poro tuli taloon

maanantai 21. toukokuuta 2012

Löysin muhkean porontaljan sopuhintaan ja oitis ajattelin tulevaa kissojen ulkoiluhäkin remonttia. Porosta tulisi mukavan lämmin ja pehmoinen alunen häkin korokkeelle.

Ensin poro oli eteisessä pari päivää tutkittavana. Kissat haistelivat sitä, ja olin tyytyväinen kun Nipsu antoi poron olla paikoillaan. Meillä kun esim työhuoneen lehmäntalja jotenkin kummasti raahautuu yön aikana olohuoneeseen Nipsun sisutusvisioiden myötä. Mutta poro tosiaan sai olla paikoillaan.


 Sitten isukki vei poron pois tieltä jo sinne häkkiin ja alkoi tapahtumaan. 
Ensin Nipsu raahasi taljaa sisälle....


....hampailla piti kiskoa, että saisi sen ikkunasta nostettua...


...iiik, nyt se luisuu ulos....


 ...ja niin se pudota töpsähti maahan asti, iso ja painava talja.


Nipsu korjasi vain otetta ja aloitti toisen erän...


..välillä taljan kääntöä, josko sitten onnistuisi paremmin...


 ... tästä poro pitää saada nostettua melkein metrin verran ylös maantasolta...


 ...tiukka ote ja hyppy....


 ...nousee, nousee... ...ja nyt poro on noussut ekan metrin matkan ylös, vielä ponnistusta ikkunalaudalle...... mutta eih, taas se tippui....


 ...jäljelle jäi vain hämmästynyt Nipsu.

Poro odottaa  nyt varastossa kissahäkin remontin valmistumista ja jatkossa me koitetaan yhteiseloa  siten, että poro on naulattu kiinni aluseensa. Voipi tosin olla, että Nipsu ei silti anna poron olla rauhassa.

22 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Meinasin tikahtua nauruun toiseksi viimeisen kuvan kohdalla :D

  -Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, arvaappa meinasinko tikahtua kameran takana ;)

   Poista
 2. Mainio tarina ja kuvasarja. Nipsu on fiksu ja yritteliäs kissa.

  VastaaPoista
 3. Nipsu, olet maailman hassuin! En voi lakata hekottelemasta sinulle, anteeksi. :D Hei psts, sulla on aika paljon poronkarvaa suupielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nipsu on sekä hassu, että söpö. Tää on uusi japani-look, hei!

   Poista
 4. Nipsulla on näköjään tosiaankin sisustusvisioita ja isoja tavoitteita. Ei ihan pieni raahattava ja nostettava tuo porontalja. Miten onnistuitkin ottamaan noin mahtavan kuvasarjan! Kaikkia ihme juttuja sitä kissojen päässä liikkuu. Ja nuo kaksi viimeistä kuvaa, kun toinen on hämmästynyt ja poronkarvoja suussa. Ihan harmitti Nipsun puolesta, ettei porontaljan kuljetus sisään onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienenä Nipsu aina raahasi työhuoneen lehmäntaljan olohuoneen lehmäntaljan viereen. Me vitsailtiin, että se unkarilainen kissa halusi koota myös unkarilaiset lehmät kasalle. Kuvia napsin tauotta ;)

   Poista
 5. Ihan mieletöntä. Ja hiukkasen omituistakin... Ihme vimma! (Mutta onko tämä nyt siis sisutus- vai porovimma?) Ei tälläisestä ole koskaan aiemmin kuultukaan!
  *pyörittelee päätään kummastuksissaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Nipsu raahasin jo vauvvana eka lampaantaljaa, sitten myöhemmin lehmäntaljoja. Luulen, että tämä on taljavimma!

   Poista
 6. Erilaiset taljat, nahat ja sarvet on tosi kivoja sisustuksessa, myönnän olevani fani :)

  Nipsu varmaankin kuvitteli olevansa pohjoisen tundran suuri metsästäjä, joka raahaa saaliinsa puuhun, kuten monet kissapedot savannilla...?

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Nipsu näyttää aivan mustalta pantterilta. Mut voi että mua nauratti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Nipsu kyllä on suklaatia, eikä musta ;) Huomaat eron kun vertaat meidän Bélaan (joka suunnittelee omaa postausta). Pakko oli täälläkin nauraa ääneen, ja se ei Nipsua edes häirinnyt.

   Poista
 8. Voi, miten söpö poronkaataja! Kivaa, että hän/ he saavat taljan ulkoilualueensa somisteeksi ja lämmikkeeksi.

  Jokin noissa karvoissa vetoaa lemmikeihin, meillä koiralla on ollut reiluhko pala teddykarvaa rakkaimpana leluna ja siirrettävänä alusena jo yhdeksän vuotta. Onneksi laitoin alkuperäisen palan kahteen osaan, kun se ensimmäinen lahosi kovassa käytössä pari vuotta sitten, niin oli korvausräsy heti valmiina :)

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava kuvasarja! Nipsu ei hevin hellitä. Olisipa kiva tietää mitä hän tarkoitti tuolla eleellään. Mutta jos lehmäntaljakin kuljeskelee öisin niin kai hän sisustaa. Tämä oli iloinen rankan päivän lopetus, kiitos!

  VastaaPoista
 10. Ihana Nipsu <3 Hieman on julmaa naulata toisen taljat maahan :( Mieti nyt jos sä et saisi ollenkaan sisustaa mielesi mukaan ;)

  Terkkuja Nipsulle, älä luovuta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan sun maailamanparantaja-näkemystäsi;) Eikö kaikilla kolmella kissalla ole oikeus istuskella ulkosalla poron taljalla lämmitellen??

   Poista
 11. Voi mikä kuvasarja :D

  Nipsu on kyllä joku bodari-kissa,kun on noin mahottoman voimakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talja painaa varmaan enemmän kuin Nipsu itse, ja on ison kokoinenkin. Sinnikkyyttä ei puutu.

   Poista
 12. Minna käski tulla lukemaan tämän. Suhtauduin varsin epäilevästi, koska kissat ovat mielestäni tylsiä möllöttäjiä. Tämän jälkeen korjaan mielipidettäni!!

  Kissa! Porontaljan! Käsittämätöntä! Mä niin arvostan tota kissaa!

  (Niinkään en arvosta sitä, että suussani olleet pähkinät präiskähtivät läppärin ruudulle toiseksi viimeisen kuvan kohdalla. :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit ja vielä kivempi, että nyt tiedät ettei kissat todellakaan ole tylsiä möllöttäjiä! Nipsu on sitkeä sissi, sisustaja ja metsästäjä.
   No voihan pähkinät....

   Poista