talvisia tunnelmia Tallinnasta

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Terveiset talvisen tunnelmallisesta Tallinnasta! Vietimme siellä pari joulun jälkeistä päivää koko perheen voimin. Mukavaa oli. Selkäni on jo sen verran paremmassa kunnossa, että pystyn kävelemään ja tuolla Vanhassa kaupungissa tulikin sitten laitettua kenkää toisen eteen reippaasti. Eipä uskoisi, miten ihminen voi olla kävelykyvystään iloinen :)  (istumiskyvystä ei voi vieläkään iloita).

Tallinnassa on edelleen joulunvietto meneillään, venäläisethän sitä viettävät vasta alkuvuonna. Oli mukava nautiskella Joulutorilla kuumat hehkuviinit, vaikka pakkasta ei paljon ollutkaan, niin viimaa riitti niin että pidin villakangastakkini huppua päässä koko reissun, vielä pipon päällä.

Tottahan me reissulla söimme hyvin, sekä miekkataistelun lomassa että seeprojen seassa. Katselimme Vanhaa kaupunkia, piipahdimme torneissa ylhäällä ja alhaalla (kuvia tulossa!) ja tutustuimme museoihin. Ostoksia en juurikaan tehnyt, vain laivalta kuohuvaa Vuoden vaihteeseen ja sidukoita varoiksi. Pellavaisia peflettejä etsin uudistettuun saunaamme, mutta ihme ja kumma, sopivia ei osunut silmiin.
 

Kuten kuvista huomaa, valoihin on panostettu. Niillähän sitä tunnelmaa juuri saadaan. Kadut näyttävät kuvissa märiltä, ne olivat myös lumiset ja paikoittain todella liukkaat. Kaaduin vasemman polveni auki, ilmeisesti selkä ei siitä nokkiinsa ottanut, huoh.

24 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia... ja onneksi ei sun selkäs ottanut nokkiinsa kaatumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mulla oli kaatuessa vielä Punapena kaulassa ja känykkä kädessä, nekin onneksi säästyis. Yksi kolo vaan tuli kännykän kulmaan...

   Poista
 2. Ihanat nuo portin tornien valot! Mahtikeksintö ja korostaa hienosti torneja, jotka ovat mahtavia muutenkin, mutta noin erottuvat kivasti.
  Voi polvea! Onneksi selkä kesti iskun. Ehkä "se mikä ei tapa, vahvistaa" voisi päteä...? Toivotaan näin, että silkä siitä vain vahvistui!
  Tallinna on tosiaan upea kaupunki ja niin eksoottinen meille suomalaisille! Se on niin lähellä meitä eteläsuomalaisia, helposti saavutettavissa ja silti ihan toinen maailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä en kovasti tykkää värivaloista, mutta noissa tornien katoissa nuo punaiset valot on nappikeksintö! Tornien huiput on muutenkin punaiset ja valot olivat pikkuriikkisiä, todella tunnelmallisia lumen alta pilkottaessaan.
   Mä oon kuules Saila oikeesti tosi vahvistettu ;) Ja selkä tuntuu nyt hyvältä!
   Tallinna on tosiaan mukava paikka ja meillekin vielä kohtuulähellä. Olen muutaman kerran mennyt ohitse, syyskuussa vasta ekan kerran pääsin pysähtymään ja ihastuin. Niinpä sitten keksittiin tästä reissusta Pojille joululahja ja hekin tykkäsivät kovasti.

   Poista
 3. Tallinnassa tuo katujen talvikunnossapito on vähän niin ja näin, onneksi sinulle ei kaatuessasi käynyt pahemmin. Upeat valosysteemit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ihan toimi kuten meillä. Lontoonpoika oli hyvin tuohtunut, miksi ei katuja suolata -no, ei ole tottunut näihin isoihin lumimääriin... Valot on kauniit, oli hienoa että siellä vielä pääsi jouluilemaan.

   Poista
 4. Näyttääpä jouluvalaistu Tallinna tunnelmalliselta! Lauhtuminen on tehnyt varmaan tiet täälläkin liukkaaksi, en viitsinyt tänään nokkaani ulos pistää tuohon sateeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallinen todellakin on! Tallinnassa oli pientä plussaa, joten ei ihme kun oli liukasta. Onhan siihen meikäläiset tosin tottuneet. Oli oma vikani tuo kaatuminen, kun oli kamera kaulassa ja juuri olin näpsinyt kuvia, sitten keksin soittaa Pojalle joka meni hotelliin edeltä ja samassa rytäkässä vielä käännyin kadunkulmasta.

   Poista
 5. Oletpas ottanut kauniita kuvia Tallinnasta. Näyttää, ettei siellä ole yhtä paljon lunta kuin lahden tällä puolen.

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2013, Pirkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo ottaakauniita kuvia kauniista paikasta. Kyllä sielläkin lunta oli, mutta ehkä vähän vähemmän.
   Hyvää Uutta Vuotta sinulle, Satu!

   Poista
 6. Upeita kuvia ja tunnelmia.

  Rauhaisaa ja menestyksellistä uutta vuotta.

  VastaaPoista
 7. Tunnelmallisen näköistä ja hienoja jouluvaloja !
  Toivottavasti tosiaan pääsit pelkällä säikähdyksellä kaatumisestasi. Nautinnollisia kävelyitä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava tunnelma, voipi suositella lämpimästi. Kävely tosiaan sujuu nyt hyvin, on kuin vapaus koittanut :)

   Poista
 8. Kiitos Tallinnan tunnelmista! Kuva katsoa kuviasi, kun niistä muistui mieleeni, että mekin oltiin sieltä tasan vuosi sitten, joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Olin vallan unohtanut. Tallinnassa on jotain kiehtovan ainutlaatuista. Sekin varmaan, että se oli ennen melko suljettu maailma ja yhtäkkiä avoin ja voimme mennä sinne helposti. Siellä on jotain tuttua ja samanlaista ja jotain hyvin erilaista ja eksoottista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin analysoitu, Paula. Juuri noin sen minäkin koen. Sulle onkin sitten joulutunnelmat vuoden takaa hyvin tuttuja :)

   Poista
 9. Tallinna on aina mielenkiintoinen paikka! Joskus vielä haluan mennä sinne joulukuussa.
  Meikäläisen ei tarvi lähteä sinne asti kaatumaan, omat portaat riittää! Nyt varsinkin on hirmuisen liukasta.
  Kaikkea hyvää sinulle uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna näytti olevan varsin ihastuttava joulukuussa, tosin en juuri Vanhan kaupungin ulkopuolelle nenääni pistänyt.
   Kiitos, samoin hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista
 10. Tallinna on erilainen ja viehättävä, ja niin lähellä. Itsenäistymisen aikana kehitys on mennyt huimasti eteenpäin. Mutta kaupungin laitamilla on vielä katuja, joilla kulkeminen on vaarallista myös liukkauden ja katujen hoitamattomuuden vuoksi. Kunnollista hiekoitushiekkaa ei ole, ainoastaan hiesua, joka ei jalan alla jarruta.
  Itse kämmäsin Linnahallin luona vuosikymmen sitten, vieläkin on muisto koivessani.
  Mutta kaikenkaikkiaan, olet hienosti kuvannut kaupunkia. Paljon siellä on meille nähtävää. Ehtisinpä siellä enemmän olemaan, asunnonkin kun ostimme ja on tosi vähällä käytöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, oletpa onnekas jos sulla on siellä asuntokin! Toivottavasti mun koipeni ruhjeet tokenee nopeammalla tahdilla. Kiitos kuvakehuista, Anja:)

   Poista
 11. Kauniita kuvia jouluisesta Tallinnasta. Ovat tosiaan panostaneet jouluvaloihin, sillä muutama vuosi sitten ei ollut laisinkaan noin paljon jouluvaloja.
  Tykkään käydä Tallinnassa, parissa tunnissa pääsee historiaa täynnä olevaan keskiaikaiseen ympäristöön ja tarvitessa vielä yöksi omaan sänkyyn.
  Toivottavasti jalkasi ei pahemmin kolhiintunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Etelämmässä asuville se on vieläkin lähempänä, mutta pikaisesti Tampereeltakin pääsee. Me olimme siellä kaksi päivää, yön hotellissa. Jalka selvisi säikähdyksellä.

   Poista
 12. Upeat valaistukset!
  Valittelin tuossa taannoin Ulvilan kurjia jouluvaloja;no,tänävuonna niitä ei edes laitettu paikoilleen :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. En si jouluna sun pitää tehdä jouluvalokaupunkiin visiitti ;)

   Poista