huopaitulehti ja miten se kuvataan

perjantai 30. syyskuuta 2016

Aurinko paistoi tänään niin kivasti, että nappasin kameran ottaakseni kissoista auringonpalvojakuvia. Béla on hyvin tyytyväisenä lampaantaljan päällä päivänokosilla. Taustalla Gebsu lähes nukkuu istuen. Nipsu rentoutuu ikkunalla, mutta Jesse jo lähti omiin menoihinsa.


 Ai niin, munhan on pitänyt kuvata tämä huopaitulehti, kun on niin hauska ja erikoinen huonekasvi!Lehtien alle ei oikein näy, joten nostampa kukan tuohon sohvan käsinojalle.
Ai että Jesse löytyi ;)


 Ei kovin hyvä idea, Jesse tutki samantein multia ja Gebsu tuli paikalle ihmettelemään. Laitoin huopaitulehtiruukun sivupöydälle paikoilleen ja koitin keksiä Jesselle jotakin kiinnostavampaa, mutta tassut olivat jo rahapuun mullissa...


 Koitan siivota multia pöydältä ja sohvalta, mutta toisaalla on jo anopinkieli katsastuksessa, oikein kuulin miten pentu ihmetteli unohtaneensa kukan viikoiksi.


 Rakas kiipeilykukkani löytyi taas!


 Oi ja olihan se uusikin kukka vielä täällä! Taas saa mullat kyytiä.


 Imuroinnin ja pyyhkimisen ja silitysten jälkeen voin esitellä, huopaitulehti. Uusin kasvilöytöni. Aikas rock nuo lehtien alapinnat.
 

30 kommenttia:

 1. Kylläpä tavasin pitkään, että mikä huopapaituli! :-D Ei ole kasvitietämys ihan huipussaan mulla. Jesse sen sijaan alkaa olla jo aikamoinen vihertassu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli myös mulle uusi tuttavuus. Jesse on melkoinen vihertassu.

   Poista
 2. Kissoihinkin on tarttunut hortonomin vikaa... Aurinkoista viikonloppua kukkien hoitoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jesse oppi kukkienhoidon alkeet jo kasvattajalla.

   Poista
 3. Hih, ai että multien vaihto pitäisi tehdä syksyllä :o :D - emäntä

  VastaaPoista
 4. On tosi rock ja vakuuttava esittely!
  Mitä, sulla ei olekaan mustat kynnet? Olisi muuten aika rouheeta, jos kynsistä saisi tuolleen huopaitulehtimäisen piikikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sä oot Saila mun kynsikyttääjä ♡ Jostain kumman syystä otin nyt tälläset liukuharmaat, mikälie mielenhäiriö. Vois olla tosi makeet nuo huopaitukynnet, eikä tarvis tehdä mitään.

   Poista
 5. Siellä onkin varsinainen puutarhuri vauhdissa :)

  VastaaPoista
 6. Anopinkielestä askartelu kiinnostaa kyllä vanhempiakin kissoja, siihen saa järsimällä mielenkiintoisia muotoja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ketään muuta oo koskaan kiinnostanut, mutta Jesse iski siihen kyntensä heti ja teki myös lentotemppuja kukan kanssa.

   Poista
 7. Jesse on tietysti katsonut sinusta mallia ja auttaa kasvien hoidossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sisäkkäin kanssa ihan onneton, toivottavasti Jesse on taitavampi!

   Poista
 8. Jesse kuuluu hortonomien kunnianarvoisaan kiltaan!

  Hauska huopaitulehti! Vaikea sana kyllä, piti tavata huomattavan pitkään, että meni sanat kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessellä oli hyvät suositukset jo tullessaan. Pakko myöntää, että oli pakko nimi kirjoittaa ylös jo kaupassa.

   Poista
 9. Jahas, mietin alkuun, että oletko ryhtynyt huovuttamaan. Aika rock-kukka tosiaan, Enpä ole aiemmin nähnyt, mutta viherkasvit ovatkin olleet jo pidemmän aikaa hiukan paitsiossa.

  Teidän isommat kissat ovat jo varmaan ohittaneet kukkienhävitysiän. Uusi lapsi perheessä ja uudet vahtimisen aiheet. Juuson ollessa pentu, meillä oli useita isoissa altakasteluruukuissa olevia viherkasveja. Lopulta keksin laittaa mullan päälle kiviä, kun Juusolla oli tapana heittää kaikki irtoava multa lattialle. Myös yksi reunustraakkipuu kohtasi tiensä pään, kun se ei kestänyt alituista kiipeilytelineen rooliaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut jo viime talvesta tavoite lisätä huonekasveja, mutta silloin ei ollut Jessen tulosta tietoakaan. Saas nähdä kuinka tässä sujuu. Kiviä mäkin ajattelin isompiin ruukkuihin varsinkin, mutta tämä oli nyt eka kerta moista multahommaa joten toivon vielä helpotusta. Meillä on yksi tikapuukukka nimensä mukaisessa työssä.

   Poista
 10. Hyvä, kun kuvausassareita löytyy kotoa rnsaasti. :)

  Just tänään juteltiin parin kissallisen työkaverin kanssa kissoista ja kasveista. Ihmettelin, että miten niiden kissat syö tai vähintään penkoo leikot, viherkasvit ja kaikki. Oma höpinkäiseni ei mitenkään koske kukkiini. Prinsessalla on oma ruoho, jota järsiä, yleensä ympäri vuoden saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikot ei meillä pärjää, jos on vähänkin kiinnostavat lehdet tai jotain heinämäistä. Viherkasvit on karsiutunu kestäviin, ei liuskalehtisiin...Nipsu tykkää kovasti leikkojä järjestellä.

   Poista
 11. Jesse on löytänyt itsestään puutarhurin ja kuten tiedämme se on parantumaton ominaisuus. Oletko varma, että tuo huopaitulehti on kasvi? Näyttää hieman alienilta, ole varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessen kasvattajakuvissa oli jo puutarhanhoito on viittaavaa. Otamme tietysti ilolla vastaan moisen ominaisuuden ;) Huopaitulehti vaikuttaa juurineen kasvilta, mutta pienen pelon sait nyt kylvettyä. Täytyy tarkkailla ja pitää turvaetäisyys.

   Poista
 12. Mielenkiintoisen näköinen kasvi. Ja ihana pieni puutarhuri Jesse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvi on kummallisuudessaan kiinnostava. Ja Jesse puutarhurin ahkera.

   Poista
 13. Jessestä on tulossa tutkiva puutarhuri, minäkin olisin tuon tuon uuden kasvin suhteen yhtä utelias ja ehkäpä hiven epäuskoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopaitulehti on tarkassa valvonnassa, jos se ei olekaan edes kasvi ;) Jesse on kiinnostunut kaikesta, hyvin tutkivainen luonne.

   Poista
 14. Jesse hienosti autat puutarhatöissä!

  VastaaPoista