huivi, jolla on tarina jo syntyessään

maanantai 15. tammikuuta 2018 Ihastuin dublinilaisessa lankakaupassa myös yhteen huiviin. Huivi oli tehty lankakakusta ja löysin yhden just mun rajattuun värimaailmaan sopivan kakkusen etsimällä. Tykkään liukuvärjätyistä, mutta koskaan aiemmin ei sopivaa väritystä ole eteeni osunut. Huomasin, että lanka ei olekaan irlantilaista ja meinasin jo ideasta luopua, kunnes hokasin että lanka on Unkarista! Kelpaa mulle. 

Kassalla sain huivimallin nimen lapulla ja kotona vasta tutkin mallia tarkemmin, ja mikä ylläri, tämän Rosewater huivin mallin on suunnitellut suomalainen Janina Kallio. Ravelrystä muuten löytää useita hänen hienoja mallejaan.  Melkoinen yhteensattumien summa, tämä huivi siis. Tässä on meidän molemmat kotimaat ja Irlannintuliainen samassa. Kuvasin huivin ankeassa talvipuutarhassa, Gebsun puun toimiessa avustajana. Neulomiset on ollet tosi vähissä viimevuosina, enkä ole koskaan aikaisemmin tehnyt tälläistä pitsineuletta. Malli oli tarpeeksi yksinkertainen aloittelijalle ja tykkään lopputuloksesta kovin.

Alla langan tiedot, sitä pitäisi etsystä saada myös. Käytin numero 4 pyöröpuikkoa, huivilla on pituutta 180 cm, joten pyöröpuikot oli oikein kätevät.


muoks*  vaihdettu linkki, että pääsee näkemään Janinan suunnittelut ilman kirjautumista Ravelryyn.

20 kommenttia:

 1. Kaunis huivi. Kuvio ja värit minunkin mieleen. Huivissa on tosiaan aikamoinen sattumusten summa ja ne tekevät siitä varmasti ihan erityisen neuleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit arvata, että hiukan nauratti kun selvisi että malli on suomalainen.

   Poista
 2. Tuossa huivissa on kohdillaan kaikki, sekä tarinallisesti että ulkonäöllisesti!

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi! Hienosti osui kaikki kohdilleen :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis huivi. Sopiva väripilkku vaikka mustien vaatteiden kanssa pidettäväksi. Ihana sattuma nuo maat, Unkari ja Suomi!
  Mukavaa viikkoa sinulle Pirkko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustan kanssa ajattelinkin yhdistää, eipä mulla muita väriä juuri ole.

   Poista
 5. Kauniilla huivillasi on ihana tarina.

  VastaaPoista
 6. Onpa todella ihana huivi, upea väri ja kaunis tarina taustalla! Edellisen postauksen rannekkeenlämmikkeet ovat myös kauniit!!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis huivi ja hieno tarina taustalla! Blogissani odottaa sinua haaste. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista