Transylvania, ympyrä sulkeutuu Cluj-Napocaan

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Transylvanian matkan viimeinen postaus sisältää paljon kuvia.
On myös Steam Punk-baari, Kasvitieteellinen puutarha, hyvä ruokapaikkavinkki, vanhoja linnoituksia ja sananen hankinnoista sekä kampaamo-käynnistäni.
Ensimmäinen Cluj -postaus löytyy tästä linkistä.

 


Jos Steam Punk on tyylisi, mene baariin nimeltä.Joben. Jos se ei ole tyylisi, mene silti ja ihmettele!

Linssiini osuu aina vaan pihoja ja katuja. Ja pakolliset kaupunginmuurit.


Tässä kerrotaan Kuningas Matiaksen syntyneen tässä talossa.Pieni ortodoksinen kirkko vai lieneekö luostari.

Kasvitieteellinen puutarha piti tietysti katsastaa. Alexandru Borza Botanical Garden on hyvin erikoinen. Paljon ruusuja huumaavasti kukassa juuri, tunnelmallinen japanilainen puutarha ja varsin kattava kasvitieteen museo, jossa lukemattomia prässättyjä kasveja ja formaldehydiin säilöttyjä kasveja.
Tästä korkokuvasta näkee helposti Transylvanian rajat, tuon vuoriston.


Kukkapyramideja oli useita
Vilkaisu Cluj Napocan iltaelämään

Tässä ravintolassa hyvät paikalliset ruuat.
Iltaunnelmaa kahvilassaKotiin ostimme tuliaisiksi t-paitoja, Dracula-juttuja, marsipaani-täytesuklaata, halvaa, paikallisia juustoja, sekä muutamia viinipulloja. Ostin myös keramiikkaa; perinteiset vuoristotalot minikokoa, sekä hassun kukkaruukun. Vaatteita ei juurikaan edes katseltu, myös laadukkaaksi kehuttu romanialainen ihonhoitoaineisto jäi hankkimatta. 

Kampaajalla kävin, hiusten värjäys sekä kulmien värjäys ja muotoilu yhteensä 150 leitä, eli n 38 €. Etukäteen tarkistin, että aineet on samoja kuin meilläkin ja tulokseen olen hyvin tyytyväinen.

Tämän matkamme järjesti Tampereen Suomi-Romaniaseura ja oppaana sekä autonkuljettajana toimi iloksemme paikallinen, Suomessa pitkään asunut Florin. <3-kiitos hänelle!  Ryhmä oli todella pieni, mikä oli onni koska oli helppo joustavasti suunnitella kohteita porukalla. Kiitos matkaseurasta Jussi ja Sami! 

Vielä kiitokseksi kissankuva lukijoille, jos joku on loppuun asti jaksanut kahlata.


22 kommenttia:

 1. On teillä ollut uskomaton reissu, mitä paikkoja ja miten upeita rakennuksia. Peukut marsipaanille ja halvalle, suurta herkkua täälläkin, nami. <3

  VastaaPoista
 2. WAU!! Mahtavia juttuja! Hieno reissu :)

  VastaaPoista
 3. Kissa! Siellä on kissa! Oli kyllä halpa kampaaja sinulla! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, jaksoitte lukea loppuun asti ja napata palkinon :) Kissoja muuten näkyi todella vähän.

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää olleen mahtava reissu. Ihana kisu. :)

  VastaaPoista
 5. Ajattelinkin, ettei reissunne ihan mikään tavallinen turistireissu ole ollut. Varsinainen elämysmatka ja taatusti olette saaneet paljon faktaa, kun mukana on ollut asiantunteva ihminen opastamassa. On sitä maailma pullollaan mielenkiintoisia paikkoja, joista ei edes tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli huippua, että sai vaikuttaa kaikkeen, kun näin pieni ryhmä. Oppaamme asiatuntemus kyllä ihmetytti!

   Poista
 6. Kiitos itselles upeesta kuvamatkasta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kierroksesta. Ja bonuskuvasta:)

  VastaaPoista
 8. Upeat kuvat jälleen kerran ja varmasti koko matka on ollut antoisa! Kissakuva <3!

  VastaaPoista
 9. Onpas mielenkiintoinen tuo kasvitieteellinen puutarha! Minäkin olen reissannut joten aikaisemmat matkakertomuksesi ovat jääneet lukematta, täytyy lukea nekin.

  VastaaPoista
 10. Hirveän erikoisia ja kiinnostavia matkakuvia! Vain yksi kissa ja sekin taisi voida kohtalaisesti. Kiitos, että ei ollut kuvia Romanian katukoirista...en olisi kestänyt. Tuokin kissa kyllä ansaitsisi oman kodin.

  Meillä just tehdään lokakuun reittiä ja yhden lisäsin menomatkalle eli ajammekin Krakovan kautta ja siellä yksi yö. Muuten Wienin ohi pyyhäläten tuttua tapaamaan Slovakiaan ja sieltä moneksi päiväksi Salzburgiin, josta todellakin aion jälleen ostaa laukun ja/tai jonkun neuleen;) Teillä oli huikea ja takuulla uutta tarjoava matka. Minä aina puhun ja kirjoitna ruoasta, mutta sinä et taida olla niin perso tuolle aiheelle. Kiitos tästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä noita ruokia tulee kuvattua ja ihmeteltyä täälläkin.
   Katukoiria oli vain vähän, ja nekin hyväkuntoisia.

   Teidän suunnitelma kuulostaa oikein ihanalta :)

   Poista
 11. Olipa kiinnostavaa käydä Transsylvaniassa, kiitos raportista. Steam Punk puree kyllä ja kasvitieteelliset puutarhat pitää aina katsastaa.

  VastaaPoista