lapsenlapseni

tiistai 17. toukokuuta 2016

Pääsin eilen tärkeään tehtävään, toimimaan pupuambulanssina. Poika ja tyttöystävänsä kun asuvat Lounais-Suomessa, oli kuljetus suunnattava Turkuun. Melkoinen matka siis, täältä Tampereelta ajella. Mutta mitäpä sitä ei tekisi lapsensa ja lapsenlapsensa eteen ;) 

Kolmevuotias pupuherra Bubujäbä aka Puttu kieltäytyi syömästä ja papanoimasta. Lääkäri löysi myös rintalastasta kipeän kohdan ja pupu narskutteli siitä koskiessa.


 Sillävälin kun pikkupotilas oli nesteytyksessä ja kipulääkittävänä, me pyörimme ympäri Turkua. Aurajoen rannalla oli ihan liian kylmä istuskella, niimpä ajelimme Turun linnaa katsomaan ja kävimme kahvila. Samalla nuoripari kertoi pupumaisia ihmeellisyyksiä, kuten että puput papanoivat nukkuessaankin.


 Pupu sai avun ja voi jo paljon paremmin, on syönytkin ja kiinnostunut kissasta. Tässä perheessä on kaksi pupua ja kaksi kissaa, joten olen nelinkertainen mummu ;) 

Kotimatkani oli jännittävä, Loimaan jälkeen kohtasin neljässä kohtaa isot peurajengit ja alavilla paikoilla oli mystisesti paksua utua. Kotiin pääsin vasta puolen yön jälkeen. Nyt on lukuvuorossa Millaista on olla eläin? -kirja. En vielä tiedä, paljonko se avaa pupujen elämää.

25 kommenttia:

 1. Onneksi pupu voi jo paremmin :)

  VastaaPoista
 2. Lasten aikuistumisen myötä elämään tulee uusia ulottuvuuksia. Onneksi pupu on nyt kunnossa.
  Minä olen kahden kissan ja yhden hevosen mummi. Ihmislasten mummius näyttää aika epätodennäköiseltä, mutta elämä osaa yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niin se elämä menee, ennalta-arvaamatta. Sun lapsenlapsesi onkin oikein iso, oletan. Siis se hevonen :)

   Poista
 3. Onpa sulla söpö lapsenlapsi, harvalla on noin söpö! Ihanaa että pupu sai hoitoa ja paranee.
  Heh, Millaista on olla eläin? - kirja, joka avaa lastenlasten elämää :-D
  Ransu tuli TAAS eteeni esittelemään karvaista takalistoaan. Selviäisiköhän kirjasta, miksi hänellä on mielestään niin salonkikelpoiset villapöksyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pupulla menee jo paljon paremmin. On se hyvä, etä osui tuo tärkeä opus juuri lukuvuorolleen. Luulen, että pörhäköillä kissoilla on siihen erityinen halu, meilläkin Gebsun villapöksyt on aina esittelyssä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. ..miten se nyt läks noi...?

   Uusintana siis koko kommentti: Tärkeä homma toi pupuambulanssina toimiminen, toivotaan vaan ettei sitä pestiä tarvi usein ottaa ( eli siis Bubujäbä pysyisi terveenä). Saisit sitten hoidella mummun pestiä vähän traditoinaalisemmin hellittelemällä ja lellimällä kaikkia neljää lastenlasta;)

   Poista
  2. Juu välttämättä tuo ambulanssin ajo ei oo kivaa. Kivaa on saada kaikenlaiset lapset terveeksi. Juuri tuli viesti, että Bubujäbä papanoi ja otti itse heinää!

   Poista
 5. Tosi mahtavaa, että jaksoit tuollaisen matkan tehdä pupun hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh olin vielä nukkunut tosi vähän edellisenä yönä ja työpäivän vaan haaveilin sängystä. Mutta ihminen venyy ja hyvä niin. Saatiin pupu kuntoon ♡

   Poista
 6. No sinäpä näit montaa eläintä matkalla :) Ovatko puput ihan kavereita kissojen kanssa vai sietävätkö vain toisiaan? - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan eläinrikas reissu. Kyllä ne ihan kaveeraa:)

   Poista
 7. Paljon paranemispuputuksia pupulle! <3 Mun sydämessä on pehmoinen ja lämmin kohta ihan vain pupuille, sillä omistin itse lapsena sellaisen - ja nytkin olen yhden pitkäkorvan kummitäti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin hyvä tietämys. Mulla oli kans pupuja, mutta vain ulkotarhassa pari albinoa.

   Poista
 8. Sulla on ihanat lapsenlapset! Onneksi pupu sai avun! Kivaa viikkoa, Pirkko!

  VastaaPoista
 9. Onpas sulla suloiset lapsenlapset :)
  Hyvä että saitte Bubujäbän kuntoon, ei siinä kilometreja lasketa kun lapsoset tarvii hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan perinyt suloisuutta ;) On kyllä kovin turkuisa tämä toukokuuni. Lapsia pitää auttaa joo.

   Poista
 10. Onpa ihana puppe, onneksi kaikki on hyvin <3

  VastaaPoista
 11. Kyllä mummu tulee apuun kun hätä on suurin ♥

  VastaaPoista