Transylvania. Keskiaikainen kaupunki Sighișoara

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Sighișoara unkariksi Segesvár on kaupunki Transilvaniassa, Mureșin piirikunnassa. Siellä on 28 000 asukasta, joista 75 % romanialaisia, 18 % unkarilaisia, 5 % romaneja ja 2 % saksalaisia.

Kaupungin historia alkaa 300-luvulta eaa. Roomalaiset, saksalaiset ja unkarilaiset ovat vuorotellen hallinneet kaupunkia. 1300-luvulta 1700-luvulle kaupunki kukoisti Transilvanian saksalaisten käsityömestarien kotikaupunkina. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen se siirtyi Itävalta-Unkarilta Romanialle. Sighișoaran hyvin säilynyt muurin suojaama keskiaikainen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

Draculan esikuvana pidetty ruhtinas Vlad Țepeș
syntyi Sighișoarassa
Draculan synnyintalossa sijaitsee oikein hyvä ravintola. Sieltä löytyy Transylvanian erikoisuuksia kuten keitto joka tarjoillaan leivän sisällä tai mahalaukkusoppa. Ravintolan sivussa on Draculan syntymähuone, jonne pääsee lisämaksulla. Tulipahan sekin ihme nähtyä, enempää en kerro ;) 


Ja takaisin päivävaloon.
 
Unkarilaisille tärkeä kansallisrunoilija ja vapaustaistelija 
Sándor Petőfi kuoli 
Segesvárissa, puistosta löytyy muistomerkki.

Todella viehättävä keskiaikainen vanha kaupunki.

8 kommenttia:

 1. On kyllä erittäin kaunista ja upeasti säilytetty kaikki vanha. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kaunis kaupunki, ikivanha ja tunnelmallinen.

   Poista
 2. Raporttisi on sellainen matkailumainos, että kovasti tekisi mieli lähteä Transsylvaniaan. Toinen toistaan viehättävämpiä kaupunkeja ja mielenkiintoista historiaa. Sandor Petöfia on tullut luettua nuorena taideopiskelijana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin itsekin mennä heti sinne takaisin! Nyt on vähän mopo karannut käsistä, enkä ole paljoakaan karsinut kuvasatoa, kuten yllytitkin!

   Poista
 3. I-H-A-N-A - oi kuinka ihanaa olisi tuolla vaellella!

  VastaaPoista
 4. Mahalaukkusoppa? Ööö- jäisi minulta väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä "herkkua" on unkarissakin ja on kyllä karmivan näköistä... Melkein menin naapuripöytään oman salaattini kanssa.

   Poista