messuhaaste

maanantai 14. tammikuuta 2013

Kesän retkiä on hiukan jo Husbendin kanssa mietitty ja yhtenä varteenotettavan ehdokkaana on Uudenkaupungin kukkamessut. Kuin tilauksesta on meneillään seuraava haaste, johon päätin vastata.

" Mikä kukka on sinun silmäteräsi puutarhassa? Vai siintääkö haaveissasi jokin aarre, jota halajat pihallesi tai parvekkeellesi?

Kerro kuvin ja tekstin kera omassa blogissasi, postaa linkki tämän viestin kommentteihin. Haaste on voimassa tammikuun loppuun saakka. Kaikkien haasteeseen vastanneiden kesken arvomme VIP-lippupaketin (neljälle hengelle) Uudenkaupungin Kukkamessuille; sisältäen pääsyliput, ruokailun, tuotekassin ja muuta mukavaa. Lohdutuspalkintoina mm. Kukkamessujen iki-ihania tuotteita; kasseja ja mikrokuituliinoja"

Puutarhassani on paljon aarteita, tämä Peikonpähkinä on yksi ihanimmista. Haaveilin omasta peikonpähkinästä useita vuosia, raaskimatta kuitenkaan sitä hankkia. Kun ihailin pensasta veljentytölläni, hän kummasteli että miksi en hanki itselleni. Ja niinpä hankin, kiitos hänen yllytyksensä!

Peikonpähkinä on mielestäni erityisen kauni silmuisena, kun koko rungon käppyrä muoto tulee hyvin esille. Lehdet ovat hyvin tummat, käpristyneet ja loppukesää kohden ne vihertyvät. Talveksi Peikonpähkinäni saa viltin korvilleen. 









40 kommenttia:

  1. Peikon pähkinän lehdet ovat kauniin väriset kasvaako miten isoksi on aivan uusi tuttavuus minulle.Kuvassai näyttä aika hauskan näköiseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyjä sanoi mulle, että tuskin kasvaa tuosta lainkaan koska kärkien pitäisi paleltua talvella. Mutta on se jo kasvanut, kahdessa kesässä. Joten nähtäväksi jää ;)

      Poista
  2. Oikeesti, kasvaako peikonpähkinä täällä??
    Voi kun tuon muistais ensi kesänä, se olis ihana Lillassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo ihan oikee on. Eiköhän ne varta sen johonkin toiseen juureen??

      Poista
  3. Ihanaa, että olet ottanut siitä noin paljon kuvia! Mitä tästä opimme? Aina kannattaa ottaa kasvi- ja puutarhakuvia, sillä koskaan ei tiedä, mihin niitä saattaa tarvita keskellä talvea!
    Sillä on lisäksi niin hyvä paikka, juuri tuollainen erikoisen muotoinen pensas on oikein edukseen juuri noin erillään muista. Ja niin ihanat tulppaanit viereisessä penkissä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, kiitos Saila <3 Kuvat on kyllä kierrätettyjä blogista, koska oma kone huollossa kuvineen ;) Mutta olihan noita tuossa. Nyt vaan peukut pystyyn;)

      Poista
  4. Onpa kaunis! Olet istuttanut sen ihan täydelliselle paikalle. Haluan tuollaisen sitten kun minulla on pysyvä piha :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on pihan parhaalla paikalla, näen sen myös sisältä sohvanmutkasta lempipaikastani :)

      Poista
  5. Eikös noita oksia käytetä sisustuksessa? Kaunis.

    VastaaPoista
  6. Eksoottinen kaunotar! Ei ihme, että on silmäteräsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi vieläkään ymmärtää, miksi vetkutin sen hankintaa vuosia. Mutta ehkä näin oli tarkoitettu, sopii tuohon tulppaanien viereen.

      Poista
  7. Enpä tiennyt, että peikonpähkinä on noin komea. Olet myös istuttanut sen kivasti, tykkään.
    Heti tässä mietiskelen, että minnekäs tuollaisen voisi Namussa laittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, tuohan nyt sopii mihin vaan. Missä on tilaa ympärillä. Nuo juurella olevat kivet olen raahannut Ahvenanmaalta, tykkään siitä punaisuudesta mitä siellä on :)

      Poista
  8. Vau!
    Viltti siis riittää??? Mulla paleltui joskus kun en suojannut sitä talvella.....Tosi hieno ja kivet kruunaavat komistuksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on sellanen oikea kasvien talvipeitto. Riitti ainakin edellistalven, toivottavasti tämänkin.

      Poista
  9. Kaunis se on. Kyllä se tästäkin talvesta selviää, usko pois.

    VastaaPoista
  10. Peikonpähkinässä onkin kivan näköiset oksat. Olet oikeassa: silmuvaihe on hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen tulee käppyröihin pieniä piikkejäkin, näyttävät hauskoilta ;)

      Poista
  11. Peikonpähkinä on kaunis pikkupensas. Se on melkein kauniimpi ilman lehtiä, varsinkin kun ne lehdet ovat sellaiset ruttuiset, aivan kuin niissä olisi kirvoja.
    Työpaikallani kasvoi peikonpähkinä suojaisella paikalla huvimajan seinustalla ilman minkäänlaista talvisuojausta varmaan ainakin 15 vuotta. Se oli yli parimetrinen ja monihaarainen, mutta yhtenä talvena se kuolla kupsahti. Ehkä se oli jo niin vanha?
    Hengästyttävän määrän siemeniä olet kyllä hankkinut! Puuhaa riittää sinulla niiden parissa koko kevätkaudeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kasvaisipa munkin peikonpähkinäni yhtä hyvin. Saisi kyllä pitempäänkin jaksaa! Se silmuvaiheen kauneus on tärkeää, koska siihen aikaan ei vielä ole niin paljon muuta katseltavaa. Mä ensin tutkin niitä lehtiä ja mietin että onko joku tauti ;)

      Poista
  12. Kyllä on kaunis,hauska oli nähdä "elävä" kasvi,en ole koskaan kyllä tullut ajatelleeksi että tuota voi Suomessakin kasvattaa,ihan kukkakauppojen myymänä koristeoksana olen pitänyt:) No aina oppii uutta;)

    VastaaPoista
  13. Kiitos osallistumisestasi blogihaasteeseemme. Todella kiinnostavia postauksia on tullut jo useita!
    Kukkamessujen väki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne, toivon olevani onnekas jotta pääsisin kevätretkelle Uuteenkaupunkiin ;)

      Poista
  14. Tuottaako täällä tai yleensäkään mitään satoa? Kiitos vinkistä, tähänhän on melkein pakko osallistua. ;) Tosipuheessa uusikaupunki on ehkä tälle kesän reissuille liian kaukana. Mutta mahtava palkintopaketti houkuttais.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai tuota, koriste vaan. Mulle Uusikaupunki olisi ihan mahdollinen, olisi yksi mökki siellä jossa voisi yöpyä. Palkinto on kyllä kiva.

      Poista
  15. Peikonpähkinää on tehnyt mieleni useana vuonna hankkia, mutta vielä sitä ei pihassamme ole. Ehkä sitten kun lapsukaiset rauhoittuvat pihaleikeistään.
    Ihastuin aikanaan myös sen kippuraiseen runkoon :)

    VastaaPoista
  16. Peikonpähkinäsi on todella hieno ja erityisen kaunis juuri silmuvaiheessa. Pitäisiköhän kokeilla?

    VastaaPoista
  17. Hyvänen aika sentään...Onpa tuo hurmaava. Mikä mahtaa olla sen kasvuvyöhyke? Olen ostanut noita oksia joskus sisustussyistä, mutta olen luullut, että ne tulevat jostain kaukaa etelästä.

    Etkö edes hallaharsota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tässä Tampereen järven keskellä kakkosvyöhyke. Puutarhani pienilmasto on varsin suotuisa, uskon näin. Peikonpähkinä saa talvipalttoon päälleen, eli kyllä suojaan. Mutta en tiedä, olisiko tarpeen.

      Poista
    2. Keski-Suomi on nelosta, mutta meilläkin on täällä saarella kolmosvyöhyke. Se olisi siinä ja siinä. Luottopuutarhurini yritti tarjota minulle viime suvena magnoliaa;-) Meillä on koko päivän ollut nytkin -26, joten yöllä kai menee yli -30 asteen.

      Poista
    3. Minäkin tahtoisin magnolia, oih. Täällä pakkasta päivän noin 22 astetta, nyt 18,5 enää.

      Poista
  18. Huomasin tämän blogikirjoituksen ja keskustelun vasta nyt kun googlettelin puolivahingossa peikonpähkinää. Omani on siirretty Tuusulasta tänne Hämeeseen, jossa se on ollut valeistutuksessa keskellä perennapenkkiä jo useamman vuoden, eli kai se siihen sitten jää... en ole ikinä suojannut sitä millään lailla, se on avoimella paikalla ilman mitään suojaa. Viime talvesta se ei ollut moksiskaan, ironista että aiempina talvina siitä paleltui kaikki ne oksat jotka olivat lumen yläpuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mun suojauksen tarkoitus on välttää nuo oksiston paleltumat jos ei ole lunta. Vaikka eipä niilläkään niin väliä, kunhan muuten pysyy elossa. Hyvin on pärjännyt :)

      Poista