Lempeän elämän käsikirja säätäjille

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Ankaruus, vaatimukset, kiire ja suorittaminen lienevät tuttuja monelle. Leena Siitosen kirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille lupaa nimensä mukaisesti auttaa sinua pääsemään pois siitä oravanpyörästä ja löytämään elämään ilon, mielekkyyden ja lempeyden.


Kirjan luvuista kolahtaa heti ainakin  Itse olet ihme, Erittäin hyvä ellei täydellinen, Oot vain oma ittes, Rakas ihana sinä, Antaudu -olet turvassa, Älä ota sitä vakavasti, Koska olet sen arvoinen ja Sitähän se kaikki on.  Luen silti kaikki muutkin luvut läpi, enkä suotta. 

Kirja on lempeä ohjeistus asioista, jotka kaikki tietävät, mutta  takuulla ajoittain unohtavat. Asioita, jotka antavat lempeyttä itselle ja lisäävät itsetuntoa, on syytä kerrata. 

 


 Pikareferointia esimerkiksi Tuntui vain siltä -kappaleen sisällöstä.

Intuitio on sielulla näkemistä
 Dean Koontz

Intuitio on sydämen älykkyyttä ja sielun tietoa. Se tietää välittömästi ja kerran toisensa jälkeen sen, minkä ymmärtäminen ja looginen analysointi voi vaatia mieleltä vuosikymmenten kokemuksen. Luota siihen; järkisyyt seuravat kyllä aikanaan perässä.
Doe Zantamata

Intuitiosi tietää aina, mitä tehdä. Se kertoo sinulle totuuden, väsymättä, yhä uudestaan. Jos jokin tuntuu oikealta, se todennäköisesti on sitä. Jos jokin ei tunnu oikealta, se todennäköisesti ei ole sitä. Hurjan yksinkertaista. Ja samalla hurjan vaikeaa.

Joskus sydämen viisauteen luottaminen arveluttaa yksinkertaisesti siitä syystä, että yhteys sisäiseen ohjaukseemme saattaa välillä vähän pätkiä. Tavallista on herätä yöllä punnitsemaan ja pähkäilemään vaihtoehtoja. Ja päätyä lopulta siihen vaihtoehtoon, joka ensimmäisenä vaistomaisesti nousi esille....Intuition vihjeistä huolimatta päädymme usein monimutkaiseen ja täysin turhaan järkeilyrumbaan. Ehkä emme luota intuitioon, koska sille ei löydy järkiperäistä selitystä...... 

Ja sitten syvemmän käsittelyn jälkeen kirja ohjaa intiution vahvistamiseen ja voimistamiseen. 

Kirja antaa lisäksi tehtäviä, kaksi pohdittavaa asiaa ja kaksi kokeiltavaa harjoitusta.


Elämä on arvaamatonta:
koska tahansa voi tapahtua jotakin hyvää.
Eeva Kilpi


Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat oppia lempeämpää elämää itsensä kanssa. 
Mukava idea myös lahjaksi. Itse pidän kirjan yöpöydällä ja palaan siihen, kun tarvetta ilmenee. Olisipa oivallista vaihtaa yövalvomisen pöhköt ajatuskuviot johonkin lempeään, sallivaan ja toiveikkaiseen ajatukseen.

I see friends shaking hands
Saying "How do you do?"
But they´re really saying "I love you."

What a Wonderful  World -laulusta

Kirja saatu blogiin.

13 kommenttia:

 1. Tässäpä nyt kirja suoraan minulle. Energiaa kuluu aivan mielettömästi sen miettimiseen, miten minun tulee olla ja elää. Olin mielestäni jo jossain vaiheessa aika hyvin sinut itseni kanssa, mutta nykyisin iäkkäiden vanhempieni asioita hoitaessa olen jatkuvasti heidän ajatustensa ja mielipiteidensä vaikutuspiirissä ja muutun kerta toisensa jälkeen pieneksi tytöksi, jonka pitää totella ja käyttäytyä ikiaikaisten ja usein tähän päivään huonosti istuvien normien mukaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kirjasta varmaan saisit positiivista vaihtoehtoa ajatuksiin! Tsemppihalaus sinulle 😗

   Poista
 2. Luulenpa, että kuluneen vuoden jälkeen tuo kirja olisi minullekin oivallinen, taidan ostaa sen itselleni joululahjaksi. Kunpa useammin olisi itselle lempeämpi ja armollisempi! Kiitos vinkistä :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä, tykkään lukea tämän tyylisiä "selfie help"-oppaita ja lähipiiristäkin löytyy muutamia, joille voisi kirjan antaa lahjaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on harvinaisen fiksu opus tällä saralla. Ja nyt löytyy kirjasta hyvä tuplatarjous!

   Poista
 4. Kylläpä kolahti tuo rakkaus mietintä! Eipä tullut minun listaan minua ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!
   Tämä kirja avaa silmiä monessa kohtaa.

   Poista
 5. Kirja kuulostaa oikein hyvältä.Mukavaa talvipäivää❤

  VastaaPoista
 6. Niinpä tuota tarvitsisin minäkin. Monesti olen joko luottanut intuitioon tai sitten ajatellut, että olisipa pitänyt...Pitää ottaa kirjan nimi muistiin. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Kirjasta on nyt kiva tarjous:
  https://holvi.com/shop/iloinenaura/product/9f2205a520cef6fcaf7926d144e8ddd8/

  VastaaPoista