseen. Taas on jumittannut ja kommentit eivät näy yms.

  Aurinkoista 2. pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, mä oon viihtynyt hyvin. Toistaiseksi ainakin kaikki on toiminut huipusti, verrattuna vanhaan paikkaan. Tekis mieleni suositella, mutta odotan vielä vähän lisää kokemuksiani ;)

   Poista
 12. On siinä kasvihuoneella vielä lumessa kannateltavaa!
  Mutta kevättä kohti, kevättä kohti =D

  Tuohon kuvien käänymisongelmaan heittäisin sinulle pienen vinkin!
  Jotkut kuvankäsittelyohjelmat tunnistavat ja kääntävät kuvat oikein päin, mutta sitten bloggeri ei taas hyväksykkään sitä. Kokeile seuraavalla kupsahduskerralla seuraavaa:
  Palaa oman koneesi tiedostoon, jossa siirrettävä kuva on.
  Kierrä kuva kerran kumoon ja taas takaisin oikeaan asentoon. Nyt voit siirtää kuvan uudelleen bloggeriin ja kappas, oikein päin on!
  Tappelin ja pärräsin itsekin aikani, kunnes tämän hoksasin toimivaksi. Ja jos tästä olisi nyt sinulekin apua, niin olenpa iloinen =D
  Kupsahtanut kuva kannattaa poistaa, ettei vie tilaa turhaan.
  Ja jos juku tietää järkevämmän keinon, niin iloisena otan senkin vinkin mukaani =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipas helppo vinkki. Tuon kuvatilan käytön asian kanssa jo kummastelin, kun huomasin että ne taimikuvat joita yritin noin sata kertaa saada oikeinpäin, ovat sinne tallentuneet tilaa viemään. Täytyypä heti siivota.

   Poista
 13. Kissankestävä minikasvihuone. Miksen minä sitä keksinyt. Meillä haettiin lisäovia maalta, jotta saatiin tietyt huoneet suljettua yöksi :) Lunta riittää lunta riittää, kyllähän tuo vähän on jo laskeutunut, mutta mutta, kyllä sitä vielä riittää, huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä välitä, mullakin kesti monta vuotta oivaltaa. Ja eihän noihin pikkuisiin looriin mahdu kuin vauvvataimet, ottaa katto nääs vastaan. Meillä muuten kissat availee ovet, joten mikään paikka ei ole suojattu.

   Poista