aurinkopihalta eteenpäin

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Aurinkopihalla, eli olohuoneen puoleisella terassilla, on pikkuinen hylly kesäkukille. Nyt siellä kasvavat minitaimista kasvatetut pelargonit, laventelit -huom! uudet betoniruukut-, hopeakäpälä, heliotrooppi ja suklaakosmos. Tämä taitaa nyt olla kolmas ja viimeinen kerta, kun lankean suklaakosmoksen itsekasvatteluun. Onnistun aikaan saamaan vain muutamia luikertelevia kukkavarsia. Mutta pelargonit ilahduttavat senkin edestä, näen ne omalta lekottelusohvaltani ikkunan toiselta puolelta mukavasti.
 

Näkymä kasvarinkulmalta eteenpäin.
Oikeassa alanurkassa Afrikka-penkki ja vasemmalla takana kuupuutarha.


Tässä alla kaikki kuvauskelpoinen Afrikasta. Mikä onni, että olen julistautunut ei-niin-paljon-kukista tykkäväksi tyypiksi, tämä kukkapenkkini antaa uskottavuutta :) On siinä maksaruohoa montaa laatua, uusi tummaselja Black Lace ja muutama muu yksittäinen lupaus. Akileijat ja liljat ovat juuri iloittelunsa lopettaneet.
 
        
Sitten hypätään kasvarin taakse. Vasemmalla näkyy nyt mainiosti elävä pajuaita, joka on juuri kynitty. Yleensä leikkaan sen hiukan myöhemmin, kun kasvari ei enää niin varjostusta kaipaa, mutta tänä vuonna kasvu oli niin huikeaa, että ei enää sekaan mahtunut. Oikean puoleisessa kuvassa goottipuutarha, jonka olen moneen kertaan jo esitellyt.


Goottipuutarhan edessä on myös kasvava pajuaita, joka rajaa mietiskelynurkkausta. Muna on ensimmäisiä betonijuttujani, siihen on upotettu matkoilta kerääntyneitä kauniita kiviä. Penkki on kotitaloni ensimmäinen saunanpenkki.


Ying ja jang- ympyrässä on matalia maksaruohoja. Sen takana hypertuffakokeilu, viiruhelpien oma, nyt jo sammaloitunut, kaukalo. Viime talvi tappoi myös kaikki viiruhelpit, näistä yksilöistä lähtee kiitos Leenan ipanoille <3


Kartiokuusi on kissojen kaikien aikojen suosituin kasvi. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monet vieraat kissat siihen ovat vuosien varrella käyntikorttinsa jättäneet.

Aurinkoista kesäviikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita näkymiä puutarhastasi. Goottipuutarha on hieno. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Vai kartiokuusi on sellainen viestipuu! Jännittävää.
  Ihanat alueet teillä, hypertuffa on niin kaunis sammaloituneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartiokuusi on varsinainen kissamagneetti. Mä kans tykkään tuon hypertuffan rupsahtaneesta ulkomuodostaan, ei yhtään haittaa enää että on rikki.

   Poista
 3. Kivat kuvat kauniista puutarhastasi.

  VastaaPoista
 4. Pihasi on minunkin mieleeni - minullakaan ei noita kukkia kotipihassa paljoa ole. Mitä nyt muutama maksaruoho.

  VastaaPoista
 5. Teidän piha on niin hyvin hoidettu ja kaunis. Just kitkin 180 litran tallikärryllisen rikkaruohoja ja siinä oli vasta yksi alue siistittynä. Terkkuja kissoille, etenkin pikkupirpanalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on mittasuhteet täällä aivan eri luokkaa, kuin teidän huudeilla. Kissoille terveiset rapsutetaan, kiitos.

   Poista
 6. Sinulla on kyllä hieno piha. Parasta siinä on alusta loppuun säilytetty yhtenäinen tyyli. Ei sellaista sekamelskaa kuin meikäläisen ja monen muun pihalla.
  Kartiokuusi on ihana ja kissana taatusti itsekin hieraisisin sen kylkeen käyntikorttini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Tässä on sekamelska niin tiivistetysti pienenä, ettei ehkä huomaa niin helpolla ;) Catioon laitettiin kans Kartiokuusi, mutta sen suosio ei ole tämän vanhan veroinen.

   Poista
 7. TÄmä piha on kyllä ihana niinkuin myös koti ja kissat <3

  VastaaPoista