Aikuisbloggaajien Tampere-päivä kallistuu kohti iltaa. Tutustumme ensin sisustuskauppa Hyvän Tuulen Puotiin ja sitten laskeudumme trendivaatteiden ja asusteiden pariin By EmKa - kauppaan. Saamme kuulla pukeutumisen tulevan kesän trendeistä ja ostan itselleni kengät, niihin sopivat verkkonilkkasukat (niitä trendejä!) ja puseron. EmKan Katri taikoo Dioriinalle upeita asukokonaisuuksia ja me muut katselemme nautiskellen.
Kädet täynnä pussukoita suuntaamme kohti Wanhaa Postia, siellä meitä
odottaa Olutmaistelu. Meikäläisen oluenjuonti rajoittuu matkoihin,
jostain syystä tai fiiliksestä tietenkin, olut maistuu aina matkoilla
hyvältä. Kotona en olutta juo koskaan. Olen siis todellakin maistelun ja
oluttiedon tarpeessa ;) Saamme eteemme 7 erilaista olutta, viisi
tölkitettyä ja kaksi hanasta. Kaikkien tekijä on paikallinen Nokian
Panimo.
Opin pintahiivat, ohrat ja vehnäoluet. Yllättäen kaikki maistuvatkin jollaintapaa hyviltä, mutta yksi on yli muiden eli Wanhan Postin oma Pils hanasta. Tätä verigreipillä maustettua pilssiä saa sieltä vielä n 3kk ajan. Ja mikä olisikaan parempi kesäjuoma, tämä suodattamaton olut on vähän hapokas ja raikas, kesäpäivään istuva.
Olutmaistelun jälkeen suuntamme illalliselle, Arto Rastas Dining 26.
Ihan luvan kanssa pääsin avokeittiöön kurkkimaan ja sain kuvata.
Arto Rastaan tammikuussa 2016 avattu 50-paikkainen ravintola sukeltaa
keittiössään välimerellisiin makuihin. Ei kuitenkaan pelkästään niihin
perinteisesti Välimeren maiksi miellettyjen Espanjan, Ranskan, Italian
ja Kreikan ruokiin, sillä ravintola seilaa kulhoannoksineen myös
etelämmäksi aina Marokkoon ja Libanoniin asti.
Tyylikäs, rento ilmapiiri.
Ja sitten ne meidän syötävät! Pahoittelen kuvien laatua, oli niin tunnelmallinen hämyvalaistus. Ravintolan ideana on tarjota pieniä annoksia, joista voi itse koostaa kokonaisuuden.
Kivellä paistettua rosmariini-valkosipulileipää ja tsatsikia
|
Burrataa, paahdettua tomaattiabasilikakreemiä,
rapeaa lehtikaalia ja Kalamataoliiviöljyä |
Baharat mausteseoksella maustettua ankkaterriiniä, mandariinikompottia ja mantelibriossia |
Ohueksi leikattua lohta ja kampasimpukkaa, sitruuna-oliiviöljyä, kesäkurpitsasalsaa |
Yön yli haudutettua vasikanposkea, paprika-chorizosalsaa ja rapeita chorizokroketteja |
Grillattua kuhaa, hiillostettua fenkolia,fenkoli-
aniskastiketta ja sahramilla maustettua cousousia
|
Sitruunakreemiä, mascarponea,Limoncello sorbettia ja
ruusumarenkia
|
Kaikki maistamani ruoka-annokset olivat oikein maistuvia ja kauniisti esillelaitettuja. Suositellut viinit olivat oikein hyviä ja kun vielä palvelukin pelasi, voin vilpittömästi nimetä tämän uudeksi suosikkiravintolakseni.
Iltamme sisälsi siis kaunista katsottavaa, hyviä makuja ja ennenkaikkea hyvää seuraa.
Kiitos Dioriina kaikista järjestelyistä ja Aikuisbloggaajat hyvästä seurasta <3
Kiitos Dioriina kaikista järjestelyistä ja Aikuisbloggaajat hyvästä seurasta <3
Harmittaa, etten jaksanut hengata mukana loppuun asti. Olutta en juo, mutta tuo ravintola olisi oliut kiva kokea 😊
VastaaPoistaOluita ei tarvinnut juoda, maistaminen riitti. Dining26 on kyllä elämys.
PoistaAikamoisia herkkuannoksia. Noita ahmii jo silmilläänkin.
VastaaPoistaOlut on kummallista. Joskus sitä suorastaan himoitsee ja sitten muutaman kulauksen jälkeen voikin todeta, että eiköhän tämä riitä. Mitenkähän jotkut pystyvät kittaamaan olutta tölkkitolkulla? Ehkä se vaatii vuosien harjoittelun ja vatsan venyttämisen - ja rakon.
Annokset oli täydellistä herkkua, vähän yllätyksellistäkin. Maistiaisten vetäjä oli sitä mieltä, että oluen juonti on fiiliksestä kiinni.
PoistaTuommoinen ruoka olisi varmaan maistunut, mutta oluen olisin jättänyt väliin:D
VastaaPoistaTuo ruoka maistuu kyllä, vieläkin mielessäni.
PoistaOlutmaistelu olisi ollut meikäläiselle ihan päivän kohokohta. :)
VastaaPoistaYllättäen oli mullekin antoisa :)
PoistaOlettepa päässeet hienoihin paikkoihin. Varmasti antoisaa.
VastaaPoistaOli niin hienosti järjestetty päivä.
Poista