neljäs lomapäivä ja valtakunnassa kaikki hyvin?

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Päätin etukäteen, että kaksi ensimmäistä lomaviikkoa olisin vain ja lepäisin, nukkuisin ja lukisin. Rentoutuisin. Makaisin kasassa kissojen kanssa. Tekisin mitä huvittaa tai sitten en yhtään mitään. Voimaantuisin raskaan kevään jäljiltä. Saisin selkäni kuntoon ja jo sainkin :)


Yllättävän vaikea on silti vääntää itseään sille moodille, että velttoilu on sallittua ja jopa suotavaa. Koen huonoa omaatuntoa, että olen pesäytynyt sänkyyn velttoilemaan ;)  


Iltaisin ollaan kyllä aherrettu puutarhassa. Totesin, että kuupuutarha on liian pieni ja totesin, että vanha perennapenkkini on totaalisen raivauksen tarpeessa. Päätin vaihtaa niiden paikkoja keskenään. Tämä projekti sitten tupsahti keskelle edellistä projektia, joten nyt lähes koko puutarha on myllätty! Peräkärryllinen vanhan perennapenkin rikkaruoho-juurakkoja ja huonompaa multaa on kuskattu kaatopaikalle. 

Vasemmalla hypertuffa johon muuttaa viiruhelpi yksistään ja kartiokuusen oikealle puolelle rakentuu uusi kuupuutarha tummilla mausteilla. Tänään kaivettiin jo loputkin perennat pois alueelta ja soviteltiin puureunusta paikoilleen. 


Multaa ostettiin ensin goottipuutarhaan 500 litraa ja nyt kuupuutarhaan 1000 litraa. Eikä taida edes riittää.....


Intoa piukassa olen jo suunnitellut kasveja, mitä haluaisin hankkia. Ja ne goottipuutarhan hankinnatkin on vielä osittain vaiheessa....


Paljon on puutarhassa ilon aihetta, kuten jätte verbena joka ilahduttaa pitkän varren päässä keikkuvilla kukillaan.


Ruukussa on kolme muuta verbenalaatua. 


 Tänään meille saapui koiravieras, joka on meillä hoidossa koko viikon. 
Laiskottelevat päiväni saavat siis sisältöä, kun hän minua kävelyttää :)
Toivottavasti rauha pysyy kissojen kanssa....

30 kommenttia:

 1. Onpa siinä urakkaa. Varmasti lopputulos on hieno!

  VastaaPoista
 2. Loma on kyllä tarpeen palauttamaan kunnon, saada työväsymys pois, mutta sitten on nautintoa kun saa rauhassa toteuttaa suunnitelmiaan, lomaa sekin.

  VastaaPoista
 3. Oot kyllä ahkera, mutta muista, että joskus on lupa laiskotella (hyvällä omallatunnolla) :D
  Mukavaa viikonloppua, sopua ja lenkkeilyä teille!

  VastaaPoista
 4. Koiravieras! Voi hurja. Toivottavasti teillä säilyy rauha maassa. Ihana kuva kissapojistasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissapoikain kasa on ihan parhautta. Toistaiseksi rauha maassa!

   Poista
 5. On se vaan kumma, kuinka kamalattoman vaikeaa on ottaa edes pari päivää super lötkösti - mutta ehkäpä se on niin, että varsinkaan puutarha ei ole työtä, vaikka olisi illan päätteeksi kuinka pölyinen ja hikinen tahansa :D

  Onnellisia, rauhoittavia (uusia) tuulia ja tuonne ekan kuvan joukon jatkoksi vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen kanssa kasassa on kiva köllötellä ja siinä on sekin hyvä puoli, että sieltä kasan alta ei tule helpolla lähdettyä liikkeelle ;) Puutarhaa ei voi työksi laskea sitten mitenkään, vaikka aherrusta välillä onkin!

   Poista
 6. Saas nähdä kuinka meikäläisen lötköttelyt onnistuu....viimeisiä työtunteja viedään ennen kesälomaa (hirrrrveellä innolla :| ) ja jotenkin tuntuu, että isoin osa laiskottelusta jää Istanbulin iltoihin hotellihuoneessa :)

  Tuo yläkuvan porukka kyllä näyttää oikein hyvää esimerkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi ja laiskottelu ei jotenkaan kyllä sovi yhteen ;) Mutta toivottelen joka tapauksessa lötkötteleväistä lomaa!

   Poista
 7. Se on kyllä kumma, että miten syvällä tuo luterilainen työmoraali on meihin iskostettu. Ihan kuin jotain pahaa tekisi, kun ei tee mitään.
  Mulla oli myös NIIN rankka kevät, että tällä kertaa huonoa omaatuntoa ei tullut lainkaan. Ihme kyllä.

  Tsemppiä projekteille, mulla ne vielä odottelee inspistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että juuri tuossa se totuus piilee. Ja vaikka järkeni sanoo että levätä pitää, on siltikin tunnetasolla siihen hankalaa myöntyä. Vaikka mullakin oli tosi raskas kevät. Kiitos tsempityksestä, onneksi puutarhahommat on hyvää vastapainoa ja kun yhdessä tehdään niin sekin on niin kivaa :)

   Poista
 8. Kih hih, niin siitä Kissamammasta on kovaa kyytiä kehkeytymässä Koiramamma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älkää unta nähkö, Tuuliset Pojat!

   Poista
  2. Heh heh, täällä ollaan M&T:n linjoilla. Koirat alkavat kohta vallata mieltä kuin pelakuut ikään ;) (Ja kolme koiraa + kolme kissaa on oikein kiva määrä.)

   Poista
  3. Voi hyvät hyssykät sentään, ei-ei-ei! Mä oon ihan liian laiska koiranomistajaksi!

   Poista
 9. Kissakasa on parhainta seuraa ihmiselle. Kissat hallitsevat elämän perusasiat; lepäämisen, että jaksaa taas nukkua, väliin ehkä maukas hiiripaisti. Vähän aikaa kun malttaa pysähtyä ja seurata kissaa, väkisin itsekin rentoutuu...
  Mielenkiintoinen puutarhaprojekti, meillä on vähän samantapainen meneillään. Paitsi, että meille tuotiin keväällä 30 kuutiota multaa, 15 kuutiota ehkä vielä tarvittaisiin lisää! Keskeneräiseltä näyttää meillä vielä tovin, kun nurtsia ei kannata ihan näin keskikesällä kylvää...
  Mutta se uusien kasvien hankinta on ihan parasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin olis pitänyt tuoda multakuorma, on sitä niin paljon käytetty. Mutta pieneen pihaan on hankalaa roudata, säkkimulta on niiiin helppoa. Ei vaan parane laskee hintoja. Uusien taimien miettiminen ja hankinta on ihanaa :)

   Poista
 10. Hauska, että otit esiin just sen asian, joka muakin tässä lomailussa nyt häiritsee. Yllättävän vaikea on tosiaan vääntäytyä pelkälle olemismoodille! Ehkä se johtuu siitä, että on viäntänyt täysillä koko alkuvuoden, niin ihan parissa viikossa ei vielä pääse moottorit nollille -olotilaan, ja se välitila tuottaa outoja tuntelmuksia... mulla ei niinkään ole huono omatunto mitääntekemättömyydestä, mutta en osaa oikein nauttia ko. tilanteesta. Tekisi mieli puuhastella sitä sun tätä, mutta ei oikein huvita. Eikä se mitäänpuuhailemattomuuskaan tyydytä :D

  Toivottavasti tämä välitila muuttuu oikeaksi lomamoodiksi parissa päivässä. Ehkä viikonlopuksi suunniteltu yrttipenkkiprojekti auttaa asiaan ;)

  Ihania verbenoja sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaat tosi hyvin tätä olotilaa, välitila tosiaankin. Tänään kävin ihanassa kuumakivihieronnassa ja se kyllä rentoutti! Uskon, että myös mun puutarhaprojektit auttaa saavuttaan lomamoodin. Vasta viisi lomapäivää nyt takana, ei vielä kannata hermostua ;)

   Poista
 11. Hyvä hoidella itsensä kuntoon ennen tuollaista urakkaa,vaikka mukavaahan se puuhailu pihassa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakka sujuu tuossa sivussa omalla painollaan, sitä tehdään iltaisin kun Husbend töistä pääsee. Puutarhapuuhailu on tosiaan mukavaa, mutta kummastuttaa etten sinnekään viitsi yksistäni mennä ;)

   Poista
 12. On sulla ihana mies!! Meikäläinen puurtaa käytännössä piha hommissa ihan yksikseen, nostelen kivet ja kannot, kärrään mullat ja muut. No nurmikkoa ukkoseni on kyllä innokas leikkaamaan ja touhuaa muuten ns. miesten töitä kyllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Husbend ei taas nurmikkoa suostu leikkaamaan ja siinä yksi syy, miksi nurmikosta on nyt luovuttu ;) Mutta jaksaa kärrätä, kaivaa ja istutella mun kanssa ihan loputtomiin :)

   Poista
 13. Noin näissä puutarhahommissa tuppaa käymään. Ensin sinulla on yksi projekti ja yhtäkkiä monta projektia. Kuin dominopeli, palikan kaatuminen aiheuttaa varsinaisen vyöryn. Oletko muuten ajatellut mullaan tilaamista suursäkeissä (Siisti Piha, rautakaupat, Plantagen)? Kerralla tulee enemmän suoraan pihaan nostettuna ja säkin voi sulkea, jollei kaikkea ehdi käyttää. Pieneen pihaan on mahdotonta tilata autokuormallista, mutta tuollaisen suursäkin saa kohtalaisen hyvin mahtumaan johonkin nurkkaan. Samalla voi hankkia vaikka liuskekiviä tai muuta pihanrakennusmateriaalia.
  Nyt taitaa sinulla olla kissojen kanssa löhöily hetkeksi tauolla, kun talossa on koiravieras. Mitenkähän mirrit reagoivat vieraaseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samahan se on kun kotona tekee remonttia, alkaa viereinen paikka heti jotakin vaatimaan myös ;) harkitsimme toki suursäkkiä ja myös peräkärrykuormaa mutta mullat kun piti saada takapihalle, jonne autolla ei pääse, olis kaikki pitänyt lapioida ja kärrätä erikseen. Ja näillä säkeillä saatiin multa paikoilleen heti, kun iski inspis. Me on joskus otettu kivituhkaa ja liuskekiviä suursäkissä, mutta kuljetuksen hinta on ihan mahdottoman suuri joten luovuimme siitä.
   Kissojen kanssa löhöilyäkin on, ihan mukavasti toisiaan osaavat vältellä....

   Poista