Cats Tampereen Teatterissa

torstai 7. syyskuuta 201708.09.2017 saa Tampereella ensi-iltansa suurmusikaali Cats. Pääsin ennakkoon tutustumaan tähän Andrew Lloyd Webberin luomukseen, jonka Tampereelle on ohjannut Georg Malvius. Näin Catsin kymmenisen vuotta sitten Lahdessa, joten vähän oli vertailupohjaa jo ennakkoon.

Cats on suorastaan ilmiö, maailman katsotuin musikaali. Tarina perustuu T.S. Elliotin lastenkirjaan Old Possum's Book of Practical Cats ja muihin runoihin. Suomentajana on toiminut Jukka Virtanen ja hyvin hän on huumorin mukana säilyttänyt, seurasin myös alkuperäistekstitystä. Tapahtumapaikkana on Lontoo ja päähenkilöinä tietysti seikkailevat kissat. T.S. Eliotin kissoilla on Catsissa ihmismäisiä piirteitä ja työpaikkoja.

Rottana Risto Korhonen, nappivalinta.

Keskellä suosikkini Lari Halme Runtunranttuna.


Ulriikka Heikinheimo ja Pyry Smolander

Juonta en paljasta tässä nyt enempää, koska se kannattaa ihan itse kokea. Cats sisältää menoa ja meininkiä, todella hämmästyttää on näyttelijäkaartin monipuolinen osaaminen vauhdikkaasta, kissamaisesta tanssintassuttelusta lauluihin. Tykkään tamperelaisesta puvustuksesta, kissamaisia kuvioita ja värejä. Lavasteet on sopivan simppelit ja jättävät tilan itse esitykselle. Alla oleva Kissa-auto on kyllä huippu, kuten katsomon pienet yllätyksetkin!


Musikaalin kohokohta, Barbra Streisandinkin tulkitsema Memory on yksi kauneimmista ja tunnetuimmista musikaalisävelmistä. Meille Tampereen Catsissa sen lauloi Irina Milan, jonka kypsä, hiukan rouhea ääni sopi mainiosti väsähtäneelle Grizabella -kissalle.


Tässä alla Memory youtube -leike, laulajana Elaine Paige.


https://youtu.be/8gd_ohoPzYc

Väliajalla piti tietysti nautiskella kahvin seuralaisena Cats -leivos, karpalolla kirpeytetty herkku jonka tosin olisin toivonut hiukan muistuttavan kissaa. 💗 Kiitos hyvästä teatteriseurasta Tassulinnan Tuijalle, jonka siivellä pääsin mukaan tapahtumaan. Tässä linkki Tuijan raporttiin.


”The Rum Tum Tugger is a Curious Cat:
If you offer him pheasant he would rather have grouse.
If you put him in a house he would much prefer a flat.
If you put him in a flat he would rather have a house.
If you set him on a mouse then he only wants a rat,
If you set him on a rat then he’d rather chase a mouse.
Yes the Rum Tum Tugger is a Curious Cat-
And there isn’t any call for me to shout it:
For he will do
As he do do
And there is no doing anything about it!”

18 kommenttia:

 1. Ihan oikea arvostelu minun kissamaiseen verrattuna 😊 Kiitos hyvästä seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seurasta! Ajattelun tehdä vähän erilaisen ;)

   Poista
 2. Memory on aivan ihana laulu. Tykkään soitella sitä pianollakin. Itse musikaalia en ole päässytkään näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, varmasti upea tunne kun osaa soittaa ❤ Musikaalia voin suositella.

   Poista
 3. Oi tuo on varmasti upea musikaali, ihana että pääsit näkemään😍 Varmasti ollut kokemus! Mukavaa viikonjatkoa sinne:)

  VastaaPoista
 4. Olipas mukava kun esittelit Catsin. Varmasti on upea esitys.

  VastaaPoista
 5. Tosi mukava arvostelu, jonka myötä tuli ikävä Tampereen Teatteria ja hinku nähdä tämä musikaali. Kävin ennen muinoin paljonkin teatterissa, mutta se on valitettavasti jäänyt. Ihan huippu tuo Eliotin loru. ❤️ Ja olipa hauskaa nähdä leivos, jolle meinasi käydä mösjööt! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Tampereelle kokemaan hyvä musikaali. Mä tykkään teatterista ja useita esityksiä tulee vuosittain katsottua.

   Poista
 6. Tommosta oiskin kiva käydä katsomassa!

  VastaaPoista
 7. Luin jommasta kummasta iltapäivälehdestä, että Cats olisi tarjolla. Tämä olisi sellainen esitys jonka haluaisin nähdä. Olen nähnyt Tampereella aiikoivaan Evita -musikaalin ja se teki kyllä vaikutuksen. Liput Catsiin näytti menneen jo aika tarkoin, joten vaikka täältä Suomeen pääsisin taitaisi jäädä näytös näkemättä :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on Suomessa kyllä hurjan lahjakkaita näyttelijöitä, lavastajia ja puvustajia. Kiitos arvostelusta, se oli tosi mielenkiintoinen !

  VastaaPoista