Windsor Castle

tiistai 29. marraskuuta 2016

Windsorin linna on antanut nimensä Britannian hallitsijasuvulle. Linna ei ole vain museo, vaan kuningasperhe käyttää sitä asuntonaan, Elisabeth varsinkin viikonloppuisin. Lisäksi kuningatar vastaanottaa linnassa vieraita, sekä toimittaa erilaisia virallisia tehtäviään. Linnan rakentaminen on aloitettu vuonna 1070. 

Linna puutarhassa kasvaa vaikka mitä ihanuuksia.  Yllä, näkymä linnan muureilta kaupungille.
Alla, Queen Maryn nukkekodin osia, talossa jossa mm piippu on täysin toimiva.
Linnan sisällä virallisissa tiloissa, kuvaaminen oli kielletty. Oli meidän onni, että juuri edellispäivänä alkoi joulukausi ja linna oli upeasti koristeltu. Tästä linkistä Annie Leibovitzin kuviin 90-vuotta täyttäneestä kuningattaresta, kuvat olivat linnassa esillä. Ajoitimme vierailumme viikonloppuun, jotta varmasti kuningatar Elisabeth olisi kotosalla. Mutta eipä ollut kotona silti, eikä sivustokaan kerro mitä parempaa tekemistä hänellä muka oli. Onneksi vaatekaappinsa oli jättänyt auli, jotta saimme sitäkin pällistellä.
Kaunis goottityylinen St George’s Chapel, johon on haudattu useita hallitsijoita.
Lentokoneita osuin useisiin kuviin, Heathrow on sen verran lähellä.


 

Linnan muurin torniin heijastui illalla piirrosanimaatio, jota on kiva kaupungilta katsella.
Kadut virittäytyvät jouluun, huomaa alakuvan kruunukoristeet.


20 kommenttia:

 1. Vai ei ollut Ellu kotona, vaikka olitte sinne asti menneet häntä moikkaamaan! No onneksi jätti vaatekaapin auki, kivoja kolttuja hänellä! Upea linna, uskon että upeat istutuksetkin...teillä taisi siellä vierähtää koko päivä, varmasti paljon katseltavaa! Sattuiko yhtään kommellusta? Näkyikö linnan kummitusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei löytynyt kummitusta, eikä ollut kommellusta -jos ei lasketa sitä, että Ellu ei ollut paikalla. Kivat on puitteet, jos tykkää mahtavuudesta ;)

   Poista
 2. Tuolla on just sen näköistä missä tuntuisi vanha ja uusi yhtyvän ja ihasteluun kuluisi aikaa. Nuo nukkekotikuvat; ihania pikku juttuja. Onko se Ellun nukkekoti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkekoti on kuningatar Maryn ja sitä ei ollut lasten leikittäväksi tarkoitettu. Todella upeat yksityiskohdat, ja suurikin on kuin mikäkin linna.

   Poista
 3. Ellu varmaan luuli, että Jesse tulee, kun oli jo matkalaukussa ja jäi corgi- ja dorgi-koiriensa kanssa Lontooseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, varmaan pelästyi meidän pientä rasavilliä! Jesse oliskin ollut tuolla kiva vahdittava.

   Poista
 4. Ois kyl ihan kauheeta asua noin isossa tönössä. Mieti mikä imurointi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin siellä ollessa, että kuinka iso työ on tollasta lukaalia pitää kunnossa. Imuroitavaa riittää, samoin taulujen kehyksiä pölyyntymässä ihan loputtomasti...

   Poista
 5. Taisi Ellun sihteeri unohtaa mainita saapumisestanne, tai sitten hänelle oli tullut ohittamaton este. Tai kenties Ellu on allerginen kissoille ja siksi välttelee kissaihmisiäkin.

  Nuo ikivanhat kivilinnat ovat ulkoa aika kolkon näköisiä, mutta upea rinnepuutarha siellä ainakin näkyy olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu ei ole vieläkään ollut yhteyksissä, joten emme tiedä syytä. Aikas epäkohteliasta, olis vaan ottanut allergialääkettä kuten me muut kuolevaiset. Puutarhat oli nytkin komeet, voin vain kuvitella kesällä.

   Poista
 6. Käviköhän tässä samalla tavalla kuin teidän auton kanssa, että aikataulut sekaantuivat? Olisihan Ellun nyt pitänyt teille teet tarjota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään tietoo, mitä tapahtui. Mehän tietysti oltiin ihan ainoaan oikeaan aikaan paikalla. Olis ollut mahtista juoda iltapäiväteet Ellun kanssa. Ostettiin kyllä sen ite leipomaa kakkua kotiin.

   Poista
 7. Juu, valtavia rakennuksia. Täällä jos olis niin lämmitys olis vähän kallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuo lämmitys ei taida kovin paljoa maksaa, ainakaan jos englantilaiseen tyyliin pitää viileänä paikat ;)

   Poista