tätä kilpailua minä seuraan

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Puutarhani kaunottarien myötä toivotan hyvää kissamammojenpäivää, sijaismammojenpäivää, äippienpäivää ja kaikenlaisten äitien päivää  :)


Kuvattu 06.06.2012

Tulipa Black Hero on moderni, kerrottu ja myöhäinen lajike, korkeus noin 50 cm. Tulipa Black Parrot on vuodelta 1937, papukaijavariaatio Philippe de Comista. Jokainen yksilö on erilainen, tumma purppuran-mustapintainen. Tulipa Spring Green on moderni, 50 cm korkea lajike.Todella pitkään kestävä. Kaikkien kolmen sipulit ovat kotoisin Villi niitystä.  Kuvassa mukana myös peikonpähkinä, upeassa, syvän tummassa alkukesän värityksessään. Vihreyttä ja hempeää valkoisuutta tulppaaneille tuo kirveli. Tämän ihanan asetelman näen olohuoneen ikkunasta, lempisohvastani ulos katsoessa. 


Tulppaaninlehtiä on jo noussut jokuisia, tätä kilpakasvantaa on hauska seurata! Vasemmalla mustat ja valkoiset ylemmän kuvan sekä tekstin ihanuuteni, joilla hurmasin viime keväänä.

Oikealla uudet lilansävyiset aarteeni: Tulipa cretica, Tulipa clusiana, Allium sphaero cephalon, Tulipa Humilis Odalisquovat,  Tulipa Columbine 1929, Tulipa Lac van Rijn 1620, Iris Purple Gem, ja kaksi Unkarin Elite-pussillista, sekä lila krookus. samoin valkoiset Tulipa Purissima 1943 ja Tulipa Verona. Voih, tulkaa jo!Crocus 'Golden Yellow'
Kauniit, mutta niin epäkohteliaasti kasvonsa kääntävät jouluruusuni ;)
Hypertuffassa on näkyvissä vasta pari pikkiriikkista vihreää piikkiä. Sinne piiloitin syksyllä valkoisia ihanuuksia: Crocus 'Jeanne d´Arc', Hyacinthus - ´Carnegie (todellakin, ole siis hyasinttejä laittanut, jee!!!) ,  Narcissus poeticus var. recurvus, Narcissus Polar Ice 1936 sekä yksi narsissi lahjapussukka jonka nimeä en jaksanut lähteä kirjoittamaan sisälle ja toinen Unkarista tuotu pussukka, Helmililja, Jättilaukka ja yksi tulppaani Unkarista, jossa hiukan lilaa valkoisen reunoissa.

27 kommenttia:

 1. Tuo sinun tumma-valko-tulppaani-, saksankirveli- ja peikonpähkinäyhdistelmäsi on niin mahtava! Ja vielä ihanampi, kun sitä voi ihailla myös sisältä - fiksusti tehty.
  Voi hitsi kun sipulit ovat hitaita, krookukset ja tähtitulppaanit kyllä saisivat olla kukassakin... onneksi ovat nuo ihanat skillat ja esikot. Tänäänkin juotte varmaan aamukahvit ja lisäksi äitienpäiväkahvit puutarhassa ♥ Hyvää äitienpäivää!
  Gebsu aina niin touhukkaana esittelemässä häntäänsä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila :) Odottelen myöhäisheränneenä kahvikutsua ;) Tuon yhdistelmän synty oli mahtava sattuma, onnekas kerrassaan! Kävi syynäämässä viimevuoden päivämääriä joten matlan vielä odotella, kyllä ne sieltä tulevat.

   Poista
 2. Oikein kukkeaa kissamammanpäivää!

  Onpa sulla paljon tulppaaneita. Päästääks me istuttamaan (kaivamaan) niitä?

  Terveisin Tuuliset Pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissamamma kiittää. Mun tulppaaneita saatte katsella vain näin etänä valokuvista, puutarhaan on teiltä pääsy kielletty. Sen verran annan myönnytystä, että saatte kyllä meidän sisältä tulla niitä kattoon ikkunoiden läpi ;)

   Poista
 3. Kiitos Pirkko:)
  Oikein aurinkoista ja ihanaa äitienpäivää teille!

  VastaaPoista
 4. Hyvää äitienpäivää sinullekin! Minullakin oli noita upeita Black Parroteja ja ne kukkivat ensimmäisenä vuonna tosi kauniisti, mutta seuraavana vuonna kukki enää pari kitukasvuista eikä ole tullut nyt hankittua uusia :( On sinulla ihana näkymä sisältä ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voihan juku, nyt mua lkoi pelottaan jos eivät enää saavukkaan. Mutta ainakin lehtitötteröt on lupaavasti esillä, toivon siis.

   Poista
 5. Voi miten kaunis näkymä <3 Maltatko ollenkaan poistua näköalapaikaltasi:)? Tuo peikonpähkinä on ihan huikea ja tulee hienosti esiin liuskekiveyksen ympäröimänä. "Mustat" tulppaanit sykähdyttää,mulla on myös noita Black Parroteja ja Queen of Nighteja.Spring Green ei jostain syystä täällä oo onnistunut,ovat kyllä versoneet,mutta sitten vain kuihtuneet kukkimatta 5-10 cm:n korkuisina.Oikein hyvää äitienpäivää sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä kovasti näkymästäni. Mutta ihan helosti kesällä siirryn puutarhan puolelle, vieläkin lähemmäksi ;) Toivottavasti nyt koko kolmikko sieltä taas nousee, elinvoimaisina kukkimaan!

   Poista
 6. Kiitos samoin sinulle ihanaa kissaäitipäivää ja kaikkea muutakin!

  VastaaPoista
 7. Kiitos. samoin sinulle iloista äitienpäivää:)

  VastaaPoista
 8. Mukavaa äitienpäivää! Tuota kilpailua on todella mielenkiintoista seurata, joka aamu on yllätys odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yhtään erää ei voi jättää seuraamatta.

   Poista
 9. Tuo onkin mukava kilpailu kun ne "huonommatkin" sijoitukset ilahduttaa yhtä lailla kuin ensimmäisetkin! Kaunis vaalean ja tumman kontrasti ylimmässä kuvassa!

  Meillä aukeaa ekat tulppaanit toivottavasti lähipäivinä, nuput on jo melko isot :)

  Ihanaa äitienpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kevään jännittävin kilpailu ja se vihon viimeinen saattaa olla ilahduttavin ;) Kiitos, päivä on mennyt ihanasti olosuhteisiin nähden ;)

   Poista
 10. ♥ Oikein mukavaa ja aurinkoista päivän jatkoa ♥

  VastaaPoista
 11. Kaunista! Oikein ihanaa päivää sinne :)

  VastaaPoista
 12. Tänään oli tulppaaneissaensimmäiset selkeät nuput, nyt sitten odotetaan että mitähän ihmettä sieltä mahtaa nousta : D
  Ihanaa kun joku kirjaa ylös....mä vaan ihmettelen, että mitähän ihmettä mun perennapenkissä on tulossa - vai rikkaruohoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut opetella laittamaan ylös ja tänne blogiin on kiva hankintoja hehkutella moneen otteeseen.

   Poista
 13. Mahtava ikkunanäkymä, tuossa on kaikki balanssissa ja kohdallaan! Loistava idea laittaa kirveliä sekaan, kerrassaan kaunis kattaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kun on virallisesti yrttipenkki, niin siksi se kirveli sinne tuli alunperin. On kyllä mainio yhdistelmä. Nyt mulla on fenkolin taimia, meinaan niitä käyttää toisessa penkissä. Saas nähdä!

   Poista
 14. Oi !
  Tuo kirveli on kaunis tuolla muiden joukossa herkkänä ja romanttisena.
  Tuo kaikki ihanuus on vielä edessä.
  Hyvää äitienpäiväniltaa sinne Tampereelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere kiittää. Bélan kanssa tässä postaillaan :) joten ihanuutta jatkuu. Ihanaia päivä on ollut, ooh ja koko kesä vielä edessä!

   Poista