sapelihammaskisu ja muut jääkauden ihmeet

tiistai 2. helmikuuta 2016

Jättiläiset nyt näytillä Tampereella.  Museokeskus Vapriikissa avautui viime viikonloppuna mielenkiintoinen uusi näyttely, Jääkauden jättiläiset.


Tässä hymyilee sapelihammaskissa, tämä on Smilodon joita eleli Pohjois-Amerikassa. Jääkauden luolaleijona oli nykyisen leijonan suurikokoinen alalaji.
Tällä Panthera leo spelaealla ei ole ollenkaan harjaa. Jättiläispeura asusti aroilla, metsään noilla 3,6 metrin sarvivälin vekottimilla ei oikein mahtuisikaan.


 Alkuhärkä ja kallonsa.


Ja sitten mammutit.

oikealla pilkottaa ihmisiä mittakaavana


 Luolakarhu oli tietysti myös jättikokoinen, kuoli sukupuuttoon 20 000 vuotta sitten, kun oli taistelu ihmisten kanssa samoista luolista.  Näyttelyssä on myös kalliomaalaustietoutta, nekin kannattaa katsastaa.


Jääkauden jättiläiset -näyttely on sekoitus luonnontiedettä, arkeologiaa ja historiaa. Mukana on alkuperäisiä arkeologisia löytöjä, esineitä ja luita, mutta myös tutkimukseen perustuvia malleja ja ennallistuksia ja tietysti susiluola juttuakin löytyy. Näyttely on avoinna 14.08 asti.

10 kommenttia:

 1. Mua kiinnostaa ne 100 vanhaa opetustaulua, jotka ovat työväenmuseossa esillä, vielä vajaat pari viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mennyt tollanen ihan ohi. Vaikka työnpuolesta melkein kaikki näyttelyt kierrän. Kiitos vinkistä, täytyypä poiketa.

   Poista
 2. Täytyypä painaa mieleen jos ehtisi joskus Tampereen rientoihin. Sapelihammaskissa näyttää ihan koiralta. Mammuttipienokainen on tosi söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ihan ollut peruskisun näköinen. Mammutit on kyllä söpöläisiä, myös ne isot jotenkin liikkiksiä ;)

   Poista
 3. Ahaa, tämä on se kiinnostava näyttely Tampereella, josta naapuri puhui. Onneksi on noin pitkään, niin sen voi sovittaa parempiin ajokeleihin.

  VastaaPoista
 4. Voi, tuo ois mielenkiintoinen näyttely! Harmi kun on niin kaakana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jotain muutakin kivaa samaan reissuun ja pian oletkin jo täällä?

   Poista
 5. Ihmeellisiä otuksia! Ehkä ihan hyvä että ovat luonnosta kadonneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ne aikas pelottavan suuria ainakin! Ja toi miuku on jäätävä hampaineen.

   Poista