toinen päivä Kädentaidot -messuilla

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Toiseen messupäivään lähdin yhdessä Kummityttöni kanssa. Tiesin, että uutta katsottavaa löytyy ja niin sitä myös löytyi. Tässä esittelen muutamia mieleisiäni parhaimpia paloja.Tekstiilijätteet jalostaa upeiksi tuotteiksi Down to size, kuva yllä.
Alapuolella Tarleena K:n hauskat irvikissa -laukut.Ruukin Kehräämö ja Puoti -osastolla pääsimme kokeilemaan jättineulontaa. Kummityttö puikoissa. Tästä langasta oli tehty mm upeita muhkeita kaulahuiveja. Vanhat kartat on muokattu koruiksi, pakkohan mun oli ostaa nuo Unkarit.

 


Kun kyllästyt, niin kompostoi.
Korusarja kuivatuista marjoista, siemenkodista ym luonnon antimista.


Lopuksi Aamumaan suloiset saippuat. Eri luonnon eläimien tassujen kuvilla koristellut luonnonsaippuat. Täydellinen lahjatuote, jo pakkaus on kuin koru ja sisältää pienen tarinan (klikkaa kuva suureksi). Mahdanko ikinä raskita käyttää omaa puolukka-rosmariini ilveksentassusaippuaani?
 
 Toisena päivänä saimme kulumaan viisi tuntia ja jälleen aika kulki kuin siivillä. Bloggaajapassini olisi vielätänäänkin käytettävissä, mutta en enää jaksa vaikka katsottavaa olisi. Parissa vuodessa on tapahtunut huikea muutos suhteessa bloggareihin, nyt kuvaamisesta oltiin mielissään ja ymmärretään postauksien vaikuttavuus.

16 kommenttia:

 1. Monenlaista kädentaitajaa siellä on ollut esittelemässä. Oikein kiva lukea!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että bloggareihin suhtaudutaan positiivisemmin. Toissa vuonna Tuomaanmarkkinoilla Helsingissä monet kojumyyjät kielsivät tuotteidensa kuvaamisen. Sanoivat, etteivät halua niitä kopioitavan. Varmaan sitäkin tapahtuu, mutta toisaalta käsityön taitajat olisivat saaneet ilmaista näkyvyyttä ja mainosta tuotteilleen. Monilla oli kuitenkin antaa käyntikortti ja kotisivujensa osoitteet, jossa tuotteita oli esillä. Epäilen, että se, joka etsii ideoita omille tuotteilleen, pystyy niksit kopioimaan ilman valokuviakin.
  Mielenkiintoisia ideoita noilla kädentaitomessuilla ja parasta, miten paljon hyödynnetään kierrätettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierätysjuttuja on paljon ja voi miten taidokkaita! En mäkään usko, että kukaan blogikuvia vasiten kopiointiin käyttäisi, eihän noita tuotteita kukaan osta, jos ei niitä saa kuvasta ensin katsoa. Varsin tervetullut oli tuo asennemuutos.

   Poista
 3. Ai, silmät kiiluen katselen noita koruja! Ens vuonna en aseta itselleni mitään typeriä korunostamiskieltoja. Mutta voisin laittaa boikottiin sellaiset myyjät, jotka eivät anna bloggareiden kuvata tuotteitaan. En usko kuvaamisen lisäävän kopiointia -myyntiä kylläkin. Ihan just nyt tältä istumalta nimittäin linkkaan vinkkaamaasi osoitteeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna mennään vielä suuremman ajan kanssa ja todellakin ilman tollasia typeriä rajoitteita ;) Onneksi sun kieltosi ei ihan totaalinen sentään ollut.

   Poista
 4. Kiva kun olet laittanut tuolta kuvia :) Voisin katsella näitä vaikka miten paljon. Mikäs tämä bloggaajan passi on? Voiko sellaisen saada kuka tahansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kuvia katsotaan, koska niitä oli kiva ottaa :) Bloggaajapassi anottiin etukäteen ja sillä pääsi maksutta messuille kaikkina kolmena päivänä. Olisi ollut myös pressihuonetta tarjolla vekottimineen, jos olisi jo paikan päältä tahtonut postata.

   Poista
 5. Kaikenlaista! Tuo jättineulos mahtaa käydä jo voimillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se melkosen raskasta, kun puikon liikutteluun tarvii koko kropan mukaan ;)

   Poista
 6. Kivat postaukset molemmilta päiviltä, kiitos.
  Hullu juttu, minä käväisin lauantaina ja viivyin paikalla noin kaksi tuntia. Siinä ajassa en oikein ehtinyt muuta kuin pyöriä kauheassa tungoksessa.
  Käteen jäi pari perinteistä lankatonttua ja yksi lankaenkeli. Tällä kertaa näin hassusti monen yhteensattuman vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. Voin kuvitella, että parissa tunnissa on kokenut vain suuren ruuhkan ;)

   Poista
 7. Jättipuikoilla kutomisessa saa hyvän treenin. Tai ranteet ainakin kädet kipeiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En paljon uskaltanut mun romuranteilla ees kokeilla ;)

   Poista