olipa kerran oxalis...

tiistai 12. syyskuuta 2017

Alla oleva oxalis saatiin pikkukäpyinä Pojan ja Tyttönsä matkatuliaisina, sen kasvua on ollut kiva seurata. Kertokaas mulle, miten saan sen talvetettua? 


Haluan, että elämme yhdessä myös tulevina vuosina. ;)

12 kommenttia:

 1. Mulla oli viime vuonna yksi tuollainen ja nyt on useampi. viime vuotinen talvehti meillä kuistilla, mikä kylläkin on lämmin. Kaikki vihreät (tai siinä vaiheessa ruskeat kuivuneet) nypin pois ja annoin mukuloiden jäädä mullan alle. siellä ne olivat koko talven ja joskus samoihin aikoihin kun rupesin pelargonioita hoitamaan niin aloin kastella myös mukuloita ja kappas sieltähän rupesi tulemaan vihreää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kans, että varmaan toimii kuin Mustanmeren ruusu. Kiitos kokemuksesta!

   Poista
 2. Onpa suloinen. Varmaan lämpimään kannattaa ottaa talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla ei pärjää tämä, vaikka muita apiloita on mulla talvehtinut ihan ulkona.

   Poista
 3. On kaunis. Neuvoja en valitettavasti osaa antaa.

  VastaaPoista
 4. On kyllä niin kaunis, että kannattaa yrittää! Kiinnosti sen verran että tutkin netin ihmeellistä maailmaa; en tiedä onko apua mutta: "Lopeta kastelu loka-marraskuussa ja anna kasvin lakastua. Leikkaa lakastuneet lehdet pois ja laita ruukku viileään ja pimeään. Vaihda uusi multa helmikuussa ja aloita kastelu."

  VastaaPoista
 5. Pepsi ja Max on löytänyt ihan oikean hoito-ohjeen. Osassa näissä onnenapiloissa on sellainen pieni sipuli ja osassa sellainen suomuinen juurakko. Sitä juurakkoa voi jakaa osiin keväällä ja laittaa pikkuisina 1-2 cm pituisina pätkinä multaan. Tuo viileä ei ole välttämätön vaatimus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä, että pärjää ilman viileää.

   Poista
 6. Kaunis on..en minäkään osaa neuvoja antaa,mutta peukut nousi heti pystyyn että saisit tuo talvetettua!! Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde ❤ Peukkuja tarvitaan, hyvä hyvä.

   Poista