Eijas garden

perjantai 31. elokuuta 2012

Viime viikonlopun suunnitelmat lähtivät siitä, että totesin Leena Nion mosaiikkitaidenäyttelyn olevan avoinna viimeisiä päiviä. Koska kesälomareissulla mietitty visiitti Eijas Gardeniin ei toteutunut, ehdotin Husbendille näiden kahden kohteen yhdistämistä. Eijan nettisivuilta sitten huomasin, että Torppa on Loviisan Wanhat Talot etäkohteena ja ajankohta juuri se suunnittelemamme viikonloppu! Husbend oli tässäkohtaa jo ylipuhuttu ;)

Keksin vielä kysäistä Kukkaa mukaan reissuun, ja niinpä saimme kutsun myös Nupun synttäreille ja heidät kaksi sunnuntaiksi seuraamme sekä Eijalle, että jo esittelemääni Loviisaan. Kukan Mies sai harvinaisen vapaapäivän yksin kotona. Sekava selostus, mutta palaset loksahtelivat kohdilleen täydellisesti. Tattadaa!

Eija Klaucke on rakentanut puutarhansa Ruotsinpyhtäälle, Ahvenkosken kylään. Matkaa Loviisasta on noin 15 km. Tässä linkki Eijas Garden nettisivuille. Tässä matkaseuraistemme kertomukseen.

Luikertelevat polut johdattavat puutarhan eri osioihin.

Puutarha on rakentunut luontevasti metsän reunaan.

Erikokoisia polkuja.

Erilaisia tunnelmia.

Kanojakin löysimme.

Muotopuutarhaa

Kukan sylistä Nuppu haistaa ruusua <3

Elämyspuutarhassa on myös lampi.
Jossa uiskentelee kalat ja kukkii lumpeet.
Kivillä sammalta ja puolukkaa.
 
Tästä sain innostusta kasvihuoneeni taakse tulevaan uuteen osaan.

Torpassakin kävimme, tässä sen pihapiiriä.
Torpan läheltä tämäkin.

Puutarhassa on paljon kaikkea kivaa rekvisiittaa katsottavaksi, näiden
keramiikkakukkien tekijä kyllä kiinnostaisi.
Eija itse esittelemässä.
Elämyksien ja kuvamuistojen lisäksi mukaan lähti myymälästä  kassillinen tähkäkimikkiä ja kaksi betonivarista, meille vanhoille variksille.

20 kommenttia:

 1. Paljon olette ehtineet reissata... Kiltti tuo Husbend ;) Nämä kuvat vakuuttivat, että Eijan puutarha pitäisi ehdottomasti nähdä :). Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taisi olla tämän suven viimeinen kesäreissu. Monta pientä matkaa tehtiin, on kiva reissata kun on jokin päämäärä kuten puutarhakohde ;) Husbend ihan on mielellään mukana, ei edes valita.
   Eijan puutarha kannattaa ilman muuta kokea, mua jäi vähän kaivelemaan alkukesäisempi asu.
   Mukavaa viikonvaihdetta sinullekin, Tarja!

   Poista
 2. Kuvat betonivariksista varmaan näemme jossain vaiheessa?

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Monenmoista aluetta ja osaa, kannattaa piipahtaa jos on mahdollisuuus.

   Poista
 4. Hieno paikka! Miten saisi Ukkokullan innostumaan puutarhamatkailusta? Husbend on sinulle kyllä oikea aarre siinä(kin) suhteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on hieno. Hmm, saisiko jotenkin innostumaan puutarhasta? Husbend on <3

   Poista
 5. Pitääpä laittaa tämäkin kohde korvan taakse. Kiitos mahdollisuudesta virtuaalivierailuun.

  VastaaPoista
 6. Vuosi sitten kevään puutarhamessuilla ostin Eijalta hänen kirjansa Elämyspuutarha. Siinä kerrotaan juuri tämän puutarhan suunnittelusta ja sen rakentamisesta. Olisi kiva joskus nähdä se oikein paikan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kirjastahan tämä munkin into lähti, piti nähdä puutarhakin. Se muuten muuttuu koko ajan, Eija keksi aina jotakin uutta :)

   Poista
 7. Onpa kiintoisaa ja kaunista katseltavaa, varsin monimuotoista otetta puutarhasuunnitteluun. Sammalkivi puolukoineen kyllä kolahti kovaa – kivikovaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin myös tuosta vaihtelevuudesta, englantilaista puutarhaa suomen metsässä :) Hihkuin kavereille että kivikin on säästetty, palauttivat maanpinnalle että ehkä se onkin istutettu. Kaunis kuitenkin!

   Poista
 8. Kivasti erilaisia tiloja puutarhassa ja aivan ihananvärinen lumme <3

  VastaaPoista