Pälkäneen piipahdus

perjantai 3. elokuuta 2012

Jos kulkee Tampereen ja Lahden väliä, kannattaa hiljentää Pälkäneen kohdalla.

Ensimmäiseksi me vihdoinkin katsastimme rauniokirkon. Pälkäneen rauniokirkko eli Pyhän Mikaelin kirkko on keskiaikaisen harmaakivikirkon raunio. Kirkko suunniteltiin ja rakennettiin todennäköisesti vuosien 1495 ja 1505 välisenä aikana. 
Kirkon takana on suloinen pieni puoti ja kahvila nimeltään  Keltainen talo. Samassa pihapiirissä on Pajuvintti jossa tekijä itse myy pajutöitä. Muistoja mieleen tuo vanhojen tavaroiden näyttely. Strutsitilalla on paljon muitakin eläimiä, kuin strutseja! Highlandit, villisiat, bambit, kukot, kanat, puput, lampaat, hanhet ja kuttu ovat taatusti lastenkin mieleen. Strutsit ovat upeita, yli 2 metrinen pituus kyllä yllätti meikäläisen! En uskaltanut mulkoilevien eläinten vieressä seistä;)  Pälkäneellä vierailimme viikko sitten.

26 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin ennemmin menisin rapsuttelemaan leppoisaa ylämaanlehmää (tai vaikka sonnia) kuin strutsia :-D
  Kylläpä te ehdittekin matkustella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi strutsit oli oikeesti pelottavia, ne tuijottelikin sillain ja niin pitkiä. Hih, tuo piipahdus oli Kenkäverosta paluumatkalla. Ei me oikeesti matkustettu paljoo:)

   Poista
 2. Noi strutsikuvat on huippuotoksia. Aivan mahtavia. En oo moista lintua livenä konsaan nähny.

  VastaaPoista
 3. Hui,kyllä tulis kakka housuun,jos pimeällä kujalla vastaan köpöttelisi tuollainen lintu :)
  Tosin komeahan se on kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juoksisin karkuun ihan täysillä! Pelottavia otuksia.

   Poista
 4. Kirkko on bongattu monesti, mutta aina kiireellä menty ohitse. Reissut Tampereelle ovat pääsääntöisesti suuntautuneet vierailuille TAYS:siin, joten eivät mitään huviretkiä ole olleet. Viimeksi huristeltiin kova kyytiä Jazzeille. Ylämaankarjaa olisi kiva nähdä, samoin niitä strutseja! Täytyy ottaa asiaksi pysähtyä. Kiireetön matkailu kotimaan kamaralla avartaisi kummasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kohteet on niin näppärästi siinä tien varrella, että kannattaa hiljentää. Ja strustitilalla voi myös kahvitella samalla. Onneksi mulla on tuo Husbend, koen velvollisuudeksi esitellä Suomeamme <3

   Poista
 5. Mainioita eläinkuvia, etenkin tuo strutsi on huippu.

  VastaaPoista
 6. Oispa siellä paljon kivaa nähtävää!

  VastaaPoista
 7. Upeat myöhäiskeskiaikaiset rauniot. Niiden äärelle kun pääsisi toteuttamaan puutarhahaaveitaan... olisi mahtavat puitteet vaikka mille. Näin loppukesästä olisi hieno rakentaa sinne illallispöytä, jota ympäröisivät kymmenet kynttilät.

  Strutsit näyttävät...no, sanotaan korrektisti vaikka että valppailta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, se olisikin mahtava puutarhaympäristö, ja kynttiläillallisillesi ilmoittaudun välittömästi!
   Kylläpäs sitä nyt ollaan niin korrektia ;)

   Poista
 8. Kirkko on ollut mahtava.
  Mukavia eläinkuvia. Varmasti mukava matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauniotkin ovat mahtavat, voi vain kuvitella sitä kirkkona. Eläimiä on aina kiva katsella ja kuvata.

   Poista
 9. Ihan hassu juttu. Juuri tänään kävin tuon Keltaisen talon nettisivuilla, kun etsin yhtä juttua. Ja ajttelin, että tuonne pitää pysähtyä seuraavan kerran, kun ajalemme tuolla välillä. Tosin sitä tapahtuu tosi harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu todellakin. Sun on ihan pakko ajella tuonne!

   Poista
 10. Voi miten ihania paikkoja! Söpöjä nuo strutsit ja kirkkokin näyttää ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä, muta suuria! Kirkko on vaikuttava ja Keltaisen talon pihapiiri, siellä on upeat tummat salkoruusut jotka eivät kuvassa oikein erotu.

   Poista
 11. Oletkos sinä ammatiltasi joku matkailu(markkinointi)ihminen, kun saat sytytetyksi lukijoille kipinän matkustaa sinne ja tänne (lähinnä tällä kertaa sinne ;-D). Tuohan on mahtava perheretkikohde. Kirjaan ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, haha, tahdon vaan näytää Husbendille kaikkea kivaa ja samalla tulee laitettua blogiin vinkkiä. Varsinkin nyt uudella Penalla on pakko kuvata koko ajan!

   Poista