projektin aloitus

lauantai 18. toukokuuta 2013

Tämän kesän projekti on alkanut. Historiallinen lapionheilautus viimeisen nurmikkoalueen kadottamiseksi tapahtui tänään. Alue on kasvihuoneen takana ja suunnittelen siihen pikkuruista goottipuutarhaa. Vielä on hiukan avoin, tuleeko kasvialueen reunustaksi mikä materiaali, mutta luulen että mustaksi maalattu puunauha olisi parasta jos alue on pyöreä. En ole metallinauhoista löytänyt tarpeeksi korkeata, haluan että kasvit ovat koholla.

Keskelle haaveilen tummasta koristeomenapuusta, Malus royalthy, sitten perustaksi pensaat kääpiöpurppurahappomarja Berberis atropurpurea Nana ja valkohärkki Cerastium tomentosum Silberteppich, lisäksi värimaailmaan sopivia pikkupiristeitä. 

Kasvialueen ympäristö tulee sorapintaiseksi.


 Tässä näkymää toiseen suuntaan pari päivää sitten kuvattuna. Kasvihuoneen taustasta ei koko alue ole näkyvissä kuvassa. Edessä on San Diego, pieni kivikkopuutarha, joka tulee laajenemaan. Sen ja vasemmalla olevan perennapenkin väliin tulee liuskekivikäytävä. Hypertuffan edustalle tulee koristesoraa. Taas kysymys lukoijoille, onko nämä alut salkoruusuja? 
Olen sitä tähän viimevuonna kylvänyt ja kovasti toivon että nyt kukkisi! Uusia tulppaaneja taas avautui :)


Keltaiset tulppaanit ja koiranhammas sopivat kivasti yheteen. Laatikosta on harmi vaan kaunis kevätvihma delannut.  Ruukussa on Cotswoldista raahaamani laventeli, saas nähdä kuinka reppanan käy...

36 kommenttia:

 1. Ihania tulppaaneja! Niitä on saatava tännekin lisää ensi syksynä :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa, teillä on taas jokin kiinnostava projekti alkamassa. Laitathan kuvia sitä mukaa kuin homma etenee; on niin mukavaa saada seurata toteutuksianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit olla varma, että kuvareportaasia tulee tuutin täydeltä ;)

   Poista
 3. Tulppaanit ovat minunkin hankintalistallani. Kait vietitte lepohetkenkin puutarhahommien lomassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietettiin, ainakin minä:) Makailin puutarhakeinussa ja mietin, mitä tehdään. Suunnittelu on mun vastuula ja Husbend kaivaa ;)

   Poista
 4. Goottipuutarha kuulostaa jännittävältä, jokin kirkon raunio sopisi hyvin reunaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mistähän sellasen mikrokokoisen kirkonraunion saisi. Löytyisköös googlaamalla ;)

   Poista
 5. Nyt onkin tulppaanien aikaa., vaikka vähän myöhässä.
  Kauniista.
  Mukava nähdä projektiasi kulkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneita on vielä paljon tulossa, viime kesänäkin mulla aukeni monet vasta kesäkuussa.

   Poista
 6. Mukava projekti on sinulla menossa. On kiva sitten seurata kuvien kautta sen edistymistä.
  Oikein mukavaa Helluntaita projektin parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa Helluntaita sinullekin. Ja tuossa jo ylempänä kommentoin, että kuvia tulee satamaan!

   Poista
 7. Hyvät mylläykset sulla on meneillään. Samoin täällä.

  Joks olet suunnitellut milloin betonitalkoot järjestetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mylläykset pitää ihmiset pirteenä. Muotteja oon keräilly, sä voisit miettiä ajankohtaa mikä sopis?

   Poista
  2. Ei oo nokonnuukaa, kun olen koko kesän kotona. Millonka teillä on lomia tai vapaata viikon loppuna? Kaikki käy.

   Poista
  3. Mulla on lomaa heinäkuun alusta 4 vkoa, Husbend aloittaa puolivälissä heinäkuuta kolmiviikkosensa. Viikonloput on 15.06 asti buukattu, muuten vapaana. Miten olis esim 06.07?

   Poista
  4. Pieni varaus sille, jos mun ex-työkamut päättää järjestää läksiäiset just siihen ajankohtaa, kun tekevät vuorotyötä on vaikea sovitella aikoja. Mutta tuskinpa se tuohon osuu joten kalenteriin buukattu :)

   Poista
 8. Istutsalueestasi tulee varmaankin upea. Kiva punottu, elävä pajuaitakin näkyi kuvassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulee sekä upea, että helppohoitoinen ;) Pajuaitaa on mulla parikin pätkää, ovat jo muutaman vuoden kasvaneet.

   Poista
 9. Goottipuutarha ! Mielenkiintoinen suunnitelma.
  Tuo pajuaita on hyvä, sulla on aita myös kasvihuoneen seinustalla...pienestä näytöstä katson kuvia...näinhän oikein.
  .?
  Paljonko teidän pihalla/tontilla/puutarhalla on kokoa ?
  Mukavaa helluntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Goottipuutarha on ehkä hiukan suureellinen nimi, kuten kaikki muutkin meidän puutarhan nimet ovat ;) Pajuaita kasvihuoneen seinustalla on hyvä varjon antaja, sen leikkaan aina loppukesästä kuosiin mutta toinen pätkä saa rauhassa tuuhentua ja olla näkösuojana naapuriinkin päin. Puutarhani on rivitalopuutarha, mutta aikas reilu sellaiseksi eli noin 400 neliötä. Juuri passelin kokoinen :) Hyvää Helluntaita Leena sekä Pojat!

   Poista
 10. Goottipuutarha kuulostaa mielenkiintoiselta. Jännityksellä odotan projektin edistymistestä kertovia kuvia ja tarinoita. Pikkuisen sitä pitääkin olla suurellinen oman puutarhansa suhteen. Ja onhan sitä sisälläkin olohuone, keittiö ym. huoneita, tokihan sitä erilaisia "huoneita" pitää olla puutarhassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. Jos mä sanon Husbendille jostakin kasvista jotain, ei mene kohde perille. Mutta noilla (pääosin hänen keksimillä) nimillä onnistuu :)

   Poista
 11. Kiva juttu, tulenkin seuraamaan goottipuutarhasi muodostumista :) Ja hyvä nurmikko vähemmäksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti tuossa kohtaa oli meidän pihan paras, ainoa kohtuukuntoinen nurmikko. Mutta en mä sitä jääkaipaan. Poika kun ei enää nurmikkoa leikkaa, siitä oli vain murhetta...

   Poista
 12. Taisin ottaa tälle kesälle liian paljon projekteja, mutta kun niin syyhyttäää... Samaa nurmikon tuhoamista täälläkin yritetään harrastaa palapalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on aikaa vielä vaikka kuinka paljon, ehtii projektin jos toisenkin ja vieläkin enemmän!

   Poista
 13. Bye-bye nurtsi, welcome kaikki ihana, mitä Pirkko keksii sille paikalle istuttaa ja rakentaa!

  VastaaPoista
 14. Varmasti teidän piha on tosi viihtyisä ja mielenkiintoinen, on ne puutarhaosiot sitten isoja tai pieniä. Ja nurmikon poisto on tosi viksu juttu. Mulla myös sellaista tekeillä ja ainakin suunnitelmissa. Harmi vaan kun kesälläkään tunteja ei vuorokaudessa ole enempää ku se 24. Palkkatyö pitäisi lailla kieltää kesäaikana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeassa, puutarhointia harrastaville kuuluisi vapaat kesäajat ;) Piha on rakentunut osittain tarkasti suunnitellen ja osittain sattumalta, ainakin siitä tulee meidän näköinen!

   Poista
 15. Jaksan ihailla tuota tarmoa, jolla hoidat puutarhaa. Miten se muuten pärjää, kun olette Kroatiassa? Käykö joku kastelemassa kukkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, näkisitpä myös tarmon, millä laiskottelen ;) Kyllä siellä pakko on matkan aikana kastella, toivon mukaan kissojen hoitajat ottavat myös puutarhan vastuulleen. Joihinkin janoisimpiin ruukkuihin voin kyllä laittaa kastelusysteemin, missä valuttaa pullosta vettä.

   Poista