Budapestin kuuma ja kylmät

torstai 25. heinäkuuta 2013


Gulyás- keitto kuuluu Unkariin kuin sauna Suomeen. Lähes poikkeuksetta se on todella hyvää, tarjoillaan vaalean leivän kanssa, tulisuutta saa lisätä kuivatulla paprikalla ja kyytipokana maistuu paikallinen olut. Maistuisi myös punaviini, mutta olipa olutolo. 


Jäätelö on herkullista ja maut hiukan erilaisia, kuin mihin olen tottunut. Pistaasi on lempparini, samoin kookos, nutella on herkullista ja uutena tuttavuutena yhdistelmä unikonsiemeniä ja hapankirsikkaa! Superhyvää :P Sitruuna on todella kirpsakkaa, vadelma meikämakuun liian makeaa, muita ihania hedelmäisiä vaihtoehtoja löytyy....


Tämä jäätelöpuoti on perustettu jo vuonna 1952.


Taustalla hiukan Tonavan ylittävää Erzsébet-siltaa ja Gellert-kukkulaa. Ja ei, tämä sade ei ole lunta.



16 kommenttia:

  1. Sää oot taas reissussa;)

    Sain ensimmäistä kertaa gulassia Salzburgissa vuonna lumi ja tähti. Se oli kuin sellaista erinomaisen hyvää lihamuhennosta, jossa oli todella paljon paprika. Tykästyin! Tiedän kyllä, että sitä useimmiten ajatellaan keittona, mutta tietäen Unkarin ja Itävallan yhteisen historian voi aavistaa, että siitä on montakin versiota. Ja nyt minullakin on siitä omani.

    Eikös siellä olekin melkein maailman parhaat jäätelöt, siis ellei Italiaa lasketa;)

    Oi, nauti♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona jo ja tiivisti pysynkin joulukuuhun asti! Gulyassia on tosiaankin patana ja keittona, mutta yleensä Unkarissa juurikin keittona. Ja paprikaa on siinä rutkasti. Jäätelö on tosiaan hyvää, ihmettelin oikein nyt kun mielestäni tuossa kuvan jäätelöpuodissa se maistui yhtä hyvälle kuin Italiassa. Tai Kroatiassa, sielläkin oli niin hyvää. Jäätelö nyt yleensäkin aina on hyvää ;)

      Poista
  2. Ihanat ruokakuvat, varsinkin guljaassi, lurps lurps!
    Onko nuo puun kukkia jotka ovat kuin lunta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat on ruaat, tuli taas itellekin himotus kun katselen kuvia! Mä niin luotin, että sä tiedät mikä tuo kukkiva puu on, niitä oli siellä paljon ja tosiaankin maa täynnä kukkia???

      Poista
  3. Sitruunajäätelö minulle, kiitos! Lämpöaalto muuten saavutti meidänkin leveysasteet. (Onneksi alle kolmekymmentä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapanta, sanoi kettu pihlajanmarjoista ja minä sitruunajäätelöstä. Hmm, olikoos se limeversio vieläkin kirpeempi.... Ja oli muuten sitruunaoluttakin, Husbend sitä maistoi rannalla ;) Ja mä oon jo kotona, kera lämmön :)

      Poista
  4. En muista oleko koskaan syönnyt Gulassia.
    Jäätälö maistuu kyllä täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunhan täytyy sitten Sylvi lähteä Unkariin maistamaan ;)

      Poista
  5. Oih.....saispas sitä punaliemistä kalakeittoa....ja Herzin salamia.... :D
    Unkarilainen ja turkkilainen ruoka on mun suun mukasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MM, kalakeitto tehtynä avotulella on myös todella maukasta. Mutta salamiksi ottaisin Pickin ;) Vaikka vielä enemmän tykkään kolbász- makkarasta, siinä on mahtava paprikan maku.
      Mä olisin tonnikainen, jos söisin pitempään noita Unkarin ruokia...

      Poista
  6. Jopas olisikin maailmankirjat sekaisin jos noissa lämpötiloissa sataisi lunta. Herkkua on siinä monenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeimpä sitä olisi jo toivonut ;) Ei vaan, tuo kukkasade oli ihana :)

      Poista
  7. Ihanat pikavisiitit ja herkut, Budapest on ihana kaupunki, kerran olemme siellä olleet.

    VastaaPoista