kuka ehtii ensin

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Samaan aikaan kun monet jo kertovat tulppaanien parhaan kukinnan olevan takanapäin, on meillä vielä meneillään nuppujen kilpailu. Kuka ehtii avautua ensiksi?

14 kommenttia:

 1. Hieno tuo neljänneksi alin kuva, niin herkkää. Kaikki on nyt nupullaan. Koko luonto, se jotenkin erityisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä syvällä sisäälä näkyy tulppaanin sielu. Tämä aika on herkkää, totta.

   Poista
 2. Avautuupa heistä kuka tahansa ensimmäisenä, niin ihanaa silmäniloa on luvassa! Tulppaani on aivan parhautta, sekä talvella maljakossa että keväällä puutarhassa.

  Täytyy muistaa istuttaa lisää sipuleita syksyllä, eihän nää mun määrät riitä vielä kuin alkuun :) Sinulla näyttää olevan mukavan monta lajiketta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki ovat mulle uusia, viimesyksyisiä tulppaaneita ja odotan jokaista heistä erityisellä innolla. ja ensi syksynä kaivan maahan ainakin yhtä monta uutta sipulia.
   Nyt juuri tuntuu siltä, että oman puutarhan itse kasvatetut tulppanit ovat vieläkin tärkeämpiä ja kauniimpia, kuin kauppoihin talvella ilmestyvät.

   Poista
 3. Upea sarja! Kukin aukeaa omalla tavallaan. Meillä ensimmäiset tulppaanit ovat jo lakastumassa, mutta uusia, myöhempiä lajeja on tulossa. Kuin ihmeen kaupalla sipulit ovat säästyneet myyriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan uniikit ovat tyylinsä ;) Tässä taitaa olla kaikki mun laatuni nyt nuppuvaiheessa, jollei sitten joku vielä ole tulossa. Se, mitä tulppaaneita olen laskenut, on kaikki tallella mutta esim lumikelloista nousi vain muutama. Ja edelleen odottelen narsissien loppuja, sekä keisarinpikarililjoja.

   Poista
 4. Aiheeseen liittyen, sinun pitää lukea tämä:
  http://www.bazarforlag.fi/asema/tulppaanimurhat/6311

  Oli aika simppeli ja nopeatempoinen, mutta minulle paljastui uusia asioita tulppaaneista. Ihan hyvä välipalakirjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, alitoin kirjaston jonoon itteni nyt samantein. Kerran joku muukin tuota vinkkasi mutta olin jo ehtinyt unohtaa. Joskus on kiva lukee simppeleitä juttuja, saapi relata.

   Poista
 5. Oi miä niin tykkään tulppaaneista. Ovat vaan kovin lyhytikäisiä meitin pihalla. Avautuvat kovin myöhään, silloin kun muilla on jo tulppaaniaika ohitse, mutta sittenpä on jo niin lämmin jotteivät kauaa kestä. Mutta nautin näin, kuvia toisten blogeissa ja ainahan on maljakkotulppaanit keittiön pöydällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kans jännittää, että kuinka kauan mahtavat sitten kukkia, kun tämä nuppuvaihe on jo jatkunut ikuisuuden.

   Poista
 6. Meillä ei olla vielä edes noin pitkällä tulppaanien kanssa, nuput ovat vielä ihan vihreitä yhtä tai kahta lukuunottamatta. Mutta jotain iloa niistä on kuitenkin ollut jo, sellaisista sipuleista, joiden olen luullut joutuneen myyrien syömäksi onkin noussut komeat verhot ja nuppujakin! Nyt vain odottelen, että mitähän olen toissasyksynä istuttanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, luulin että meillä ollaan peränpitäjinä;) Tuleepahan niin paljon odotettua, että kaikki ilot on tulppaaninkasvatuksesta imetty!

   Poista